Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ett allvarligt samtal om Millwall 2017-18

Peter Hyllman

Hyllman: Det festades och firades på Wembley i maj när Millwall vann playoff-finalen mot Bradford och tog sig tillbaka till The Championship. Det var sannerligen ett vackert slut på en jobbig säsong för Millwall under vilken de samtidigt har tvingats att kämpa mot hot om att se deras klubb tvångsförflyttas likt en gång i tiden Wimbledon. Men nu är festandet och firandet till ända och nu står Millwall inför den krassa verkligheten av en lång och brutal säsong i The Championship. Hur ser du på Millwalls chanser i The Championship den här säsongen, kan de hålla sig kvar, kan de till och med skrälla till saker och ting mer än så?

Linhem: Jag har inget större förtroende för Millwall måste jag säga. Det är inget illa menat men de känns som om deras nivå är League One-topplag och de lär åka ner igen så småningom. Deras styrka har varit ett helt band av anfallare och målskyttar samt ett tillräckligt försvar. Det märks ingen större ambition eller möjlighet till att förstärka på transfermarknaden. Förra gången Neil Harris var i Championship med Millwall åkte de ur, denna gången har han en full säsong dock. Det man kan säga om Millwall är att ingen gillar att spela mot dem och det finns en angenäm blandning av rutin från högre nivåer samt nya förmågor. Är Lee Gregory en ny Jamie Vardy eller var förra säsongens målskörd alldeles för uppblåst av hans många straffar? Vad tror du om Millwall? Du har trots allt en obsessiv tendens att tippa att nykomlingar som topplag och när Millwall åkte ur hade du dem helt oförklarligt tippade topp 6. Jag å andra sidan har aldrig någonsin haft fel.

ANNONS

Hyllman: Jag spar på mina oförklarliga topptippningar tills vi kommer till Sheffield United tror jag. Jag vet ju hur provocerad du blir av sådana saker så det gäller ju att välja sina strider. Nej, jag kände mig rätt skeptisk till Millwall redan inför playoff-spelet för några månader sedan, och jag tyckte Bradford förmodligen var laget som var bäst rustade för The Championship. Men det är inte alltid det laget som vinner ett playoff. Det betyder emellertid också att det är svårt att se att Millwall ska ha något annat att hoppas på den här säsongen än att möjligen kunna hålla sig kvar i The Championship. De kommer ha en viktig inledning på säsongen där de undviker många av de absolut starkaste lagen under hösten. Plockar inte Millwall tillräckligt med poäng där så kan det bli riktigt svårt för dem att hålla sig kvar.

ANNONS

Millwall har så klart visat sig kapabla att skrälla till riktigt bra mot större lag, inte minst i FA-cupen. De tog sig ju bland annat till kvartsfinal i FA-cupen förra säsongen efter att ha slagit ut tre Premier League-klubbar längs vägen, innan Tottenham blev för svåra. Men cupspel är inte ligaspel. Millwall känns för närvarande huvudsakligen som ett cuplag, åtminstone sett till sin förmåga att vinna mot större klubbar. Det var förmodligen något som också hjälpte dem i playoff. Men att visa samma förmåga i ligaspel är en helt annan femma och jag har väldigt svårt att se hur Millwall ska klara av det. För mig är Millwall på förhand en av favoriterna (?) att åka ur The Championship, det vill säga tillbaka till League One. Håller du med? Vilka befintliga spelare eller vilka värvningar skulle kunna rädda Millwall från detta oblida öde? Steve Morison börjar väl ändå bli för gammal för att prestera mirakel för Millwall.

ANNONS

Linhem: Tur det! Millwall har sannerligen förtjänat sin plats i finrummet men likt till exempel Burton lär det krävas en imponerande kollektiv bedrift ifall de ska göra annat än att guppa vid nedflyttningstrecket. Jag ser ingen enorm potential i laget tyvärr även det finns några användbara unga spelare från de egna leden. Jag gillar teorin om Millwall som ett cuplag. Det känns som att Neil Harris vet vilka saker han ska spela på som motivation och det kanske inte funkar varje omgång. Millwall har redan gjort en strålande värvning i att plocka James Meredith från playoff-besegrade Bradford men jag kan se fler investeringar i backlinjen och mittfältet. Jag ser tyvärr Millwall åka ur och Steve Morison har definitivt sina bästa säsonger bakom sig.

Hyllman: Håller med. Millwall får sikta på att försöka hålla sig kvar i The Championship, men det är högst oklart om de faktiskt lyckas. Millwalls betydelse i The Championship den här säsongen kommer kanske i första hand vara som någon form av spoiler för andra klubbar. Teoretiskt en tuff match, inte minst på The Den, där klubbar som jagar uppflyttning och playoff kan tappa viktiga poäng.

ANNONS
Publicerad 2017-07-21 18:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto