Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Premier Leagues tio bästa värvningar, 2016-17

Det är en årlig tradition att varje säsong, dagen efter att transferfönstret har stängt, slänga upp en lista över vilka som är Premier Leagues bästa värvningar inför säsongen. Det är en tradition som kanske i första hand syftar till att underhålla snarare än att informera. Några tidigare listor kan hur som helst bara så här i efterhand betraktas som underhållande.

Premier Leagues klubbar har under det här transferfönstret köpt spelare för runt osannolika 1,2 miljarder pund, fördelade på 124 spelare. Det är så klart en lika hög omsättning på transfermarknaden som det är spelaromsättning i ligan. Frågan är då så klart hur man ska särskilja mellan och rangordna alla dessa värvningar.

ANNONS

Den främsta och huvudsakliga utgångspunkten jag bedömer en värvning utifrån är i vilken utsträckning den faktiskt kan antas förbättra och förstärka laget. Om det dessutom är på en position som laget verkligen var i stort behov av att förstärka, desto bättre. Att en sådan värvning är dyr diskvalificerar inte eller handikappar någon värvning. Liksom ett fynd inte har något egenvärde.

Däremot, om en värvning väl har bedömts förstärka laget, så är det en självklar bonus om det är en värvning som samtidigt ger ett väldigt högt värde per krona för klubben. Men det är en bedömning som sker i andra hand. En klubb bör sträva efter att uppnå så bra sportsliga resultat som möjligt, inte ett så högt banksaldo som möjligt.

(10) Jack Wilshere, Bournemouth

För all del, skador. Men vågar vi oss på antagandet att regelbunden speltid faktiskt kan minska skadebesvären så gör inte det denna värvning sämre. För Bournemouth gäller att de får en mittfältare som markant höjer lagets nivå och som bli en viktig ledargestalt på planen. Det ökar lagets chanser markant och det enda abret är att det för närvarande bara är ett lån.

ANNONS

(9) Eric Bailly, Man Utd

Det har varit en näst intill perfekt inledning för Bailly i Man Utd, som närmast omedelbart tagit en plats i mittförsvaret. Kom med mycket gott renommé från Villarreal och är alltjämt ung och formbar. Bailly kommer utan tvekan göra ett och annat misstag under säsongen men Man Utd har med Bailly fått tillbaka stålet i mittförsvaret som saknats i några år.

(8) Skhodran Mustafi, Arsenal

Kanske vore det fel att påstå att det var en värvning värd att vänta på. Arsenal borde inte ha behövt vänta på den. Men det var en bra och nödvändig värvning att göra. Mittbackspositionen har varit en av Arsenals stora akilleshälar och Mustafi är en av Europas mest lovande mittbackar, utan att för den sakens skull sakna rutin. Klar förstärkning av Arsenals försvar.

(7) Idrissa Gana Gueye, Everton

ANNONS

En terrier av ungefär samma modell som populariserades något enormt av N’golo Kanté förra säsongen. Var en av få spelare att faktiskt höja sin status i Aston Villa förra säsongen, vilket är rätt imponerande i sig, och det är kanske inte att förvånas över att Steve Walsh, Evertons nya director of football, såg samma sak som han gjorde med just Kanté.

(6) Wilfried Bony, Stoke

Approximationsfel innebär att överdriva sådant som ligger nära i tid. Medveten om detta är jag allt men detta förblir ändå en värvning jag tycker är alldeles strålande. Stoke var i stort behov av en skicklig anfallare och Bony passar alldeles utmärkt in i Stokes taktiska system. Höjer lagets chanser mycket tydligt och det finns goda chanser för Stoke att permanenta övergången om ett år.

(5) John Stones, Man City

Mer eller mindre förtalad engelsk mittback under förra säsongen, till stor del så klart just på grund av att han är engelsk mittback. Men det här är ett riktigt klipp, och ett långsiktigt sådant av Man City. Stones passar som försvarare oändligt mycket bättre in i Man Citys tänkta spelsystem än vad han någonsin skulle kunna göra i ett Roberto Martinez-försvar. Kommer utvecklas till en av Premier Leagues dominanta mittbackar.

ANNONS

(4) Paul Pogba, Man Utd

Dyr som satan men fyller också ett hål som Man Utd helt enkelt var tvingade att försöka fylla. Laget har totalt saknat dynamik på centralt mittfält under de senaste åren och just dynamik är vad Pogba kan bidra med. Ambitiös mittfältare av världsklass som alltjämt kan fortsätta utvecklas, en vinnarskalle som känner klubben och staden. Bidrar också med status och trovärdighet till Man Utd både som klubb och som varumärke.

(3) Sadio Mané, Liverpool

Mané fick en fyra av mig i betyg när värvningen presenterades men hans spel har fått mig att uppgradera det betyget. Besitter precis de egenskaper i form av fart och genombrottsförmåga som Liverpool måste ha för att kunna bryta ned motståndarförsvar, men som andra spelare saknar. Passar in perfekt i Jürgen Klopps taktiska upplägg och har potentialen att utvecklas till en spelare i världsklass i Liverpool.

ANNONS

(2) Zlatan Ibrahimovic, Man Utd

Det finns många olika typer av värvningar, liksom värvningar kan göras av helt olika anledningar. Något som ofta glöms bort. Kulturvärvning är ett begrepp som använts om Ibrahimovic och det är träffande. Att Ibrahimovic bara spelar för Man Utd i några år är själva idén. Hans stora bidrag, utöver som anfallare av hög klass under dessa år, blir att återupprätta lagets vinnarkultur och som viktig förebild för klubbens yngre spelare, turning chumps into champs.

(1) N’golo Kanté, Chelsea

Ett riktigt kap av Chelsea. Något oväntat kunde tyckas att Chelsea skulle lyckas nypa förra säsongens bäste spelare från de regerande ligamästarna och från ett lag som spelar i Champions League. Desto bättre att de lyckades. Kanté har tillfört en helt ny energi till Chelseas mittfälts och hans arbetsinsats, utöver dess stora egenvärde, frigör också Eden Hazards höga kreativitet. Tillsammans utgör detta en formel för titelvinst.

ANNONS

Bubblare:

Ilkay Gundogan, Man City
Joel Matip, Liverpool
Vincent Janssen, Tottenham
Christian Benteke, Crystal Palace
Michy Batshuayi, Chelsea

Publicerad 2016-09-01 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto