Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

HÖRNAN #4: Man City tar täten i tabellen, men klungan är dem i hälarna

veckans-lag

Bubblare:
Hugo Lloris, Tottenham
Simon Francis, Bournemouth
Martin Kelly, Crystal Palace
Steven Defour, Burnley
Michail Antonio, West Ham
Roberto Firmino, Liverpool
Troy Deeney, Watford

:::

OMGÅNGENS VINNARE

Man City. Imponerande seger för Man City som framför allt under första halvlek visade upp ett bländande spel. Det mest imponerande med Man City är lagets snabba och rörliga anfallsspel, inte minst komponerat runt Kevin De Bruyne och David Silva. Tung skalp för Man City så här i inledningen av säsongen som utan tvekan ger dem kommandot i titelstriden.

Tottenham. Islossning för Tottenham. Det låg onekligen Tottenham till last förra säsongen att de fick en så pass svag säsongsinledning. Den här säsongen såg också ut att börja tämligen trögt men med 4-0 borta mot Stoke så var det onekligen som om proppen ändå gick ur. Islossning även för Harry Kane som gjorde sitt första mål för säsongen. Viktigt det också.

ANNONS

Watford. Viktig första seger för säsongen för Watford. Och inte minst skönt för laget att lyckas vända en match till vinst. Hittills under säsongen har det mest handlat om att tappa ledningar. Först i ligapremiären mot Southampton och därefter mot Chelsea på hemmaplan. Roberto Pereyra strålande för Watford mot West Ham.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES

West Ham. 2-0 and you fucked it up. Säsongen har onekligen börjat smått katastrofalt för West Ham. Men har man tagit en tvåmålsledning på hemmaplan så kan man bara betrakta det som ett sammanbrott i den högre skolan att avsluta matchen med en tvåmålsförlust. West Ham föll totalt samman i slutet av första halvlek och stämningen på London Stadium var elak under stora delar av andra halvlek.

:::

OMGÅNGENS MANAGER

Jürgen Klopp. Det är väl också ett sätt att göra sin hemmapremiär för säsongen, genom att besegra de regerande mästarna med 4-1. Desto härligare att göra det i samband med invigningen av ett utbyggt Anfield. Liverpool visade upp ett snabbt, rakt och fantasifullt spel, och det börjar märkas hur laget har blivit alltmer samspelt.

ANNONS

OMGÅNGENS MÅL

Callum Wilson, Bournemouth 1-0, West Brom (h). Ett sådant här mål som om det hade gjorts av Leo Messi, Zlatan Ibrahimovic eller Cristiano Ronaldo så hade det ylats om dessa spelares storhet i flera dagar bara därför. Nu gjordes det av en hyfsat anonym anfallare i Bournemouth, så det får så klart aldrig samma uppmärksamhet. Hård konkurrens den här omgången av Liverpool, Koscielny och en rabona.

:::

SÄCKARACET

Tony Pulis
Mark Hughes
Francesco Guidolin
Slaven Bilic

:::

TAKTIKTAVLAN

Om förra säsongen var något av en brytpunkt i Premier League vad gäller diskussionen om bollinnehav kontra rakt spel så är den här säsongen ett tydlig steg i riktning mot ett betydligt rakare anfallsspel. Tillbaka till framtiden med andra ord inom engelsk fotboll. Chelsea, Man City och Liverpool är tre lag som excellerat i detta avseende, något som inte minst har gått att se i den här omgången. Man Utd kämpar fortfarande med en övergång från sitt tidigare spel och Arsenal brottas alltjämt med sin ovana att hålla i bollen och föra den för mycket i sidled. Ett framgångsrikt anfallsspel i England kommer i allt högre utsträckning bygga på ett snabbt och tempoväxlande anfallsspel.

ANNONS

:::

TRE PUNKTER

Less-ter. Det är aldrig riktigt lika roligt att spela fotboll när man inte längre vinner sina matcher. Det är alltid krångligare med gruppsammanhållning och lagmoral i motgång än i medvind. Det syns ganska tydligt på Leicester för närvarande. Det är inte lika självklart, lika naturligt, som allt var förra säsongen när allt gick deras väg. Samspelet sitter inte lika bra, enskilda stjärnspelare, inte minst Riyad Mahrez, är förvisso bättre bevakade men har också börjat fatta sämre beslut på fotbollsplanen, mer egoistiska beslut. Leicester har en jobbig säsong framför sig.

Dumslut. Ett pinsamt straffdomslut avgjorde matchen på Emirates och kostade Southampton en viktig poäng, utöver att skänka Arsenal två. Det är ändå lite lustigt hur man kan fråga vilken supporter som helst, särskilt till storklubbar, så har just deras lag otur med domsluten. Då får man fråga sig vilka klubbar det egentligen är som har tur med domsluten? Det måste ju då rimligtvis vara småklubbarna. För det vet ju alla att det är alltid småklubbarna som får fördelar av domarna. Typ. Förmodligen drabbar det alla klubbar i jämförbar utsträckning, men det är det här med att se vad man vill se, och blunda för annat.

ANNONS

Bråk. Utan att vara alltför insatt så är det tyvärr väldigt tråkigt att behöva höra om bråkigheter inne på London Stadium under West Hams match. Det följer så klart i hälarna på förra säsongens strul i samband med den sista matchen på Upton Park. Det är ett gammalt spöke på engelska arenor som man får hoppas inte ska börja visa sig igen. Det vore kanske särskilt trist nu när det faktiskt börjar bildas en opinion för så kallad safe standing på engelska läktare, som vore ett enormt framsteg för läktaratmosfären. Man behövde bara se Old Firm i lördags för att uppskatta skillnaden det gör.

:::

FÖR ÖVRIGT

Lite häftigt ändå i 84:e minuten i lördags när Christian Benteke byts ut mot lillebror Jonathan.

Man fattar att Serie A mer eller mindre har gett upp när de så tydligt schemalägger sina omgångar så att de absolut inte krockar med matcherna i Premier League.

ANNONS

Undrar om Jürgen Klopp har någon form av drulleförsäkring på sina glasögon.

En fråga för veckan får bli om det är något mer intressant med David Wagner än att han är ännu en tysk Klopp-klon samt har befunnit sig med Huddersfield i Sverige på överlevnadscamp under sommaren.

Crime of the Ancient Marriner? – Vet just inte, jag är sådär gammelengelsk att jag inte tycker det ska vara frispark för Cahill. Det är en kontaktsport.

Om John Hart satt och skrattade framför TV:n i lördags när Claudio Bravo var ute och flaxade så satte John Hart onekligen det skrattet i vrångstrupen tidigare idag.

Överlevnadscamp under fyra sommardagar i Dalsland? Låter onekligen sjukt hardcore. Traumatisk upplevelse för Huddersfields spelare.

Eller är det Premier League som schemalägger sina matcher så att de inte krockar med Serie A?

ANNONS

Svårt att tänka sig att det här att kunna rösta på månadens manager och månadens spelare blir något mer än en faktor på marginalen – det vill säga något som kan få betydelse om juryn i övrigt inte förmått skilja mellan två kandidater.

Det var väl en förskräcklig tur att Valencia sparkade Gary Neville så att de kunde börja vinna fotbollsmatcher igen.

Publicerad 2016-09-11 kl 19:11

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto