Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Nästa stopp är Ryssland och FC Rostov för Man Utd på vägen till Stockholm

Först föll West Ham oförklarligt redan i kvalspelet. Sedan föll Southampton onödigt ifrån i gruppspelet. Till sist så faller alltså Tottenham oförsvarbart ur Europa League redan i sextondelsfinalen mot Gent. Ensamma kvar ute i det europeiska vilderlandet, där skuggorna ruva, är således och med andra ord endast Man Utd.

Tottenham har självklart bara sig själva att skylla. Mötet mot Gent blev aldrig något mer än en förlängning på det europeiska fiasko som de har svarat för den här säsongen. En extremt blek insats i det första mötet satte Tottenham i ett besvärligt läge inför returen. Tottenham spelade inte dåligt på Wembley, men bortamål är bortamål, och Dele Alli är Dele Alli.

ANNONS

Tottenhams europeiska facit under Mauricio Pochettino är en svart fläck på dennes meritförteckning. De hade en besvärlig grupp i Champions League men måste ändå vara besvikna på sina egna insatser. Europa League var den här säsongen en möjlighet både till en bakdörr tillbaka till Champions League och till en europeisk cuptitel. Båda dessa möjligheter är nu borta.

Däremot ännu inte för Man Utd som först med vissa besvär men därefter till sist ganska bekvämt avfärdade Saint Etienne i sin sextondelsfinal. José Mourinho muckade definitivt inte omkring med det lag han ställde ut på planen i Europa League. Det var starka startelvor och det syns inga tecken från hans sida att inte satsa helhjärtat på Europa League under våren.

Detsamma kan självfallet inte sägas FA som fortsätter sin stolta tradition av att inte bara inte hjälpa de engelska klubbarna i det europeiska cupspelet, utan aktivt sätta käppar i hjulet för dem. FA-cupmatchen mellan Chelsea och Man Utd schemaläggs helt i onödan till en måndagskväll i mars, alltså tre dagar innan returmötet i den kommande åttondelsfinalen i Europa League.

ANNONS

FC ROSTOV – MAN UTD

När livet ger dig citroner så är det bara att börja göra citronsaft. Lite så är känslan med denna lottning. José Mourinho sade inför lottningen att han av rent praktiska skäl hellre lottades mot Lyon än mot ett ryskt eller ukrainskt lag, i synnerhet som det i samma veva ska spelas en match mot Chelsea. Här finns dock den fördelen att få spela returmötet hemma på Old Trafford.

Men det är klart, José Mourinho, som bara halvt på skämt har sagt sig tro på det här med varma och kalla bollar, kommer naturligtvis ha svårt att se några tillfälligheternas spel med detta. Å andra sidan så ger inte Patrik Andersson riktigt intrycket av att ha den sinnesnärvaron på scenen att greja detta när han fiskar upp bollarna ur skålen.

FC Rostov är något av Rysslands svar på Leicester. En klubb som ena säsongen med nöd och näppe undvek nedflyttning från den ryska högstaligan bara för att säsongen därefter, förra säsongen, prestera en lika oväntad som dramatisk titelstrid. Det slutade inte lika lyckligt som för Leicester för FC Rostov, som slutade tvåa och fick se sig besegrade på mållinjen av CSKA Moskva.

ANNONS

Den här säsongen har FC Rostov fallit tillbaka till en för dem betydligt mer normal sjundeplats runt mitten av den ryska tabellen. FC Rostov är en klubb som har brottats med stora ekonomiska problem, i en sådan utsträckning att dess existens inte har varit garanterad. Det är i alla fall på pappret en ganska bra lottning för Man Utd.

Men fotboll spelas på gräs. Och ett lag som besegrar Sparta Prag på bortaplan med 4-0 ska definitivt inte underskattas. De spelar en rak, snabb och enkel fotboll, återigen inte alls olikt den fotboll som gav Leicester sådana framgångar förra säsongen. Man Utds matchplan kommer helt säkert vara att kontrollera matchen i Ryssland för att avgöra hemma på Old Trafford.

Det var överlag en bra lottning för Man Utd. Dels fick de själva överkomligt motstånd samtidigt som de får avsluta på hemmaplan, vilket alltid är en extra trygghet. Dels såg lottningen i övrigt till att flera tuffa potentiella konkurrenter kommer slå ut varandra. Framför allt Schalke – Mönchengladbach och Lyon – Roma är lottningar som får Man Utd att mysa lite.

ANNONS

MAN UTD TILL KVARTSFINAL: 78%

Celta Vigo – Krasnodar
APOEL – Anderlecht
Schalke – Mönchengladbach
Lyon – Roma

Rostov – Man Utd
Olympiakos – Besiktas
Gent – Genk
Köpenhamn – Ajax

Publicerad 2017-02-24 kl 13:41

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto