Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

HÖRNAN #10: Löper Everton faktiskt risk att åka ur Premier League?

TRE TANKAR

(1) Man Utd. Det var inte någon våldsamt imponerande insats av Man Utd, men det var tre poäng mot en toppkonkurrent och det kan ibland vara bra nog, allra helst som lagets chanser till det var ifrågasatta inför matchen. Målet var sett till matchbilden inte ologiskt när det väl kom. Det oroväckande med Man Utd för närvarande bör däremot vara att även om de kan se riktigt bra ut när de väl får en energiboost och trycker på turboknappen, så förblir de ett lag utan en riktigt tydlig idé med sitt anfallsspel.

ANNONS

(2) Arsenal. Det är en fin liten run Arsenal ändå befinner sig i, och de var bättre än Swansea mest hela vägen. De har vunnit fem av sina sju senaste ligamatcher trots allt. Dessutom har de vunnit sina två senaste efter att ha vänt ett underläge no less. Det kan förvisso vara en positiv sak att vända underlägen till vinst, när det händer någon gång och beroende på mot vem, hur och när, men när ett lag börjar visa upp en tendens att hamna i underlägen är det snarare skäl till oro. Arsenal kommer från en lättare period i sitt ligaspel, nu väntar en svårare period.

(3) Tottenham. Mauricio Pochettino beger sig till Old Trafford och tar sig an matchen på ett tämligen konservativt sätt, uppenbarligen koncentrerad på att i första hand inte förlora matchen. Det är märkligt hur samma sak ibland kan få passera obemärkt när det samtidigt är världens undergång bara någon vecka eller två tidigare. Det var så klart inget direkt fel med Pochettinos ansats, men visst fanns det ett intryck både av att Tottenham saknade Harry Kane och en tveksamhet kanske härledd från veckans förlust mot West Ham.

ANNONS

OMGÅNGENS VINNARE: Stoke

Det har mullrats en hel del kring Stokes prestationer hittills under säsongen och Mark Hughes börjar än en gång bli ifrågasatt. Det är i sådana lägen som Stoke plötsligt brukar plocka fram en vinst ur rockärmen och det var precis vad de gjorde borta mot Watford. Imponerande och även viktigt för Stoke inte bara att vinna utan också att hålla nollan på bortaplan.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES: Bournemouth

Har vi varit så insnöade på sagoaspekten med Bournemouth och Eddie Howe att vi helt enkelt inte riktigt lagt märke till att de faktiskt inte alls är särskilt bra den här säsongen?! En förlust mot Chelsea behöver inte vara något att orda om, men det ska inte behöva vara möjligt att åka till Bournemouth och bara plocka hem poängen utan att ens behöva oroa sig längs vägen. Nedflyttning väntar om Bournemouth fortsätter så här.

OMGÅNGENS SPELARE: Joe Hart, West Ham

Hart får mycket skit för sina prestationer, nästan så man kan tro att han blivit något av en allmän hackkyckling. Mot Crystal Palace höll han under långa stunder av andra halvlek ensam kvar West Ham i ledningen med några smått enastående räddningar, innan han i slutsekunden fick rycka kniven ur ryggen, dithuggen av sin egen lagkamrat.

ANNONS

OMGÅNGENS MÅL: Georginio Wijnaldum, 3-0 Huddersfield (h)

Valde mellan det här målet och André Ayews mål för West Ham. Båda påminner om varandra i det att de är hårda skott rätt upp i nättaket. Fastnar för Wijnaldums eftersom det sker på liten yta, bygger vidare på en snygg rörelse i sidled, och eftersom skottet trots målvaktens närvaro känns på samma gång oväntat och otagbart. Matchen var i det här läget redan avgjord, efter en spänd och chansfattig första halvlek.

OMGÅNGENS ?

David Unsworth har sagt alla de rätta sakerna, att han vill ha Evertonjobbet på fast basis. Men två förluster i hans två första matcher är knappast den bästa möjliga arbetsintervjun som är möjlig att ha. Everton ser ut som förlorare på fotbollsplanen och det är värt att fundera över om, givet att Everton inte lyckas få någon riktig ordning på sin managerposition, Everton faktiskt riskerar åka ur Premier League.

OMGÅNGENS !

Det är lite tidigt att vara alltför definitiva gällande Leicester under Claude Puel, men det var sannerligen en mycket lovande debutmatch. Leicester böljade framåt i fina anfall och det var svårt att se varför så många tog för givet att det här skulle vara en grå, defensiv och tråkig anställning. Leicester känns plötsligt som ett lag med profil igen, och var kanske bästa möjliga annonspelare för Everton att inse att de inte kan förbli inaktiva.

ANNONS

OMGÅNGENS WTF?

Det kändes udda redan när Slaven Bilic mitt i andra halvlek, och under rejäl press av Crystal Palace, beslutade sig för att byta in Michail Antonio istället för Pablo Zabaleta. Vad som egentligen gick genom Antonios huvud när han nere vid motståndarnas hörnflagga ger bort bollen till Crystal Palace i absoluta slutminuten vet nog ingen, allra minst Joe Hart, men det slutade hur som helst i Wilfried Zahas kvittering.

OMGÅNGENS LOL!

José Mourinho hyschar TV-kameran direkt efter slutsignalen, vilket känns som peak Mourinho, inte riktigt tillfreds om han inte får slåss med någon eller med något. Vilket jag gillar, även om det kan gå till överdrift. Ingen stor grej kan tyckas, det finns journalister som gjort sig förtjänta av det och var det riktat mot buande bland publiken under matchen så var det nog inte alldeles oförtjänt det heller.

OMGÅNGENS BTW…

Finns något smått udda med att se David Wagner och Jürgen Klopp med poppys på sig.

Undrar just vilka sweet little nothings som Ashley Young viskade i Dele Allis högra öra?!

ANNONS

Salford Citys målvakt Max Crocombe utvisad i den 87:e minuten för att ha urinerat på planen. Pissigt.

76% av West Broms fans vill se Tony Pulis säckad.

Publicerad 2017-10-29 kl 17:56

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto