Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Man City vann pubslagsmålet i Manchester

Klockan 20:45 utbröt ett vildsint pubslagsmål mellan tjugotalet yngre män i Manchester. Rykten går om ett gäng franska besökare som råkade i luven på ett lokalt gäng.

Det flög stolar, ölglas, män flög genom bord och släpades över baren, någon krossade spegeln. Eftervärlden kommer att säga att det var en fotbollsmatch som utspelades på Etihad. Det var slapstick.

Det går inte att komma ifrån att det var två av Europas mest spännande anfall som ställdes mot varandra. Det går lika lite att komma ifrån att det var två av Europas sämsta försvar – i alla fall på den här nivån.

Monaco – vilket fantastiskt, otroligt spännande lag de har. Bernardo Silva och Kylian Mbappé – vilka spelare, vilka löften!

Man City vinner matchen med 5-3. Det får de vara fantastiskt nöjda med. Det var vad deras anfallare förtjänade. Det var oändligt mycket mer än vad deras försvarare och målvakt förtjänade.

Man City har betalat £100m för John Stones och Nicolas Otamendi. Stones gör misstag men det är fullständigt omöjligt för honom att känna någon trygghet i sitt spel bredvid Otamendi.

Framför denna mycket svaga och otrygga backlinje finns oceaner av yta för Monaco att få in bollen på. Ibland är det inte alldeles lätt att begripa exakt vad det är som gör Pep Guardiola till ett taktiskt geni.

Taktiken var inte så mycket mer än att göra ett pubslagsmål av den här matchen. Det var lite vad man anade inför matchen, men kanske inte att det skulle bli riktigt så här markerat.

Men ska man ge sig in i ett pubslagsmål så ska man absolut ha med sig en ettrig argentinsk anfallare in i smeten. Sergio Aguero var Man Citys John Wayne den här kvällen.

Leroy Sané och Raheem Sterling ska ha sina påsar av beröm de med. Framför allt Sterlings insats inför 2-2-målet förtjänar uppmärksamhet. Plockar bollen, accelerar ifrån hela Monacoförsvaret, passar sedan utmärkt till Aguero.

Rocky Balboa kunde det här med pubslagsmål. Det var ju i huvudsak vad han ägnade sig åt över totalt sex filmer. Och som han säger. Livet handlar inte om hur hårt du slår, utan hur hårt du kan bli slagen och ändå ta dig upp igen.

Just i det avseendet, i den här matchen, måste man beundra Man City. De tog några helvetiska smällar. Men när dammet och krutröken skingrade sig var det de som stod upp.

Nu gäller det att avsluta jobbet i Monaco.

Publicerad 2017-02-21 kl 22:51

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons