Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

44v

HÖRNAN #4: Krisen rycker allt närmare för Crystal Palace

TRE TANKAR

(1) Crystal Palace. Det är den värsta inledningen på en säsong i Premier Leagues historia. Noll poäng efter fyra matcher, och noll gjorda mål med sju insläppta på dessa fyra matcher. En motsvarande säsongsinledning har inte setts sedan Prestons start på säsongen 1924-25, nästan 100 år sedan alltså. Detta trots en mycket bekväm säsongsinledning sett till motståndet. Frank De Boer behöver poäng snabbt för att hålla sig kvar på jobbet, men kommande spelschema lyder Southampton, Man City, Man Utd och Chelsea.

(2) Chelsea. Ännu en vinst för Chelsea, den här gången i en potentiellt tuff bortamatch mot Leicester. Ett möte mellan de tre senaste säsongernas mästare i England således. Det är kanske inte några våldsamt övertygande segrar som Chelsea producerar men något man måste imponeras av med Chelsea, mer än egentligen med något annat lag, är deras förmåga att i så hög utsträckning kontrollera och styra matchtempot. En viktig egenskap under en hel säsong, både i ligan och i Europa.

(3) Liverpool. Deras tuffaste test hittills sade jag inför matchen. Blev det godkänt eller underkänt på testet? Svaret är inte självklart. Med fullt manskap på planen var det Liverpool som till stor del styrde matchbilden och skapade chanser, vilket var lovande. Men alldeles för sårbara defensivt. Utvisningen gjorde livet svårare för Liverpool men Man City var knappast bländande och ett vettigt försvarsspel hade kunnat hålla Liverpool kvar i matchen. En match med både positiva och negativa besked.

OMGÅNGENS VINNARE: Man City

Brighton tog sin första vinst i Premier League men det är svårt att käfta med 5-0 i ett stormöte som Man City mot Liverpool. Kanske inte ett resultat det ska dras några större växlar av, sett till matchbilden och utvisningens effekt, men ändå ett resultat som måste ge Man City råg i ryggen och gott hopp om framtiden. Frid och fröjd i Pepland.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES: Everton

God konkurrens av både Liverpool och Bournemouth den här omgången men Evertons insats var mest uppseendeväckande dålig, inte minst eftersom de faktiskt befann sig på hemmaplan. Extremt rörigt försvarsspel och extremt orörligt anfallsspel. Everton borde börja vinna sådana här matcher den här säsongen, inte vara helt utspelade på hemmaplan.

OMGÅNGENS SPELARE: Kevin De Bruyne, Man City

Det blev naturligtvis lättare sedan Liverpool fick en spelare utvisad och mer eller mindre kapitulerade på planen, men De Bruyne var helt strålande på planen redan innan det och det var dennes speluppfattning och passningsspel som hade gett Man City ledningen även mot den gängse matchbilden. En stor prestation av en av ligans största spelare.

OMGÅNGENS MÅL: Alvaro Morata, 1-0 Leicester (b)

Ett mål vi redan sett några gånger och som vi kommer fortsätta se den här säsongen. Perfekt avvägd passning från längre ned i planen och extremt vältajmad löpning av Morata, nickmål från friläge. Effektivt och till synes enkelt, men naturligtvis allt annat än enkelt.

OMGÅNGENS ?

Arsenal vinner stort med 3-0 hemma på Emirates, vilket så klart är bra. Men det var mot ett på alla sätt bedrövligt Bournemouth. Arsene Wenger var säkert tacksam för hur spelschemat slumpade sig där. Tuffare blir det nästa helg, då mer tydliga svar måste ges, när Arsenal möter Chelsea.

OMGÅNGENS !

Eric Maxim Choupo-Moting. Helt säkert Premier Leagues knöligaste spelarnamn men har visat i tidigare matcher och visade definitivt mot Man Utd att han kommer vara desto knöligare att hantera på fotbollsplanen. En av flera bra värvningar av Stoke och Mark Hughes den här sommaren.

OMGÅNGENS WTF?

Diskussionen efter Sadio Manés röda kort övergick snabbt i ren travesti. Det är helt sant att det röda kortet påverkade och avgjorde matchen. Det betyder inte att Jon Moss gjorde fel som visade det röda kortet. Flertalet gamla spelare och tränare som kommenterar i TV brottas med två problem, de har missförstått domarens uppgift på planen, samt de kan inte reglerna. Nej, Sadio Mané hade inte för avsikt att sparka Ederson, och han agerar instinktivt och naturligt, men det var farligt spel och spelarens avsikt har i det avseendet enligt regelboken inget med saken att göra.

OMGÅNGENS LOL!

Alex Oxlade-Chamberlain förlorade med 0-4 med Arsenal mot Liverpool bara för att förlora nästa match i Liverpooltröja med 0-5. Stor twitterhumor med bild på honom i Man City-tröja bredvid parafraseringen att ”vi gjorde en kanonmatch som vann med 5-0 mot Liverpool i förra omgången”.

OMGÅNGENS BTW…

Ryktet om Maurizio Sarri till West Ham känns ju fantastiskt på alla sätt men samtidigt som en rätt god portion av hybris.

”Newcastle lead. Rafa will be in stitches.” – Lineker

Mark Hughes tenderar hamna i handskaksbryderier. Möjligen skulle det kunna ha något att göra med Mark Hughes.

Tveksamt om jag ens förstår varför Alvaro Morata skulle ha någon personlig relation alls till Tottenham.

”Frank De Boer committed to his style of play after speaking to Louis van Gaal” – Yeah, about that…

Tottenham mot Dortmund på onsdag i Champions League på Wembley. Ingen startsträcka alls för Tottenham, nyckelmatch direkt.

Liverpool mot Sevilla samtidigt, samt Feyenoord mot Man City. Minst sagt saftig europeisk cupkväll.

Frank The Bore?

Publicerad 2017-09-10 kl 19:04

Senaste tweets

Arkiv

Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER