Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

HÖRNAN #13: Hur länge till har Everton råd att vänta?

TRE TANKAR

(1) West Ham. Det var kanske inte svaret på alla frågor som omgärdade West Ham, men det var i vilket fall som helst ett klart fall framåt, och det kanske får anses som bra nog det, i alla fall för stunden. Det började inte bra för West Ham hemma mot Leicester med ett tidigt underläge, men väl därifrån kunde vi åtminstone se ett lag som arbetade hårt, som kämpade, och som bevarade en åtminstone dräglig defensiv organisation. Det räddade en poäng åt West Ham i en match de förmodligen hade förlorat för några veckor sedan.

ANNONS

(2) Chelsea. Det finns två sätt att se på Chelseas match på Anfield. Dels som en faktiskt väl genomförd match i vilken de höll Liverpool borta från farligheter samtidigt som de med en tydlig anfallsidé skapade ett flertal bra chanser att vinna matchen. Dels som något av en bortkastad chans sedan Antonio Conte valt att spela med ett tremannamittfält bestående av N’golo Kanté, Tiemoué Bakayoko och Danny Drinkwater. Skillnaden blev så markant när sedan Cesc Fabregas byttes in att det var oundvikligt att undra vad Chelsea gick miste om dessförinnan.

(3) Brighton. Storyn efter matchen var så klart mer hur Man Utds anfallsspel var fortsatt icke-övertygande, vilket naturligtvis också stämmer. Men det kan också vara värt att konstatera att Brighton gjorde en riktigt bra match i termer av organiserat försvarsspel, och det var inte svårt alls att se varför nykomlingen har övertygat så här långt och befinner sig i mitten av tabellen. I slutänden förlorar Brighton på ett oturligt självmål, och den enda invändningen man kan ha mot Lewis Dunk är just denna att han har en överdriven benägenhet att vilja slänga sig och blockera bollen. Vad jag ifrågasätter är inte viljan utan behovet, vilket leder till att han ibland säljer sig och blir lurad, eller detta händer.

ANNONS

OMGÅNGENS VINNARE: Southampton

Det var på flera sätt en match som kunde skicka Southampton ned mot en nedflyttningsstrid eller upp till tabellens övre halva. Southampton hade hittills bara lyckats göra fler än ett mål i en och samma match två gånger den här säsongen. 4-1-vinsten mot Everton var med andra ord fin på alla tänkbara sätt och lyfter en vikt från Southamptons axlar. En riktigt bra match av Southampton.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES: Everton

Veckans 1-5-förlust mot Atalanta följdes upp av en desto mer svidande 1-4-förlust mot Southampton. Everton var långa stunder bedrövliga under Ronald Koeman men har till och med blivit sämre under David Unsworth, vilket knappast kan ses som hans fel men definitivt talar mot att han skulle vara ens lämplig som ställföreträdare. Helt fel streckstrid väntar för Everton.

OMGÅNGENS SPELARE: Eden Hazard, Chelsea

Gjorde mer eller mindre allt på planen mot Liverpool utom kanske då mål. En ständig fara mot Liverpool även från positioner på planen där det inte såg ut att finnas någon fara alls. En närmast ovärderlig spelare att ha i laget när taktiken i övrigt så tydligt går ut på att täta till defensivt, vilket samtidigt är svåra förutsättningar för Hazard att spela under. På sina bästa dagar den spelare som kommer närmast att utmana Kevin De Bruyne om statusen som ligans bästa spelare.

ANNONS

OMGÅNGENS MÅL: Willian, 1-1 Liverpool (b)

Ren slumptur eller helt avsiktligt? Den omedelbara reaktionen från många håll var det första men åtminstone jag brottades med känslan att det faktiskt mer kunde vara det andra, i alla fall att sanningen befann sig någonstans där emellan. Att Willian vill få bollen åtminstone i ungefär det område där bollen faktiskt går känns i vilket fall som helst givet. Simon Mignolets svaga fotarbete gjorde resten. I vilket fall som helst var det snyggt.

OMGÅNGENS ?

Med Tony Pulis sparkad efter några riktigt svaga insatser i ligaspelet var det inte många som gav West Brom någon större chans borta mot Tottenham, som ändå slutade oavgjort. Gary Megson var inte blyg efter matchen med att han ville tillbaka till tränarjobben, men frågan är om detta var en match som gav honom jobbet eller om West Brom försöker hitta någon annan, exempelvis Alan Pardew?!

OMGÅNGENS !

Imponerande 3-0-seger på bortaplan mot Newcastle för Watford, som därmed tar sin andra raka seger och befäster sin plats på tabellens övre halva. Därmed har Watford tagit sig ur sin kortare formsvacka. Marco Silva har varit omgiven av flyttrykten de senaste veckorna men detta är alltså inte något som verkar ha påverkat Watford särskilt negativt.

ANNONS

OMGÅNGENS WTF?

Tredje matchen i rad som Burnley förlorar mot Arsenal på grund av ett billigt straff- eller skitmål på tilläggstid. Sean Dyche måste väl snart börja undra om det bara är tillfälligheter eller någon sinister plan. Arsene Wenger, sin vana trogen, såg så klart inget fel alls med det där straffdomslutet.

OMGÅNGENS LOL!

Inte så mycket att skratta åt egentligen kanske, men det går ändå att se något komiskt i Romelu Lukakus småfåniga försök att hästsparka Gaetan Bong mitt i familjejuvelerna. Ett minst sagt tydligt tecken på frustration med ungefär samma mått av smidighet man ibland kan se på skolgården. Mindre lustigt så klart om det leder till en avstängning i efterhand, vilket det åtminstone sett till förseelsen borde.

OMGÅNGENS BTW…

Varför hade så få spelare på sig regnbågssnören på skorna under helgen? Vi vet precis varför, och det beror inte direkt på spelarna.

Oumar Niasse avstängd i två matcher på grund av filmning som lurade domaren i matchen mot Crystal Palace. Känns som att dessa reglers trovärdighet kommer få sin första rejäla prövning efter den här omgången.

ANNONS

Om ett mått på ett stort lag är hur det reagerar när det hamnar i underläge så ger Man City även på så vis alla signaler om att vara ett riktigt stort lag.

De flesta är nog överens om att Man Utds spel inte alls övertygar, tvärtom hackar rätt rejält, ändå tvåa och tre poäng före trean. Lite tänkvärt.

Visst kan det vara så att Mohamed Salah inte firade målet mot Chelsea på grund av terrordådet i Egypten.

Vad har Joey Barton egentligen emot David Unsworth?

Två rätt sura uddamålsförluster mot Manchesterlagen för både Brighton och Huddersfield i slutänden. Två nykomlingar som definitivt gjort Premier League bättre, och livet surare för mittenlagen.

Tim Sherwood borde åläggas munkavle.

Publicerad 2017-11-26 kl 19:09

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto