Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

De tio mest spännande talangerna i Premier League 2016-17

Varje säsong är det alltid några nya, yngre spelare som får sitt genombrott i något avseende i Premier League. Förra säsongen såg vi exempelvis två spelare som Dele Alli och Marcus Rashford få stora genombrott och på lite olika vis sätta sina respektive avtryck både på sina respektive klubblag och på säsongen som helhet.

Vilka är de unga talanger som ser mest spännande ut i Premier League så här alldeles inför säsongspremiären, vilka unga spelare får sina motsvarande genombrott under Premier League 2016-17? Sådant går självklart bara att spekulera kring, men det här är i alla fall min lista över de tio på förhand mest spännande talangerna i Premier League just nu.

För enkelhetens skull har jag hållit mig till två riktlinjer.

För det första ska spelaren ännu inte ha fått något riktigt genombrott. Det utesluter med andra ord sådana som Alli och Rashford som annars mycket väl skulle kunna beskrivas som spännande talanger även de. För det andra ska det kunna vara rimligt att spelarna får sitt genombrott under den här säsongen snarare än om två-tre säsonger.

Varje klubb har självfallet sina respektive talanger de hoppas mycket på. Vissa klubbar har flera stycken. Vissa av dem som får sina genombrott har vi kanske i nuläget knappt ens hört talas om. Det säger med andra ord sig självt att en sådan här lista blir preliminär till sin natur.

(10) Reece Oxford, West Ham

Var den stora sensationen redan i premiäromgången förra säsongen men var därefter tämligen osynlig under resten av säsongen. Med andra klubbar sniffandes runt hälarna på Oxford så kan man förvänta sig att West Ham och Slaven Bilic ger honom mer speltid den här säsongen, antingen som defensiv mittfältare eller mittback.

(9) Harrison Reed, Southampton

Claude Puel har i viss utsträckning anställts av Southampton på grund av sin förmåga och benägenhet att ge unga spelare chansen. Den som borde ligga närmast till hands att få den chansen är Reed som i flera år har varit ett stort mittfältslöfte i klubben. Det här bör vara säsongen då Reed slår igenom om han inte ska behöva leta sig bort från Southampton.

(8) Cameron Carter-Vickers, Tottenham

Det råder väl inget större tvivel att det är Toby Alderweireld och Jan Vertonghen som utgör Tottenhams ordinarie mittbackspar. Men därefter ser det lite tunnare ut med etablerade spelare och det främsta skälet till det heter förmodligen Carter-Vickers i efternamn. Har fått flitigt med speltid under försäsongen och borde kunna få en framträdande trupproll under säsongen.

(7) Lewis Cook, Bournemouth

Årets unga spelare i The Championship förra säsongen och allmänt sedd som en av de mest lovande spelarna i sin ålder. Har verkligen alla möjligheter i världen att blomma ut i Bournemouth och få ordentligt med både speltid och ansvar. Gör han en riktigt bra debutsäsong är det inte omöjligt att den unge mittfältaren blir intressant för Sam Allardyce.

(6) Matt Miazga, Chelsea

Något uppseendeväckande har Chelsea och Antonio Conte ännu inte förstärkt backlinjen. Där saknas förvisso inte spelare. Men det är heller inte helt omöjligt att det amerikanska storlöftet Miazga ges en tämligen bra chans att spela sig in i laget den här säsongen, då kanske inte minst i cupspelet. John Terry blir inte yngre och Kurt Zouma återhämtar sig fortfarande från skada.

(5) Marko Grujic, Liverpool

Liverpool har förvisso en minst sagt full besättning på offensivt mittfält, så det blir minst sagt svårt för yngre förmågor att slå sig in där, särskilt som Liverpool saknar spel i Europa den här säsongen. Grujic har dock minst sagt imponerat under försäsongen och det är inte särskilt svårt att se Jürgen Klopp ge den här spelaren både en och annan chans under säsongen.

(4) Ashley Fletcher, West Ham

Allt prat om en stjärnanfallare till West Ham verkar ha avtagit i takt med att Andy Carroll ser allt bättre och friskare ut, samtidigt som West Ham ser ut att ha fått Andre Ayew på kroken. Det borde ge större utrymme än väntat för en talang som Fletcher. Var redan förra säsongen lite för bra för League One och kan komma att bli en riktigt positiv överraskning i West Ham.

(3) Demarai Gray, Leicester

Undertecknad höll på att sätta våfflan i vrångstrupen när Gray mitt i Community Shield-matchen drev upp bollen från mittplan i en mer eller mindre hisnande hastighet. Otroligt snabb och kreativ i spelsinnet, verkar dessutom ha byggt på sig muskler under sommaren. Kom från Birmingham förra säsongen, kan bli ett livsfarligt offensivt vapen den här säsongen.

(2) Alex Iwobi, Arsenal

Det är väl på det berömda hårstrået om inte Iwobi ska anses ha fått sitt genombrott redan förra säsongen, men kanske ändå inte. Om han förra säsongen luktade på ett riktigt genombrott så är det den här säsongen han verkligen har chansen att göra det. Kan göra högeryttern till sin position på ett sätt som vare sig Walcott, Oxlade-Chamberlain eller Ramsey har lyckats med.

(1) Jordon Ibe, Bournemouth

Jag såg Ibe som en av de mer spännande talangerna redan inför förra säsongen. Well, if you fail once, try and try again! Den stora skillnaden är att Ibe nu spelar för Bournemouth, där han garanterat kommer få mycket speltid och vara en nyckelspelare i lagets offensiv. Blir en viktig ersättare av Matt Ritchie i Bournemouth.

Bubblare

Mason Holgate, Everton
Sheyi Ojo, Liverpool
Oleksandr Zinchenko, Man City
Matthew Pennington, Everton
Matt Targett, Southampton
Ramadan Sobhi, Stoke
Josh Onomah, Tottenham

:::

TRANSFERKOLLEN

Arthur Masuaku, West Ham (++). Kanske inte någon spektakulär värvning men ändå en funktionell värvning sedan Aaron Cresswell dragit på sig en långtidsskada och blir borta en stor del av hösten. Masuaku är tänkt att fungera som backup under tiden och därefter ge West Ham bredd på vänsterbackspositionen.

Andre Ayew, West Ham (++++). Stark fyraplusvärvning av West Ham. Ayew var riktigt bra i Swansea förra säsongen och passar perfekt in i West Hams pågående lagbygge. Kan spela både som anfallare eller strax bakom anfallaren, inte minst som winger. Ger Bilic flera offensiva alternativ att jobba med, med Andy Carroll piggare än på länge.

Paul Pogba, Man Utd (+++++). Världsmittfältare med potential att fortsätta utvecklas. Ger på pappret Man Utd precis den fart, kraft, teknik och dynamik laget så uppenbart behöver på mittfältet. Är inställning och arbetsmoral den rätta kan han ta både sig själv och laget till toppen av glasberget.

Publicerad 2016-08-09 kl 06:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons