Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Hull City 2016-17: Preview

Det var fest och gamman på Wembley direkt efter playoff-finalen i The Championship i slutet av maj. Mohamed Diamé hade precis skjutit Hull tillbaka till Premier League och glädjen var naturligtvis stor. Men det var inte särskilt många som vid den tidpunkten skulle kunna föreställa sig exakt hur illa det var på väg att gå för Hull.

ANNONS

Frågan alla ställer sig inför den här säsongen är om någon nykomling någonsin har varit sämre rustade för Premier League än Hull. Klubbens ägare, Assem Allam, kämpar för hälsan på sjukhus och som en följd har hela klubben hamnat i något slags paralyserat tillstånd. Viktiga spelare har lämnat klubben, Hull har svårt att över huvud taget få ihop en fullständig spelartrupp och mitt under sommaren, strax innan säsongen skulle börja, meddelade Steve Bruce att han lämnade jobbet som Hulls manager.

Missnöjet runt klubben är med andra ord omfattande. Mitt in i denna röra får då Mike Phelan kliva in i sitt allra första managergig efter många år som assisterande tränare, huvudsakligen i Man Utd. Det kan knappast betraktas som något önskejobb, allra helst som det är uppenbart att Hulls ägare försökte hitta andra manageralternativ utan att lyckas, men det är den typen av jobb som numer finns tillgängliga för kandidater som Phelan.

ANNONS

Ett lag som tränas av Mick Phelan kommer dock alltid vara välorganiserade defensivt, vilket vi också såg i ligapremiären då Hull mycket överraskande besegrade Leicester. Vad Hulls svårigheter under sommaren också kan ha gjort är att skapa en väldigt stark laganda i Hull. Det är väl högst osäkert vilken betydelse detta kan komma att ha under en hel säsong men vi ska kanske inte räkna med att Hull riktigt blir de slagpåsar alla förväntar sig.

Givet förutsättningarna finns det bara ett enda mått på en lyckad säsong för Hull, nämligen om de mot alla odds skulle klara av att hålla sig kvar i Premier League. Det finns egentligen ingen annan målsättning som är realistisk att prata om för Hull, och skulle Hull ändå åka ur Premier League så måste analysen landa i Hulls klubbledning aldrig riktigt gav laget ens chansen att hålla sig kvar i Premier League.

ANNONS

LINEUP (4-3-3):
GK – Eldin Jakupovic
DR – Ahmed Elmohamady
DC – Curtis Davies
DC – Michael Dawson
DL – Andrew Robertson
DM – Tom Huddlestone
CM – David Meyler
CM – Jake Livermore
RW – Robert Snodgrass
ST – Abel Hernandez
LW – Sam Clucas

Försvar – (++)
Inte en fullständigt oäven backlinje. Framför allt ett rutinerat och skickligt mittförsvar innebär att Hull inte kommer läcka som något såll under säsongen, även om det samtidigt ser tämligen tunt ut i händelse av skador. Ytterbackarna håller lägre kvalitet och är en position Hull behöver förstärka.

Mittfält – (+++)
Spelare för spelare inte något svagt mittfält. Har tappat i slagstyrka sedan Mohamed Diamé lämnade klubben men Tom Huddlestone och Jake Livermore är ett bra radarpar på centralt mittfält och Robert Snodgrass är en mycket skicklig och kreativ kantspelare.

ANNONS

Anfall – (++)
Abel Hernandez var kanske en för bra anfallare för The Championship men måste visa att han håller också i Premier League. En målskytt i det ordets rätta bemärkelse. Hull kan bara hoppas att Hernandez håller sig hel och frisk, och lika effektiv som förra säsongen.

TRANSFERFÖNSTRET – (-)
Katastrofalt transferfönster för Hull och nu kompliceras därtill läget att det blir väldigt svårt att övertyga några spelare att alls komma till Hull, åtminstone rätt typ av spelare. Det är naturligtvis illa nog att en nykomling i stort behov av förstärkning inte alls lyckas förstärka sin spelartrupp, när dessutom lagets kanske viktigaste spelare i form av Mohamed Diamé lämnar klubben för att spela i The Championship så har man passerat anständighetens gräns.

NYCKELFAKTORER

Nyckelspelare: Jake Livermore

ANNONS
Mångsidig spelare för Hull som vikarierade i backlinjen mot Leicester men som framför allt blir en viktig kugge på Hulls mittfält. Är spelaren som framför allt ska försöka länka ihop försvar och anfall.

Frågetecken: Abel Hernandez
Kan lika gärna betraktas som nyckelspelare men just i det avseendet är Hernandez också något av ett frågetecken. Kan han återskapa målformen han hade i The Championship även i Premier League?

Utropstecken: Jonathan Edwards
19-årig anfallare från Peterborough som har köpts under sommaren. En spelare med talang och det kan visa sig att han kan komma att bli mycket viktig för Hull, inte minst om något händer med Abel Hernandez.

Kritisk framgångsfaktor: Managern
På pappret finns absolut ingenting som talar för att Hull ska kunna hålla sig kvar i Premier League. Det fanns å andra sidan på pappret ingenting som talade för att Leicester förra säsongen skulle kunna vinna Premier League. Så vad fick dem att lyckas? Organisation, hårt arbete och laganda. Detta är vad Mick Phelan måste hamra in i sina spelare under hela säsongen. Då kan det finnas en liten strimma hopp för Hull.

ANNONS

VAD TALAR FÖR HULL?
Absolut ingenting. Och det är det enda som kan tala för Hull.

VAD TALAR MOT HULL?
En mer eller mindre obefintlig klubbledning. En skadedrabbad och rakbladstunn spelartrupp. Små resurser för förstärkningar och låg politisk vilja att investera. Missnöje bland fansen. En spelartrupp i avsaknad av såväl kvalitet som bredd på flertalet positioner på planen.

SÅ GÅR DET!

Hyllman (#20). Hull visade i ligapremiären mot Leicester att det absolut finns kvaliteter i dem som fotbollslag och att de inte rakt av ska avfärdas. Det var samtidigt en match med unika omständigheter. Jag har väldigt svårt att föreställa mig att Hull över en hel säsong ska kunna undvika nedflyttning den här säsongen, det ser alldeles för tunt och svagt ut, och motståndet är alldeles för tufft. (19-20)

Linhem (#20). Hade en otroligt dålig försäsong, men har ändå (i skrivande stund) fått behålla många startspelare från ifjol. Det verkligen oroande är att man har en väldigt tunn trupp och ifall inte man löser sin gamla/nya ägarsituation snart lär man inte kunna förstärka den. Sam Clucas kan bli deras viktigaste spelare då han de senaste säsongerna spelat på alla icke-målvaktspositioner förutom mittback och högerback. Abel Hernandez kommer göra många mål även om han måste göra dem själv. Snodgrass var som ett nyförvärv när han kom tillbaka från skada i vintras och kommer vara väldigt viktig. (18-20)

ANNONS

HULL SOM TV-SERIE: Breaking Bad
Walter White, en tämligen grådassig gymnasielärare i kemi, får det trista beskedet att han är döende i cancer. För att trygga familjens finansiella säkerhet använder han sina kemiska färdigheter till att börja producera och distribuera metamfetamin. Serien är en studie i Whites moraliska upplösning från sympatisk vardagsperson till en karaktär som alltmer agerar enbart utifrån sitt själviska egenintresse. Hull har fått sitt eget dödsbesked och har framför sig en säsong av kommande moralisk upplösning.

Publicerad 2016-08-19 kl 17:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto