Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

LINHEM: Transferkollen i Football League till och med den 17 juni

Peter Hyllman

Under sommaren har jag bett Linhem göra en motsvarande transferkollen för Football League (The Championship) som jag gör med värvningarna i Premier League. En första sammanställning av redan genomförda värvningar kommer här, andra halvan kommer vid annat tillfälle, och därefter betygsätts värvningar i takt med att de genomförs enlig standard.

Under den kommande månaden som är kvar innan säsongspremiären kommer även Linhem och jag under vardagskvällar publicera särskilda preview-bloggar för varje klubb i The Championship. Förhoppningsvis är det en uppskattad service för de som har sitt eget klubbintresse i just The Championship, och kanske en vettig ”for dummies”-guide för de enbart allmänintresserade.

/Hyllman

BERÖMLIG (+++++)

James Meredith, Bradford till Millwall. Det är nästan tradition att playoff-vinnare värvar någon av sina playoff-konkurrenters bästa spelare. Meredith är en fantastisk vänsterback som man verkligen lägger märke till och som förtjänar sin chans i The Championship.

ANNONS

Angus Gunn, Man City till Norwich (lån). Son till Norwich-legendaren Bryan och efter Ruddy och McGoverns svaga insatser ifjol är Gunn ett välkommet tillskott. Bör gå rakt in i laget och kan mycket väl få ett genombrott i likhet med det Joe Hart fick på lån i Birmingham.

Callum Paterson, Hearts till Cardiff. Frejdig högerback som är oväntat målfarlig, särskilt med huvudet. Tydligen en omskolad anfallare likt Ashley Cole, Jeffrey Schlupp, eller Stephen Ward. Skotsk landslagsman och en del såg han gå till Celtic eller Rangers. Bättre framåt än bakåt. Kan få ett genombrott likt de Kyle Walker fick spelandes för Warnock i QPR.

David Stockdale, Brighton till Birmingham. Ett riktigt kap av Harry Redknapp. Stockdale är en av Championships bästa målvakter och om Brum satsar uppåt i tabellen är målvakt ett bra ställe att börja. Sägs ha lämnat Brighton för att komma närmare sin familj, vilket bara spelare och managers från norra England verkar göra.

ANNONS

MED BERÖM GODKÄND (++++)

Matty Lund, Rochdale till Burton. Burton gör främst denna typen av billiga värvningar från lägre divisioner. Matty Lund är dock inte alls någon dum värvning. Man kan värva från sämre ställen än Rochdale som har en fantastisk manager i Keith Hill och ett lag som aldrig slutar löpa. Lund är en målfarlig mittfältare som togs ut till Nordirländsk landslaget ifjol.

Andrew Taylor, Wigan till Bolton. Var väldigt bra för Bolton på lån ifjol och även om han inte är Championships bästa vänsterback längre som för 7-8 år sedan är han fortfarande bara 31 till hösten och fortsatt en stabil ytterback, precis den sortens värvning en nykomling behöver.

Marley Watkins, Barnsley till Norwich. Ännu en succéspelare lämnar Barnsley. Watkins är en mångsidig ytter/anfallare som gjorde tio mål och sju assists ifjol trots skadeproblem. Bra värvning men å andra sidan oklart om Norwich behöver fler yttrar. Bra ersättare till Jacob Murphy ifall en Premier League-klubb värvar honom.

ANNONS

Mario Vrancic, Darmstadt till Norwich. Farke försöker verkligen inte förneka att han är en uppföljare till Wagner. Vrancic är en bosnisk landslagsman som varit bra i Paderborn och Darmstadt runtomkring glappet mellan Bundesliga och andra Bundesligan. Spelade dessförinnan i Dortmunds reservlag. Rimligen en bra värvning, Huddersfield var ju bra ifjol trots allt.

Jason McCarthy, Southampton till Barnsley. Vann priser från supportrarna som säsongens spelare först i Wycombe och sedan i Walsall ifjol. Typisk Barnsley-värvning. Bra ersättare för Bree som jag tror passar in perfekt i Barnsley även om de inte börjar på W.

Mark Little, Bristol City till Bolton. En personlig favorit och frejdig högerback. Är som bäst som wingback och ifall Bolton fortsätter spela 3-5-2 (som till synes alla League One-lag ifjol, innan Conte gjorde det mainstream) kan han vara en perfekt värvning.

ANNONS

VÄL GODKÄND (+++)

Craig Gardner, West Brom till Birmingham. En kompetent mångsidig spelare som gjorde en duglig insats på lån i klubben ifjol. Första tecknet på Birminghams satsning med Redknapp.

Stevie Mallan, St. Mirren till Barnsley. Min kunskap om skotsk fotboll är begränsad bortom Celtic & Rangers och rapporter om nästa skotska succémanager som ryktas flytta söderut. Mallan är en central mittfältare vilket Barnsley behöver och utifrån youtube-klipp kan han åtminstone ersätta Hourihane som frisparksläggare.

Enda Stevens, Portsmouth till Sheffield United. League Twos bästa vänsterback ifjol. Men antagligen inte bättre än Lafferty som hade den vänstra wingback-positionen ifjol och jag har svårt att se Lafferty lämna. Tillför konkurrens och truppbredd samt möjligheten att spela Lafferty längre fram i banan.

ANNONS

Henrik Dalsgaard, Zulte Waregam till Brentford. Det är svårt att bedöma Brentfords utan deras avancerade scouting men Dalsgaard är en dansk högerback som fått spela i landslaget och trots allt spelat för ett av de bättre lagen i Belgien. Är målfarlig för en högerback, kan också spela ytter och råkar vara drygt 1.90 lång.

Adam Le Fondre, Cardiff till Bolton. Var ett välkommet tillskott i Bolton förra våren och gjorde mål varannan match för Bolton senaste de spelade i The Championship. Något till åren och aldrig varit något fysiskt praktexemplar. Förhoppningsvis bara super-sub numera, vilket passar honom perfekt.

Roderick Miranda, Rio Ave till Wolves. En Jorge Mendes-värvning. Tidigare tillhört Benfica, fick sitt genombrott för Rio Ave ifjol. Mittback som ska vara ganska lik David Luiz i spelstilen medan hans krulliga frisyr inte riktigt har samma volum.

ANNONS

George Baldock, Milton Keynes till Sheffield United. Sam Baldocks lillebror är väldigt omtyckt i Oxford efter en lånesejour där och fick ifjol äntligen chansen hemma i Milton Keynes där han glänste trots att MK hade en dålig säsong.

Christoph Zimmerman, Borussia Dortmund II till Norwich. Min koll på tysk reservlagsfotboll är begränsad (har dock tokbra koll på C-lags handboll på Hisingen) så jag lämnar över ordet till Norwichs manager Farke: “He’s very big, tall, strong and powerful and he’s an intelligent boy … He was my captain of my under-23 team at Borussia Dortmund, and he fits English football because of his powerful way.” Passar Norwich som behöver defensiva förstärkningar.

Joe Garner, Rangers till Ipswich. Joe Garner är arvtagaren till Kevin Davies och hans vassa armbågar passar perfekt hos Big Mick vars spelstil har blivit allt mer konservativ på gränsen till skyttegravskrig. I Big Micks kommentarer kan man nästan se hur det vattnas i munnen när han pratar om Joe Garners tuffa spelstil. Dessvärre har Garner inte bevisat att han också kan göra mål utanför League One.

ANNONS

GODKÄND (++)

Nathan Thomas, Hartlepool till Sheffield United. En av få ljuspunkter i ett uselt Hartlepool ifjol. Känns mer som en League One-värvning. Oklart hur han som ytter passar in i Sheff Utds föredragna 3-5-2 men ger viss truppbredd och flexibilitet.

Luke Daniels, Scunthorpe till Brentford. Rutinerad målvakt på lägre nivå. Okej backup att ha till den väldigt bra Dan Bentley. Innebär rimligen att man lånar ut eller säljer den lovande Jack Bonham.

Nathaniel Mendez-Laing, Rochdale till Cardiff. Ytter som verkligen blommade ut under våren för Rochdale när han fick mer speltid. Han är väldigt snabb och gratis men har svårt att se honom vara någon stjärna i The Championship. Cardiff verkar å andra sidan vara ganska nöjda med att harva i mitten av tabellen.

Ryan Bennett, Norwich till Wolves. Inte den typiska Jorge Mendes-värvningen. Bennett är en gammaldags mittback trots sin unga ålder. Är en helt okej Championship-mittback som är en godkänd värvning ifall han inte är en tilltänkt startspelare. Känns lite överflödig i ett Wolves med många mittbackar men är bättre än frisläppta Mike Williamson.

ANNONS

Hadi Sacko, Sporting Lissabon till Leeds. Gjorde ett hyfsat jobb på lån i klubben ifjol och lär ha varit billig. Å andra sidan ingen succé ifjol och värvad innan Leeds anställde Christiansen.

Sean Maguire, Cork till Preston. Preston har varit bra på att värva från Irland och anfallaren Maguire låg i toppen av skytteligan därborta när han lämnade. Å andra sidan har målskyttar från de irländska ligorna inte varit lyckade i Football League.

Tom Elliott, Wimbledon till Millwall. En lång target man som fick något av ett genombrott ifjol med 13 mål för the Dons. Lite svårt att se honom ta plats i Millwall, möjligen en arvtagare till ålderstigna Steve Morison?

FIASKO (-)

Ched Evans, Chesterfield till Sheffield United. Om vi bortser från att jag inte håller med brittisk lag om vad som räknas som våldtäkt (Ched Evans blev frisläppt trots att han erkänt att han och hans polare hade sex med en medvetslös kvinna som han inte pratat med tidigare) så var Ched Evans en dålig League One-spelare för Chesterfield ifjol och Blades har gott om anfallare.

ANNONS
Publicerad 2017-07-02 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto