Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

HÖRNAN #3: Superklubbarna slår tillbaka!

Veckans lag

ANNONS

Bubblare:
Artur Boruc, Bournemouth
Ashley Williams, Everton
Luke Shaw, Man Utd
Sam Clucas, Hull
Oscar, Chelsea
Kevin De Bruyne, Man City
Marcus Rashford, Man Utd

:::

OMGÅNGENS VINNARE

Chelsea. Det har förvisso bara gått tre omgångar men under dessa tre omgångar är det Chelsea som har imponerat mest och framstår som det för närvarande bästa fotbollslaget i ligan. Mot Burnley var det fråga om fullständig överkörning. Ett stort skäl är naturligtvis Eden Hazard som har återfunnit formen och spelglädjen, helt säkert eftersom Antonio Conte har skapat ett taktiskt system som frigör Hazard.

Arsenal. Äntligen medgång för Arsenal som vinner en på förhand potentiellt tuff bortamatch mot Watford samtidigt som man mer eller mindre bekräftar att man lyckats slutföra två nya värvningar, varav åtminstone en är att anses som direkt nödvändig. Arsenal hann avgöra den här matchen redan i första halvlek och tur var väl kanske det, för det var en imponerande uppryckning som Watford svarade för i andra halvlek.

ANNONS

Leicester. Första vinsten för säsongen i tredje omgången. Viktigt för Leicester naturligtvis som behöver få känslan att vad som fungerade förra säsongen fortfarande fungerar denna säsong. Också viktigt att få igång Jamie Vardy i målskyttet och naturligtvis även viktiga spelare som Riyad Mahrez och Danny Drinkwater. Ett väldigt positivt besked för Leicester som kan gå in med en positiv känsla i landslagsuppehållet.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES

Swansea. Ingen stadga, ingen tydlig taktisk idé, ingen särskild organisation att prata om. Siffrorna mot Leicester smickrade Swansea som hade kunnat förlora med betydligt större marginal. Det närmaste den här säsongen har en motsvarighet till förra säsongens Aston Villa är Swansea, som börjar se alltmer The Championship-bound ut.

:::

OMGÅNGENS MANAGER

Antonio Conte. Mycket babbel om Pep Guardiola och José Mourinho naturligtvis, något annat vore inte att vänta, men den som ser ut att ha gjort allra mest skillnad på kort tid är Antonio Conte vars Chelsea ser ut som ett helt annat Chelsea än det vi såg förra säsongen.

ANNONS

OMGÅNGENS MÅL

Jamie Vardy, Leicester 1-0, Swansea (h). Själva avslutet är inte så mycket att säga om annat än att det var föredömligt distinkt. Men löpningen och framför allt förspelet till målet, den perfekt balanserade djupledspassningen från Danny Drinkwater som frigör Vardy och skär som en het kniv genom smör genom Swanseas försvar. Rakt ur skolboken.

:::

TAKTIKTAVLAN

Man kanske inte bör bli förvånad att ett lag som tränas av Mike Phelan är defensivt välorganiserade. Det var ändå någon slags pervers njutning att följa Hulls väloljade och otroligt samordnade defensiv där backlinje och mittfält rörde sig i perfekt synk och i perfekt avstånd till varandra. En case study i perfekt defensiv för ett bottenlag. Hull är ligans på pappret absolut svagaste lag men har varit det långt ifrån svagaste på planen, och kan man hålla i denna defensiv så har man goda chanser att hålla sig kvar.

ANNONS

:::

TRE PUNKTER

Cerberus. Så här långt på säsongen ser det ut som om superklubbarna är på väg att slå tillbaka. Man City, Chelsea och Man Utd har samtliga tagit full pott inför landslagsuppehållet, nio poäng vardera och toppen av Premier League börjar helt plötsligt se väldigt välbekant ut igen, likt den trehövdade helveteshunden ur den grekiska mytologin. De är de enda lagen med full pott på nio poäng och tillsammans med Everton, Middlesbrough och Tottenham är man de enda hittills obesegrade lagen.

Frihet. Raheem Sterling ser lycklig ut på planen igen. Eden Hazard ser lycklig ut på planen igen. Frihet verkar vara det nya modeordet för säsongen där spelares kreativitet och spelglädje ska frigöras. Kanske fick sig de större klubbarna en tankeställare av Claudio Ranieris metod förra säsongen där han lade stor vikt just vid att spelarna fick spela utifrån sina egna villkor och sina egna styrkor snarare än att låsas fast i ett taktiskt system. Kanske är det något som den här säsongen talar för Chelsea och Man City.

ANNONS

Kidology. När man tänker på Tony Pulis så flyger tankarna snabbt till drygt 30-åriga ärrade fotbollsveteraner som var och en har fått sin utbildning i livets och fotbollens hårda skola. Ungdomar har inte riktigt känts som hans grej. Men det har tydligen gått att lära en gammal hund att sitta. För helt plötsligt surrar det av tonårshormoner runt West Brom. Sam Field i startelvan idag hemma mot Middlesbrough, och runt startelvan surrar även Jonathan Leko och Kane Wilson.

:::

FÖR ÖVRIGT

Om någon månad arrangerar FIFA den andra upplagan av World Summit on Ethics and Leadership in Sports. – Jodå…

Saido Berahino har verkligen gjort sig själv mer till transferfönster än till fotbollsspelare.

Bråda dagar framöver inför transferdeadline för ett gäng klubbar som både vill sälja och köpa spelare. Kanske är vi på väg att få en deadline day som gör skäl för hypen den här gången.

ANNONS

Hemmafansen på Etihad lobbade för safe standing – kanske kan det bidra till fortsatta initiativ.

Sam Allardyce har precis presenterat sin första landslagstrupp. Inga stora förändringar. Den största är att Michail Antonio får en plats.

Publicerad 2016-08-28 kl 20:48

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto