Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Besegrar Tottenham sin egen spegelbild så tar de sig till slutspel

Efter en förlust och en vinst hittills i Champions League så förbereder sig Tottenham nu för två raka matcher mot Bayer Leverkusen. På förhand var det dessa matcher som rimligtvis betraktades som de riktigt avgörande matcherna i det här gruppspelet för Tottenham, och så kommer förmodligen också visa sig bli fallet.

Just kvällens match har stor betydelse. En vinst för Tottenham ikväll och de har tagit ett gigantiskt kliv mot slutspel, med två av återstående tre matcher på hemmaplan. Förlust och de har helt plötsligt gjort livet mycket besvärligt för sig själva inför returmötet på hemmaplan om två veckor. En vinst skulle göra att Tottenham kan andas lättare under hösten.

ANNONS

Någon lätt uppgift blir det inte. Tottenham står inför den något udda uppgiften att mer eller mindre ställas mot den tyska versionen av sig själva. De båda lagen är varandras taktiska spegelbild. Ett högt tempo, ett välorganiserat försvarsspel, med mängder av intensiva löpningar och en hög press på motståndarens uppspelsfas präglar båda lagens spelidé.

Då blir det till sist en fråga om vilket lag som tillämpar spelidén bäst. Vilket i slutänden nästan måste handla om vilket lag som bäst förmår spela sig förbi motståndarnas press. Här är det nästan omöjligt att inte betrakta Mousa Dembele som matchens stora nyckelspelare, en smått fantastisk spelare just när det kommer till att vända spelet förbi motståndarnas press.

En viktig spelare att ha frisk för Tottenham. De har visat att de i alla fall kan hantera skador på andra nyckelspelare som Toby Alderweireld och Harry Kane, men just när Dembele har varit frånvarande så har det haft en negativ effekt på både spel och resultat. Ikväll är det hos honom vi kan hitta Tottenhams nyckel till seger.

ANNONS

Tottenhams dilemma så här långt är emellertid anfallet, i all synnerhet i Harry Kanes frånvaro. Vincent Janssen värvades till Tottenham som en backup till Kane men har hittills inte hittat tillrätta i den rollen. Rent spelmässigt har inte Janssen varit dålig, men målen kommer inte, och det kan knappast ses som någon tillfällighet att Heung-Min Son agerade anfallare både mot Man City och i slutet av matchen mot CSKA Moskva.

Mauricio Pochettino snubblade i någon på den lösningen just under matchen mot CSKA Moskva. Tottenham dominerade matchbilden utan att kunna göra mål, men när Pochettino tog ut Vincent Janssen och flyttade upp Son så blev Tottenham mer spetsiga. Därefter blev Son det huvudsakliga alternativet för Pochettino.

Mauricio Pochettino vilade både Mousa Dembele och Heung-Min Son från start mot West Brom i helgen. Vilket både visar hur viktiga han bedömer just dessa spelare vara och hur viktig just kvällens match mot Bayer Leverkusen är för Tottenham.

Det är naturligtvis en extra stor match för just Heung-Min Son som ikväll återvänder till Leverkusen, den klubb han lämnade förra sommaren för just Tottenham. Son var en mycket uppskattad spelare i Bayer Leverkusen och kommer helt säkert tas emot på ett bra sätt ikväll, även om det blev ett något kinkigt avsked.

ANNONS

Men Son återvänder inte som en i mängden, utan som en av de mest formstarka spelarna i ett av Premier Leagues bästa lag. Hans fem mål hittills den här säsongen är en klar förbättring jämfört med hans första säsong i Tottenham, och det har ofta varit viktiga mål. Son är med andra ord inte bara högt tempo och arbetskapacitet, utan också en målfara.

Det kan visa sig mycket värdefullt för Tottenham. Dels eftersom Bayer Leverkusen har en notoriskt effektiv målskytt för egen del som vi alla känner igen från Premier League, nämligen Javier Hernandez, och som Tottenham alltså behöver matcha. Dels för att kunna utnyttja Bayer Leverkusens backlinje som stundtals läcker mer än vad som är helt hälsosamt.

Tottenham behövde vara smartare mot CSKA Moskva än vad de var i den första matchen mot Monaco, och de var också smartare. Tottenham måste visa samma smartness ikväll mot Bayer Leverkusen, och visa att de kan hantera ett motstånd som låter dem smaka på deras egen medicin. Lyckas Tottenham med det så vinner de mot Bayer Leverkusen.

ANNONS

Och vinner Tottenham mot Bayer Leverkusen ikväll så har Tottenham allt utom ena stortån i Champions Leagues slutspel.

Publicerad 2016-10-18 kl 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto