Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Watford kommer inte sakna Walter Mazzarri

Höjden av ironi vore så klart om Watford valde att gå hela varvet runt och återigen anställa Slavisa Jokanovic, som ju gjort succé med Fulham under säsongen men föll i tisdagens playoff-semifinal. Det var ju Jokanovic som för två år sedan tog Watford till Premier League, innan Watford av olika skäl kom fram till att han inte var rätt man för dem.

Den slutsatsen är förvisso en slutsats som Watford har satt i system. När Watford alltså meddelade tidigare idag att Walter Mazzarri lämnar klubben efter säsongen så är det deras sjunde manager de byter ut sedan Pozzo köpte klubben för fem år sedan. Under de senaste 32 månaderna har Watford haft fem olika managers.

ANNONS

Att Walter Mazzarri får sparken av Watford kommer i och för sig inte som någon överraskning. Det känns som något som varit på gång under en längre tid. Dels på grund av resultaten som efter en stark inledning på säsongen har varit rejält dalande. Dels på grund av ett spel som ju längre säsongen har lidit har sett desto mer förvirrat och osammanhängande ut.

Rapporterna från Watford talar även om ett utbrett missnöje i spelartruppen med Mazzarris taktiska dispositioner. Både att han var för defensiv i sitt mindset och att taktiken skiftade alltför mycket. Missnöjet med Mazzarri sägs ha förvärrats av hans oförmåga att kommunicera med spelare och övrig klubbpersonal på engelska.

Konflikterna har blivit allt tydligare med tiden. Inte minst Troy Deeney verkar ha stått i förgrunden, en spelare som är älskad av supportrarna men som varit petad vid ett antal tillfällen under våren, bland annat senast mot Chelsea. En match i vilken Walter Mazzarri gav ett rätt märkligt och hysteriskt intryck på sidlinjen. Som om han då visste vad som var å färde.

ANNONS

Det är med andra ord inte mycket som talar för att det här var ännu en så kallad okynnessparkning av Watford och Pozzo, som har varit fallet med framför allt Mazzarris två företrädare – Quique Sanchez Flores och Slavisa Jokanovic. De ville ha Mazzarri kvar i Watford flera år, men relationen med spelarna och Mazzarris egen ambitionsnivå bedömdes för svag.

Det har uppstått en i mina ögon något märklig syn på Watford som om deras metod att byta managers ungefär med vårstädningen mest är ett uttryck för ett annorlunda tillvägagångssätt. Som om det fanns ett värde i den metoden vi eventuellt inte ser. Det är för mig något oklart vad man i så fall anser att det värdet faktiskt består i.

Det är för mig en metod som med tiden kommer resultera i att Watford åker ur Premier League. Deras båda säsonger i Premier League så här långt har båda följt samma mönster, en stark inledning och en säsong som därefter ramlar ihop, men Watford räddas kvar i Premier League av sin inledning. Till sist kommer ofrånkomligen säsongen då inledningen visar sig inte stark nog.

ANNONS

Det där har kanske Watford även insett. Det är nog inte någon tillfällighet att klubbledningens motiv för att sparka Walter Mazzarri uttrycktes som att de inte var överens om klubbens mål och ambitioner. Mazzarri gav inte intryck av att ha några ambitioner med Watford, eller egentligen ens något engagemang i och för Watford.

Watford kommer inte sakna Walter Mazzarri. Lika lite som jag misstänker att Walter Mazzarri kommer sakna Watford och Premier League.

Publicerad 2017-05-17 kl 22:54

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto