POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Åtta transfersagor sjungandes på sista versen

Halleluja! Med bara tre dygn kvar på transferfönstret är det alltså inte lång tid kvar innan vi kan lägga det här transferfönstret bakom oss och istället fokusera på det som verkligen är viktigt – nämligen vilka planer våra klubbar faktiskt har inför kommande transferfönster! Men än kan vi inte riktigt ropa hej, först måste vi faktiskt ta oss över bäcken som utgör detta fönsters deadline day.

Varje saga har sitt slut, som vi ju kanske har all anledning att reflektera över just dessa dagar. På TV så sjunger sången om is och eld på sista versen och inom engelsk fotboll sjunger några av sommarens mest ihärdiga transfersagor på sista versen även de. Under de kommande tre dygnen är det färdigspekulerat, nu ska transfersagorna till sist nå sin oundvikliga konklusion.

Varje saga kan sluta på olika sätt. Alla sagor slutar inte lyckligt, det levs inte alltid lyckligt i alla sina dagar. Vi kan inte vara säkra på om våra hjältar triumferar eller om skurkarna får sista ordet, vi kan inte ens alltid vara helt säkra på vilka som egentligen är hjältar och skurkar. Inte minst inom fotbollen där klubb och spelare många gånger vill lite olika saker och önskat utfall sällan är uppenbart.

Flera engelska klubbar lever fortfarande i ovisshet under dessa dagar. Det kommer självfallet både köpas och säljas under dessa tre dygn men det är framför allt åtta transfersagor kvar värda att verkligen hålla ögonen på för att se hur de faktiskt slutar. Detta är dessa åtta transfersagor tillsammans med min bedömning om hur de kommer sluta och vad det i så fall betyder.

Alexis Sanchez, Arsenal. Den största och mest utdragna av dem alla. Alexis Sanchez vill lämna Arsenal, det har varit uppenbart länge, och det är till Man City han vill gå. Arsenal har däremot av flera olika skäl vägrat och verkar beredda att ta den ekonomiska smällen detta skulle kunna innebära. Åtminstone låter det så på Arsene Wenger och frågan är vilka handlingsalternativ detta ger Arsenals styrelse. Det vore en enorm prestigeförlust för Arsenal att tappa Sanchez i det här läget och efter allt som sagts. Frågan är om och i vilken riktning Arsenals säsongsinledning har påverkat hur den här transfersagan slutar. Transfer: 20%

Philippe Coutinho, Liverpool. En av de största som däremot mest brunnit intensivt i augusti. Philippe Coutinho har gjort sig rejält jobbig genom att vilja tvinga fram en flytt till Barcelona och har om vad de små fåglarna viskar är korrekt avböjt att registreras i Liverpools Champions League-trupp. Liverpool har å sin sida varit brutalt tydliga med att någon Coutinho kommer inte säljas för någon summa. Summor som har börjat nå sådana nivåer att det finns goda skäl att ifrågasätta både Barcelonas och Liverpools rationella tänkande. Liverpools behov av Coutinho motiverar vare sig att tvinga spelaren kvar eller tacka nej till pengarna. Transfer: 25%

Virgil Van Dijk, Southampton. En av sommarens mest infekterade transfersagor. Liverpool ville värva honom men befann sig snabbt på taktisk reträtt sedan Jürgen Klopp blivit påkommen med näven i kakburken och Southampton hävdade tapping-up. Detta tvingade Liverpool att be om ursäkt och för stunden dra tillbaka sitt intresse, eller åtminstone avvakta med det. Virgil Van Dijk själv har tagit till hårda ord och formella brev för att hävda sin vilja att lämna klubben. Nu enligt uppgift jagad av flera klubbar, utöver Liverpool bland andra Chelsea. Southampton har precis som Arsenal och Liverpool målat in sig själva i ett hörn. Transfer: 50%

Alex Oxlade-Chamberlain, Arsenal. Det började kännas uppenbart redan under våren att allt inte stod rätt till mellan Alex Oxlade-Chamberlain och Arsenal och mer precist Arsene Wenger. Nu pratas det om att Arsenal ska ha erbjudit £180k i veckan för Oxlade-Chamberlain att stanna kvar i Arsenal, vilket denne ska ha tackat nej till. Han får knappast någon sådan lön i vare sig Chelsea eller Liverpool som är klubbarna dit han i första hand ryktas. Hans missnöje med situationen i Arsenal verkar spilla över på hans fotboll vilket gör det svårt att se att Arsenal ska kunna eller egentligen ens vilja behålla spelaren. Transfer: 80%

Riyad Mahrez, Leicester. Ger ett positivt intryck på planen igen för Leicester och har fått beröm för sin goda och professionella attityd av Craig Shakespeare. Några problem finns alltså inte på horisonten men Riyad Mahrez var samtidigt tydlig i början av sommaren med att han ville leta efter en ny utmaning. Roma har lagt flera bud på Mahrez vilka Leicester däremot har tackat nej till. Det är samtidigt flera Premier League-klubbar som har ögonen på Mahrez och det går så klart att undra varför det tisslades och tasslades så hemlighetsfullt mellan Mahrez och flera Man Utd-spelare i lördags kväll. Transfer: 30%

Jonny Evans, West Brom. Har varit föremål för intensiva spekulationer de senaste veckorna då det kanske något överraskande framkommit att Man City och Pep Guardiola ser honom som en mittbacksförstärkning. Inte dumt tänkt alls givet att Evans är en av Premier Leagues bättre mittbackar och därtill bollskicklig nog att passa Pep Guardiolas tänk rätt bra. Senaste dagarna har även Leicester lagt ett bud på Jonny Evans. West Brom verkar kanske inte överdrivet intresserade av att sälja men givet rätt bud heller inte fullständigt ovilliga. Mycket beror till sist på vad Jonny Evans själv vill. Transfer: 90%

Danny Drinkwater, Leicester. Av någon anledning verkar Danny Drinkwater ha tappat sin plats på Leicesters mittfält sedan förra säsongen. Om det beror på att Craig Shakespeare helt enkelt värderar andra spelare högre, eller på att Drinkwater har gjort klart att han helst vill lämna klubben, och vad av detta som är hönan respektive ägget, är oklart. Men Drinkwater har omgärdats av flyttrykten och ett av de mest ihärdiga är att Chelsea ska vara på väg att nypa även den andra mittfältshalvan av Leicesters titelvinnande projekt. Det känns kanske inte alldeles uppenbart vad Chelseas behov av Drinkwater egentligen vore. Transfer: 60%

Danny Rose, Tottenham. Här kan det tyckas som om vi har en något långsökt rackare att bedöma men ända sedan Rose valde att göra en uppmärksammad intervju med The Sun, vars betydelse kanske blåsts upp en hel del förvisso, har det pratats om hur Rose skulle kunna vara aktuell för en flytt, framför allt då till någon av de båda Manchesterklubbarna. Inte minst Man Utd sägs ju jaga en vänsterback. Men dels gav inte Rose egentligen något intryck av att vara redo att flytta ännu, det var mer ett varningsskott över fören, dels känns det i vilket fall som helst inte aktuellt redan den här sommaren. Transfer: 5%

Publicerad 2017-08-28 kl 18:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto