Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

HÖRNAN #17: Burnley fortsätter chocka världen!

Peter Hyllman

TRE TANKAR

(1) Burnley. Det kanske bara var för ett dygn, åtminstone för tillfället, men bara det faktum att Burnley under i alla fall viss tid med snart halva säsongen avklarad tar sig upp på fjärde plats i tabellen, före klubbar som Liverpool, Arsenal och Tottenham, måste ses som på sitt sätt alldeles enastående. Fantastisk bedrift av Burnley och Sean Dyche, men inte en bedrift ur tomma luften. Tvärtom följer det ett mönster från fyra av Burnleys fem senaste säsonger då Burnley konsekvent har ”överpresterat” i en jämförelse mellan förväntat och faktiskt antal poäng. Vi ska alltså inte ta för givet att Burnley plötsligt bara kommer falla bort.

ANNONS

(2) Leicester. Känslan var redan under förra säsongen att Leicester var i ett mentalt behov av en nystart efter sin fantastiska ligatitel. Craig Shakespeare var aldrig denna nystart utan var tvärtom bara ett sätt att försöka förlänga det som redan varit. Med Claude Puel har Leicester onekligen fått sin nystart och Leicester ser plötsligt ut som ett helt nytt fotbollslag. Inte på det viset att vi inte känner igen dem spelmässigt, men i den energi laget visar upp på planen. Med den form Leicester nu visar upp är de en fara för alla klubbar i Premier League.

(3) Man City. Superlativerna fortsätter hagla över Man City och det finns alla skäl till det sedan laget i och med vinsten mot Swansea har slagit Premier League-rekordet för antal vinster i rad (15). Exakt hur detta Man City-lag står sig i jämförelse med de största lagen i Premier League-historien, och i jämförelse med de bästa lagen på den europeiska arenan, kommer bli något att diskuteras när säsongen kommer in på sitt upplopp eller efter säsongen, men att de för närvarande står i något av en liga för sig själva känns helt givet. Matchen mot Swansea var avgjord innan den ens hann börja.

ANNONS

OMGÅNGENS VINNARE: Crystal Palace

Crystal Palace har just nu, efter Man City och Liverpool, den tredje längsta förlustfria sviten i Premier League med sex raka matcher utan förlust, bara en sådan sak. Förvisso bara två vinster på dessa sex matcher men ändå. Viktig seger mot Watford där Crystal Palace med två mål i matchens slutminuter vände förlust till seger och av bara farten tog sig upp ovanför nedflyttningsstrecket.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES: Southampton

Southampton gjorde tre mål på sina sju sista ligamatcher på St Marys förra säsongen under Claude Puel. När Puel nu återvände till St Marys med Leicester gjorde de tre mål på 38 minuter. Southamptons supportrar har fått en hård lektion i att gräset inte alltid är grönare på andra sidan stängslet och vad än Mauricio Pellegrino lyckades med i La Liga har han inte alls lyckats få någon ordning på i Premier League med Southampton. Buropen öste ned från läktarna blandat med Leicestersupportrarnas häcklande ramsor om ”Are you glad you sacked Puel?”

ANNONS

OMGÅNGENS SPELARE: David Silva, Man City

Fortsätter briljera. Kommer under många år framåt alltid vara en av spelarna som är med i diskussionen om Premier Leagues bästa spelare någonsin. Värt att komma ihåg att Pep Guardiola hade den här kalibern av spelare redan tillgängliga när han tog över klubben. Vilket inte ska förstås som ett sätt att nedvärdera hans insats, snarare sätta in den i sin rätta kontext.

OMGÅNGENS MÅL: Riyad Mahrez, 1-0 Southampton (b)

En typ av mål vi har sett så många av från Mahrez sida under de senaste säsongerna. Viker in från sin kant och avlossar ett skott mot bortre hörnet, den här gången i det nedre hörnet. En stor anledning att Leicester har börjat hitta formen igen är att Mahrez har börjat hitta formen.

OMGÅNGENS ?

Huddersfield börjar se rejält trötta ut. Många förluster de senaste omgångarna, om än mot flera av Premier Leagues topplag, men stora förluster och inte minst förluster beroende på egna misstag i hög utsträckning. Mot Chelsea såg Huddersfield närmast tröttkörda ut. Det var en av misstankarna redan förra säsongen i EFL Championship att Huddersfield inte skulle orka upprätthålla sin intensiva spelidé under en hel säsong, men kanske kommer det visa sig vara ett större problem för dem i Premier League.

ANNONS

OMGÅNGENS WTF?

Tröttsam diskussion runt Liverpool senaste dagarna. Givet hur mycket skit Jürgen Klopp har fått ta de senaste säsongerna för att han ansetts rotera sina spelare alldeles för dåligt så har det varit en märklig upplevelse att se hur mycket skit han nu har fått ta för att han roterat sitt lag för mycket. Visst blev det bara oavgjort mot Everton, men kanske borde den första frågan vara om inte Liverpool borde ha kunnat vinna matchen även med gjord rotation.

OMGÅNGENS LOL!

Jonjo Shelvey, ett sådant nöt.

OMGÅNGENS BTW…

AFC Wimbledon fick idag äntligen sitt besked om att få bygga ny arena vid sitt gamla hem. Football’s coming home!

Glad stämning på St James Park under kvällen med nyheterna under dagen att det är i praktiken klart med ett uppköp av Newcastle.

Olivier Giroud, som Arsene Wenger menar absolut inte är någon bänkspelare i Arsenal, startade ikväll sin första ligamatch för säsongen.

ANNONS
Publicerad 2017-12-13 23:04

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto