Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

West Ham är skyldiga oss en bra Europa League-prestation den här säsongen

Föreställ er någon annan liga i något annat land i världen som hade tvingat en av sina klubbar som skulle spela en kvalmatch till Europa League i Rumänien på torsdag, att spela en tuff bortamatch i ligan på måndag kväll. Det hade självklart aldrig hänt vare sig i Tyskland eller i Spanien, men naturligtvis är det vad som har hänt West Ham.

ANNONS

Ren idioti självklart. Och naturligtvis bara ännu ett bevis i raden på hur totalt ointresserade FA och berörda organisationer egentligen är av att hjälpa sina egna klubblag i det europeiska cupspelet. En allt annat än stolt och i vissa fall direkt tragisk engelsk tradition ända sedan den europeiska cupfotbollens barnafödsel.

Nu kan det så klart tyckas att West Ham borde kunna klara av Astra Giurgiu från Rumänien ändå. Man City visade ju med all önskvärd tydlighet hur rumänska fotbollslag skall hanteras. Men de har knappast fått de bästa förutsättningarna för jobbet. Dessutom går det så klart att tycka vad man vill, det hjälpte ändå inte förra säsongen.

Det är ju nämligen inte bara en kvalmatch i Europa League för West Ham, det är även ett revanschmöte. Det var nämligen just precis Astra Giurgiu som tämligen överraskande gav West Ham respass ur Europa League i förra säsongens tredje kvalomgång. Fördelen den här gången är så klart att West Ham får avsluta på hemmaplan.

ANNONS

Vilket kan visa sig vara en avgörande skillnad. West Ham har nämligen ett mycket tveksamt facit på bortaplan i europeiskt cupspel där man har förlorat fem av sina sex senaste matcher, den enda vinsten kom mot FC Lusitans från Andorra. I förra kvalomgången förlorade West Ham mot MK Domzale med 1-2 på bortaplan.

Ett svagt bortafacit, det faktum att West Ham har sin nästa ligamatch på söndag, samt en något besvärande skadesituation med flera spelare borta, gör att uppgiften ikväll framför allt blir att skapa sig ett rimligt bra läge inför returen på hemmaplan nästa vecka. Det är inte ikväll som West Ham måste avgöra det här dubbelmötet.

Den sena förlusten mot Chelsea kanske skaver i huvudet på West Hams spelare. Samtidigt verkar inte Astra Giurgiu vara i toppslag de heller. De regerande rumänska ligamästarna har hittills inte vunnit någon av sina fyra första ligamatcher, och därtill fått respass ur Champions League av FC Köpenhamn.

ANNONS

Det kommer alltid vara en fråga med vilken energi och ambition ett engelskt klubblag tar sig an Europa League, allra helst i turneringens tidigare stadier, men Slaven Bilic sänder i alla fall ut rätt signaler med hur viktigt det är för West Hams spelare att lära sig kombinera engelsk och europeisk fotboll, och bli bättre genom att möta en annan typ av motstånd än normalt.

Även om han nästan i samma andetag så klart väljer att betona hur mycket tuffare det är för en klubb som West Ham än för andra engelska klubbar som Man City med flera. Det är med andra ord lite svårt att säga vilket ben Slaven Bilic egentligen står på i den så kallade Europa League-frågan. På pappret för, i praktiken än så länge oklart.

Med Andre Ayew skadad, rapporter under onsdagskvällen talade om att West Hams nya värvning skulle komma att vara borta fram till nyår, är det högst troligt att West Hams nya värvning Jonathan Calleri luftas ikväll. Möjligen försökte David Sullivan sälja en räka som en kräfta när han menade att Calleri skulle bli West Hams bäste målskytt under säsongen, men en talangfull anfallare verkar han vara.

ANNONS

Det känns som att West Ham är skyldiga oss en bra Europa League-prestation den här säsongen. Förhoppningsvis känner de så själva också, och att de även är skyldiga sig själva detsamma. Även om fotbollsbyråkraterna har gjort sitt bästa för att sätta käppar i hjulen för dem.

Publicerad 2016-08-18 kl 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto