Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

HÖRNAN #6: De fem storklubbarna vann alla, över till Arsenal!

TRE TANKAR

(1) Man Utd. Tre saker är säkra här i livet: döden, skatter och att en Premier League-säsong innehåller oväntat förbenade bortamatcher där storklubbar ställs mot ett till tänderna taggat hemmalag. Att kunna hantera sådana bortamatcher är ofta vad som karaktäriserar lagen som verkligen slåss uppe i toppen. Därför att i sådana matcher sluter sig laget samman och även offensiva spelare gör ett grundmurat jobb i defensiven, såsom Juan Mata, Henrikh Mkhitaryan och Marcus Rashford mot Southampton. I lagen som inte verkligen lyckas slåss i toppen lyser detta arbete för ofta med sin frånvaro.

(2) Tottenham. En match som var allt annat än lättanalyserad. Matchen står och väger när Tottenham gör mål och därifrån är det egentligen någon form av transportsträcka fram till 3-0. Matchen känns självfallet avgjord men istället får vi Tottenhams version i C-dur att det svåraste som finns i fotboll är att leda med 3-0. Det är ändå rätt märkligt att West Hams två kanske mest imponerande insatser den här säsongen båda har kommit från till synes hopplösa underlägen men ändå slutat i en knapp 2-3-förlust. Vilket gör att man frågar sig varför West Ham skapar sig dessa hopplösa underlägen till att börja med (försvaret). Men det var en lysande Premier League-match.

(3) Liverpool. Det gick väl nästan att tugga och äta Jürgen Klopps lättnad efter den här matchen, och lättnad är väl i någon mening vad han bör känna. För om inte för en amatörmässigt slagen straff av den tidigare amatörspelare Jamie Vardy så hade detta kunnat vara ännu ett surt poängtapp för Liverpool, från en dominerade position åtminstone på resultattavlan. I övrigt var det en positiv insats i offensiv mening där inte minst Philippe Coutinho visade att den där ryggskadan nu är helt och hållet läkt. Även detta var så klart en lysande Premier League-match.

OMGÅNGENS VINNARE: Everton

Det satt oerhört långt inne för Everton men de vände och vann matchen hemma på Goodison Park mot Bournemouth. En vinst som onekligen kan bli fullständigt förlösande. Och det finns ju något alldeles magnifikt i att Oumar Niasse av alla tänkbara anfallare kan ha räddat säsongen åt Everton.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES: Crystal Palace

Det var väl kanske inte den lättaste matchen till att börja med för Crystal Palace men det är också så typiskt för ett lag med problem att de kan göra en bra match i övrigt men så fort första målet trillar in bakom så brakar det därefter sönder och samman. Tanken var kanske att detta var något som Roy Hodgson skulle ha kunnat påverka.

OMGÅNGENS SPELARE: Alvaro Morata, Chelsea

Visst fanns det förmildrande omständigheter i Stokes backlinje som kanske gjorde uppgiften något lättare för Morata, men det förtar inte värdet och det speciella med tre mål i en och samma match, vilket givet Moratas intelligenta spel mycket väl hade kunnat vara det dubbla. En helgjuten anfallsprestation av Morata.

OMGÅNGENS MÅL: Leroy Sane, 1-0 Crystal Palace (h)

Kylan, tekniken och genomförandet på väldigt liten yta gör det här målet både väldigt snyggt och mycket skickligt genomfört. Har varit väldigt förtjust i Leroy Sané ända sedan han kom till Man City, och så länge han inte tvingas spela vänsterback så är det här en blivande storspelare. Kanske till och med bra nära en nuvarande storspelare redan.

OMGÅNGENS ?

Brighton har vunnit två ligamatcher hittills den här säsongen och i båda dessa matcher har Tomer Hemed gjort mål, den här kvällen dessutom det enda och det avgörande målet. Viktig spelare helt klart för Brighton men laget har för svårt att göra mål och kommer trots ett bra försvarsspel inte kunna förlita sig på att hålla nollan i tillräcklig utsträckning.

OMGÅNGENS !

Watford åkte på en rejäl överkörning i förra omgången mot Man City men studsade tillbaka med en imponerande 2-1-vinst borta mot Swansea. Imponerande eftersom det gav en tydlig indikation om att Watford inte kommer vika ned sig och försvinna den här säsongen.

OMGÅNGENS WTF?

Southampton har misslyckats med att göra mål på nio av sina senaste elva hemmamatcher i Premier League. Det borde nästan vara svårare att misslyckas göra mål på så många matcher än att faktiskt göra det. Undrar just om de möjligen har anlitat managergeniet som någon form av privat konsult.

OMGÅNGENS LOL!

Blir skämskudden för Man Utd-fansen som först bemöter kritiken mot ramsan om Romelu Lukaku med det redan från början ärketöntiga argumentet att är det okej med Lukaku så borde ramsan vara okej. Därefter när Lukaku ber dem upphöra med ramsan så fortsätter de ändå med attityden att ”vi sjunger minsann vad vi vill!” Förstår man inte den rasistiska implikationen i ramsan kan jag bara rekommendera Marina Hydes artikel i Guardian.

OMGÅNGENS BTW…

Galet Stålderby i eftermiddags. Galet.

Publicerad 2017-09-24 kl 20:34

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons