POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

HÖRNAN #1: Debutanterna gör succé under galen premiäromgång

TRE TANKAR

(1) Chelsea. Man undrade lite hur Antonio Conte egentligen tänkte när han under veckan började dra några rätt onödiga och olycksbådande referenser till att göra en så kallad ”Mourinho season”. Något kändes det ju som att besvärja sin egen olycka. Mycket riktigt. Contes val av klädstil är också något som går att fundera på vad det egentligen säger. Hur som helst kan man lära sig något om ett lag utifrån hur det agerar i exempelvis ett 0-3-underläge, och där måste man ändå säga att Chelsea gav några bra svar.

(2) Everton. Wayne Rooney gör mål i sin första ligamatch tillbaka i Everton, det är så klart en fantastisk story! Annars är det kanske mest på Ronald Koemans val av uppställning man reagerar. Tre mittbackar på planen, framför dem två defensiva mittfältare. Everton har på hittills tre tävlingsmatcher inte släppt in ett enda mål, men samtidigt aldrig gjort fler än ett mål per match. Varför syns i Evertons speluppbyggnad. Everton har ett potentiellt riktigt bra lag men har Koeman en för defensiv grundinställning?

(3) West Ham. Att möta Man Utd på Old Trafford i premiärmatchen är knappast den lättaste uppgiften som finns, så det finns stor risk att det dras för snabba och för stora slutsatser av kvällens 0-4-resultat. Samtidigt var det en kollektivt svag prestation West Ham stod för, ett lag som ser lika oorganiserat ut som förra säsongen, och där det i slutänden bara var Javier Hernandez som såg ut att ha någon fajt kvar i kroppen. Slaven Bilic är en mycket sympatisk person, men är han rätt manager för West Ham?

OMGÅNGENS VINNARE: Arsenal

Det var en på många sätt typisk Arsenalprestation, for better and for worse i uttryckets riktiga mening. Det vore dumt att låta segern förblinda en för de uppenbara brister laget alltjämt uppvisar men det går inte heller att blunda för hur otroligt viktigt det var för Arsenal att vända och vinna den här matchen, och inte inleda säsongen i katastrofläge.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES: Crystal Palace

Samtidigt som Chelseas och Liverpools fans sitter och tycker synd om sig själva så kan man spara några tankar åt Crystal Palace. En förnedrande förlust hemma mot en av ligans nykomlingar förstärktes av intrycket att laget inte alls befann sig på rätt våglängd för den fotboll Frank De Boer vill spela. Detta måste bli mycket bättre mycket snabbt, annars kommer det bli en nedflyttningsstrid de inte boerde bli.

OMGÅNGENS SPELARE: Steve Mounié, Huddersfield

Vad nya lag i Premier League ofta saknar är en gedigen målskytt. Kanske är det i själva verket vad Huddersfield har hittat i Mounié, som i själva verket bara gjorde ett mål mindre än Kylian Mbappé i Ligue 1 förra säsongen. Två mål i debuten för Mounié gav Huddersfield en viktig seger och tre viktiga poäng. Viktigt också eftersom Huddersfields spel i övrigt knappast motiverade att de sulle göra hela tre mål.

OMGÅNGENS MÅL: Stephen Ward, 0-2 Chelsea (b)

Visst finns det alltid något speciellt med när just ytterbackar gör mål, möjligen för att det är på samma gång oväntat samt kräver en form av initiativförmåga vi sällan ser. Wards mål mot Chelsea var en riktig pärla, en bra första touch avrundat med ett lysande skott.

OMGÅNGENS ?

Alvaro Morata började på bänken för Chelsea. Det var annars debutanternas omgång detta i Premier League, i synnerhet kanske för anfallarna. Antonio Conte kan naturligtvis ha tänkt att varför inte ge Michy Batshuayi en chans, det är ju ändå bara Burnley på hemmaplan, men det kändes ändå som ett märkligt beslut på förhand att ha sin £70m-anfallare på bänken i säsongens första match. Och, som skulle visa sig, ett kostsamt beslut.

OMGÅNGENS !

Roberto Firmino svarade för en i många avseenden mycket bra insats mot Watford och verkar ha gjort framsteg som spelare. Visade att det även utan Adam Lallana och Philippe Coutinho ändå finns en spelare som kan axla manteln av kreatör och framspelare på offensiv tredjedel. Bra samspel med både Sadio Mané och Mohamed Salah.

OMGÅNGENS WTF?

Liverpool inleder säsongen på ungefär samma sätt som vi såg dem genomföra förra säsongen, alldeles för svaga och sårbara på fasta situationer. Deras problem i det här avseendet kan knappast ha kommit som någon överraskning för dem. Jürgen Klopp skrattar efter matchen som om han hade inget med saken att göra, och pratar om otur och domslut. What the f— har Liverpool ägnat försäsongen åt?!

OMGÅNGENS LOL!

Jonjo Shelvey är en fascinerande och frustrerande spelare. Även om man är så gammaldags att man inte anser att en sådan där stampning behöver rendera i rött kort så förtjänar han så klart rött kort bara för dumheten att göra det när domaren står alldeles intill och tittar på. Det är bara att skratta åt den totala idiotin med det hela. Otroligt dyrbart för laget också i och med att Tottenham omedelbart därefter tog över matchen helt.

OMGÅNGENS BTW…

Chelseas förlust mot Burnley är så klart sådant som händer nu när Chelsea även måste spela i Champions League!

Undrar om det möjligen var lite känsligt när David Wagner gjorde kvällens vanliga snacka lite skit-samtal till Jürgen Klopp i lördags innan sängdags?!

Det borde vara förbjudet att prata om någon ligatabell åtminstone innan det första landslagsuppehållet.

Som vi har saknat Premier League! Till och med the haters har inte kunnat slita sig.

Publicerad 2017-08-13 kl 19:26

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto