Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Transfer Deadline Day: Sista transferkollen och betyg på klubbarnas transferfönster

Fönstret är stängt. Inga fler spelare kommer kunna smita vare sig ut eller in från de engelska klubbarna. Därmed kan vi återgå till det som egentligen är det riktigt viktiga, nämligen att börja spekulera i hur våra respektive klubbar bör agera i nästa transferfönster.

Under sommaren har jag betygsatt varje värvning som har gjorts till klubbarna i Premier League, med några få undantag för värvningar som är uppenbart gjorda till akademi- eller reservlagen. Ett vanligt önskemål brukar vara att efter transferfönstret ge ett totalt betyg för klubbarnas värvningar.

Så då gör vi väl det. Tabellen är beräknad genom att ta fram snittbetyget för gjorda värvningar samt från detta snittbetyg subtrahera antingen 0,25 om klubben har misslyckats med att förstärka en mindre viktig position, eller 0,5 om klubben inte har lyckats förstärka en mycket viktig position.

ANNONS

Vilket ger oss följande transfertabell, med möjligen några mindre värvningar ej inräknade som kommer ticka in under natten:

Man Utd – 4,25 (4,75 -0,50), fyra värvningar
Man City – 3,83 (3,83 -0,00), sex värvningar
Chelsea – 3,80 (3,80 -0,00), fem värvningar
Crystal Palace – 3,80 (3,80 -0,00), fem värvningar
Stoke – 3,60 (3,60 -0,00), fem värvningar

Tottenham – 3,60 (3,60 -0,00), fem värvningar
Bournemouth – 3,29 (3,29 -0,00), sju värvningar
Middlesbrough – 3,22 (3,22 -0,00), nio värvningar
Liverpool – 3,20 (3,20 -0,00), fem värvningar
Leicester – 3,08 (3,33 -0,25), sju värvningar

Burnley – 3,00 (3,00 -0,00), sex värvningar
Southampton – 2,75 (3,00 -0,25), fem värvningar
Everton – 2,55 (2,80 -0,25), fem värvningar
West Ham – 2,55 (2,55 -0,00), elva värvningar
Arsenal – 2,50 (3,00 -0,50), fem värvningar

Watford – 2,42 (2,67 -0,25), tolv värvningar

ANNONS
Sunderland – 2,25 (3,00 -0,75), sju värvningar
West Brom – 2,00 (2,25 -0,25), fyra värvningar
Swansea – 1,90 (2,40 -0,50), fem värvningar
Hull – 1,90 (2,40 -0,50), fem värvningar

:::

TRANSFERKOLLEN

Lee Grant, Stoke (++). Ren bakgrundsvärvning till målvaktsposten för Stoke som har Jack Butland som förstemålvakt men bakom honom bara har Shay Given som reserv. Kommer inte påverka Stokes säsong i någon större utsträckning men minskar risken för skador.

Wilfried Bony, Stoke (+++++). Perfekt värvning för Stoke. Förvisso bara ett lån, men ett lån som inte borde vara omöjligt att omvandla till köp. Stoke i stort behov av en anfallare för att lyfta sig själva och Bony, till tämligen ringa kostnad, är en anfallare som passar perfekt för dem.

Didier Ndong, Sunderland (+++). Man får betala dyrt när man handlar sent och uppenbart måste handla. Lorient blev nog inte missnöjda med en grundsumma om £13,6m. Mångsidig mittfältare som David Moyes hoppas ska förstärka hans mittfält.

ANNONS

Jeff Hendrick, Burnley (++++). Burnley slår sitt eget transferrekord för att värva Derby Countys mycket skickliga offensive mittfältare, som gjorde succé för Irland i EM. Bra värvning för Burnley som behöver förstärka sin kapacitet på offensivt mittfält.

Adama Traoré, Middlesbrough (+++). Mycket upptalad värvning av Aston Villa inför förra säsongen. Men det gick ju som det gick med det. Ett år senare bär det alltså av till Middlesbrough och kanske blir det lättare för den talangfulle yttermittfältaren att lyckas med Aitor Karanka som boss.

Bruno Martins Indi, Stoke (+++). Stoke behövde förstärka sin backlinje, åtminstone på bredden, och gör det med ännu ett lån. Martins Indi har ett par säsonger i Porto bakom sig sedan han kom från Feyenoord och kan utvecklas i Stoke. Helt okej värvning.

Marcos Alonso, Chelsea (++++). Vänsterback som har utvecklats mycket under sin tid i Fiorentina. Tidigare bekant med England från åren med Bolton. Ger Chelsea fler alternativ på vänsterkanten och ger också Conte större frihet att använda Branislav Ivanovic som mittback.

ANNONS

Georges-Kevin N’koudou, Tottenham (+++). Tottenham har jagat en offensiv yttermittfältare och efter många om och men bestämde man sig alltså för Marseilles talangfulle spelare. Samtidigt skickades Clinton Njie i motsatt riktning. Värvning med potential.

David Luiz, Chelsea (++++). Chelsea har en särskild förkärlek för sina gamla favoriter. Det går inte att klaga på ekonomin i det hela. Inte heller kan man klaga på det sportsliga. Chelsea behövde förstärka mittförsvaret och Luiz är en mycket kompetent mittback, van både vid ligan och vid klubben.

Pau Lopez, Tottenham (+++). Det var mindre än en vecka sedan någon kallade Michel Vorm för Premier Leagues bäste andramålvakt. Det verkar inte som om Mauricio Pochettino riktigt håller med. Stabil värvning från Espanyol, och Tottenham har en stark målvaktsbesättning även med en skadad Hugo Lloris.

ANNONS

Allan Nyom, West Brom (++). Presterade okej för Watford förra säsongen men det är svårt att se hur Nyom är tänkt att på ett betydelsefullt sätt förstärka West Broms backlinje. Breddar dock Tony Pulis möjligheter både i mitten och till höger.

Alvaro Arbeloa, West Ham (+++). Sam Byram anses än så länge något för ung och tunn och därför värvar West Ham på kort sikt in Arbeloa. Det betyder att Slaven Bilic förmodligen insett att Michail Antonio-experimentet på högerbacken inte håller vatten, vilket bara det höjer betyget ett steg.

Jack Wilshere, Bournemouth (+++++). Visst, man kan skämta hela natten och kommande vecka om Wilsheres skadebenägenhet och naturligtvis är det en risk även här. Men ser man möjligheterna är det en strålande lånvärvning för Bournemouth, och för Wilshere som får speltid och kan utvecklas av att ta ett ledaransvar på planen.

ANNONS

James Weir, Hull (++). Mike Phelan vittjar återigen näten i Man Utd och får med sig en 21-årig mittfältare. Har betraktats som lovande men aldrig riktigt varit i närheten av a-laget i Man Utd. Kan bara betraktas som en breddvärvning för Hull i det här läget.

Islam Slimani, Leicester (++). Alls ingen oäven anfallare från Sporting, som på 82 ligamatcher för klubben har levererat 48 mål. Men Leicester har snart lika många anfallare som Hull har spelare, utan att ens innan riktigt se ut att veta hur de ska använda dem alla.

Hal Robson-Kanu, West Brom (++). Tony Pulis plockar hem Robson-Kanu, EM:s mest framstående fria agent sedan hans kontrakt med Reading gått under sommaren. Hårt jobbande anfallare som inte saknar kvaliteter men som det är svårt att se hur han ska förstärka laget nämnvärt.

Jason Denayer, Sunderland (+++). Ung, talangfull belgisk mittback som inte har lyckats slå sig in i Man Citys a-lag. Lånas nu ut för säsongen till Sunderland som är i stort behov av mittbackar. Här kommer Denayer få alla chanser i världen att utvecklas och visa vad han går för i Premier League-miljö.

ANNONS

Moussa Sissoko, Tottenham (++++). Det finns, naturligtvis, mycket att säga om både spelaren och om värvningen på icke-fotbollsmässiga grunder. Om vi dock håller oss till fotbollen så är det en mycket skicklig mittfältare, som förmodligen mår mycket bra av att spela i ett betydligt mer organiserat Tottenham.

Enner Valencia, Everton (+). Minst sagt tveksam lånevärvning av en anfallare som har haft väldigt svårt att göra något avtryck i West Ham. Svårt att se hur Valencia ska lyckas bättre i Everton, istället känns värvningen som en slags sista fall-back när ett antal andra värvningar inte gick igenom.

Dieumerci Mbokani, Hull (++). Var förra säsongen utlånad från Dynamo Kiev till Norwich. Nu är det alltså Hull som går in och lånar Mbokani från det ukrainska laget. Risken är naturligtvis rätt stor att Mbokani får åka ur Premier League två säsonger i rad. Om inte så tackar säkert Hull gud för det.

ANNONS
Publicerad 2016-09-01 kl 00:32

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto