POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

HÖRNAN #27: Arsene Wenger bet över mycket men miste hela stycket

Avbytarbänken:
Paul Robinson, Burnley
Steve Cook, Bournemouth
Christian Fuchs, Leicester
Georginio Wijnaldum, Liverpool
Dusan Tadic, Southampton
Nathan Redmond, Southampton
Fernando Llorente, Swansea

:::

OMGÅNGENS VINNARE

Swansea. Det vore så klart lätt att se det roliga i Burnleys straff som leder fram till deras kvittering där bollen alltså tar på Sam Vokes arm. Det mindre lustiga ur Swanseas perspektiv är så klart att den travestin hade kunnat vara tillräcklig för att skicka dem ur Premier League. Ett rätt högt pris att betala. Men Swansea vänder matchen i andra halvlek och deras supersena vinstmål av Fernando Llorente var guld värt.

Crystal Palace. Förlora inte fotbollsmatcher och håll nollan! Två motton som Sam Allardyce brukar försöka mata in i sina lag. Helt plötsligt verkar Crystal Palace ha tagit budskapet till sig. Från att bara ha hållit nollan i en enda tidigare match under Allardyce har Crystal Palace nu hållit nollan två matcher i rad, och naturligtvis vunnit dem båda, och dragit sig själva upp ovanför strecket som en följd.

Leicester. Andra raka 3-1-segern hemma på King Power Stadium för Leicester och om den första vinsten var viktig för självförtroendet så var den andra vinsten desto viktigare för tabelläget. Helt plötsligt ser vi solljus mellan Leicester och nedflyttningsstrecket igen och Leicesters spel ser plötsligt ut att innehålla både glädje och energi igen.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES

Man Utd. Det går inte att spela fotbollsmatcher på 85-90% i Premier League och förvänta sig att man ska kunna vinna dem. Det går inte att vinna matcher i Premier League genom att springa omkring och leta stilpoäng. Det går inte att ta sig till Champions League via Premier League när man slänger bort över tio poäng helt i onödan på hemmaplan. Inställningen i Man Utd var fel från start mot Bournemouth, det syntes tidigt och det syntes på olika sätt på lagets största och viktigaste spelare. Bournemouth var inte bra, chansmässigt borde Man Utd haft 3-0 efter blott en halvtimme, men de kämpade och slet som djur i andra halvlek och det räckte mot Man Utd. Det ska inte räcka.

:::

OMGÅNGENS MANAGER

Paul Clement. Det var ändå rätt härligt att se Clement dundra iväg längs sidlinjen när Fernando Llorente avgjorde för Swansea i slutminuten. Han fick något nesligt sparken från Derby County men ser ut att få sin personliga revansch med Swansea. Fem vinster på de åtta senaste ligamatcherna och endast förluster mot Arsenal, Man City och Chelsea. Det måste sägas vara ett alldeles utmärkt facit.

OMGÅNGENS MÅL

Georginio Wijnaldum, Liverpool 3-1, Arsenal (h). Själva kvintessensen av allt vad ett riktigt snabbt kontringsmål skall innehålla och den enda invändningen man kan ha är kanske att Wijnaldum har den lättaste uppgiften. Lallanas mottagning och vändning med boll är briljant liksom passningen, och Origis kross längs marken är centimeterprecis.

:::

TRE PUNKTER

Sanchez Pansa. Under hela säsongen har Alexis Sanchez varit den trofaste väpnaren till Arsenals riddare av den sorgliga skepnaden. Han hoppade in när Arsenal ledde med 3-0 mot Southampton. Han hoppade in mot Sutton. Men när Arsenal ska möta Liverpool på Anfield så är Sanchez bänkad. Beslutet är mer eller mindre oförklarligt och kan vara det dummaste beslut Arsene Wenger har fattat som Arsenals manager. Kanske var det Wenger som satte allt på ett kort för att på så vis bevisa sin egen genialitet, och motbevisa bilden av sig själv som förvirrat fäktandes med väderkvarnar. A job well done!

Mörker. Sunderland saknar inte vissa positiva egenskaper. Men känslan börjar alltmer bli att har man sett en enda Sunderlandmatch den här säsongen så har man sett dem alla. Dagens match mot Man City är inget undantag. Sunderland börjar bra och deras prestation är lovande. Ett försvarsmisstag senare så är däremot ett möjligt överläge istället ett underläge och därifrån rasar det bara utför. Det är i mars som Sunderland brukar börja vända sina säsonger, oftast genom att byta manager, men den här säsongen är den grop de befinner sig i helt enkelt för djup.

Kane Is Abel? ”När jag är i den här formen så mäter jag mig med världens bästa anfallare” menade Harry Kane innan matchen mot Everton. Hans två mål i den matchen lär knappast ha fått honom att ändra uppfattning. Det finns mycket med Kane jag beundrar men det var ändå en kommentar som för mig kändes förmäten, eller åtminstone förhastad. Det är inget fel på självförtroende så klart men bedrifter bör komma före bedyringar. Och ännu har inte Kane gett mig intrycket som den talismaniske anfallaren som kan lyfta sitt lag till högre höjder, även om han kan komma att bli det. Jag kan så klart ha fel, hans målfacit i Tottenham och i Premier League de senaste säsongerna stödjer knappast min sak, så frågan är kanske vad ni själva anser?!

:::

FÖR ÖVRIGT

”Det var inget lätt beslut att fatta…” menade Arsene Wenger angående bänkningen av Alexis Sanchez. Nej, det finns en anledning till det.

Jag fick ett riktigt anfall av gubbsurhet när jag såg Harry Kane och Dele Alli hälsa på varandra efter målet mot Everton.

Väldigt imponerande av Newcastle att vinna borta mot både Brighton och Huddersfield. Reading på tisdag.

Två slutsatser från The Championship: 1) Newcastle har i praktiken säkrat uppflyttning, samt 2) Bara Fulham kan hota nuvarande playoff-lag.

Fulham – Leeds på tisdag kväll.

Chelsea, Tottenham och Man City börjar kännas klara för Champions League. Huggtrea om den fjärde platsen?!

Nionde raka hemmavinsten för Tottenham. Är det inte lite “typiskt Spurs” att själva riva ned den arena man precis gjorde sig själva oslagbara på? (från twitter)

Publicerad 2017-03-05 kl 19:10

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå