Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

HÖRNAN #28: Man Utd tar ett jättekliv mot Champions League

TRE TANKAR

(1) Newcastle. Jonjo Shelvey gjorde en av sina bättre matcher i Newcastletröjan och visar varför han måste ses som en av de bättre spelarna i Premier League utanför de sex storklubbarna. Men kanske är han precis som Newcastle lite för ojämn för att verkligen kännas pålitliga. Det finns andra lag som känns mer i farozonen för nedflyttning i slutänden, men om Newcastle ändå åker ur Premier League igen så kommer deras benägenhet att tappa poäng även från till synes trygga ledningar vara den kanske huvudsakliga orsaken. Att tappa 2-0 med tio minuter kvar av matchen mot Bournemouth är inte bra nog.

ANNONS

(2) Liverpool. Vad som mest av allt talar till Liverpools fördel i ligastriden under våren är att de ser ut att ha prickat formkurvan perfekt, både laget som helhet och enskilda spelare, och därtill verkar vara ett lag i total harmoni. Det hjälper självfallet också att ha haft ett beskedligt spelschema på senare tid och därtill haft en hel del vila utan något cupspel i vägen. Det är däremot inget som kommer förändras under våren och det är svårt att se Liverpool släppa samtliga konkurrenter förbi sig i tabellen.

(3) Man Utd. Med vinsten mot Chelsea på Old Trafford tar Man Utd ett jättekliv mot Champions League. De öppnar upp ett försprång om sex poäng till Chelsea med tio omgångar kvar av säsongen, och behåller dessutom behörigt avstånd till Tottenham. Det vore helt fel att säga att spelet imponerar eller att det ser det minsta stabilt ut så klart, men det krävs samtidigt karaktär att vända ett 0-1-underläge mot ett lag som Chelsea. Och med tanke på hur spelet ser ut och hur bedrövligt allt ändå känns för Man Utd, trots tabellplaceringen med mera, så finns skäl för alla att ställa sig följande filosofiska fråga: Om två löpare håller jämna steg, men den ene befinner sig i toppform samtidigt som den andre är helt ur form, vem av de båda löparna är det då allt annat lika värt att satsa på?!

ANNONS

OMGÅNGENS VINNARE: Brighton

Blytung seger för Brighton på hemmaplan mot Swansea som på samma gång ger dem några poängs marginal ned till strecket och samtidigt förhindrar Swansea från att samla på sig poäng. Öppen match mycket tack vare Glenn Murrays ledningsmål och i den matchbilden visade sig Brighton ha mer att vinna än Swansea. Brighton har med seger gett sig själva åtminstone en omgångs marginal från att riskera att åka ned under nedflyttningsstrecket. Värdefullt med bara tio omgångar kvar.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES: West Brom

Det var matchen West Brom helt enkelt var piskade att vinna om de ville ha kvar en realistisk möjlighet att hålla sig kvar i Premier League. Hemmamatch mot Huddersfield, närmast ovanför nedflyttningsstrecket. Istället blir West Brom i allt väsentligt utspelade och presterar ett spel som visar alla tecken på ett lag som inte längre vet hur det ska bete sig på planen. West Brom kommer åka ur Premier League och de kommer passeras av Wolves på vägen bara för att gnida in nesan lite extra.

ANNONS

OMGÅNGENS SPELARE: Andy Robertson, Liverpool

Många spelare var bra i Liverpool när de gjorde hackebiff av West Ham hemma på Anfield. Alex Oxlade-Chamberlain förtjänar ett särskilt omnämnande för sitt jobb på mittfältet. Men bäst av dem alla var förmodligen Andy Robertson som gör ett strålande och intensivt jobb på vänsterbacken. Jobbar oavbrutet under hela matchen och kombinerar detta med effektiva offensiva löpningar och mer eller mindre perfekta inspel från vänsterkanten.

OMGÅNGENS MÅL: Adam Smith, 1-2 Newcastle (h)

Mycket snyggt samspel från kanten in i straffområdet och en riktig rackarrökare av Adam Smith upp i nättaket. Viktigt mål för Bournemouth som tog dem in i matchen igen mot Newcastle.

OMGÅNGENS ?

Förlust för West Brom således och framtiden får väl sägas vara minst sagt osäker för Alan Pardew, som ju hade problem att komma in i managersvängen redan innan han fick samtalet från West Brom. Det här äventyret lär väl inte ha ökat hans employability precis. Frågan är så klart hur West Brom och Guochuan Lai agerar nu, med nedflyttning mer eller mindre given. Sparkar de Pardew på en gång eller väntar de ut säsongen? Mycket lär bero på vilka alternativ som redan nu finns tillgängliga. Blir det sparken lär vi få veta det mycket snart.

ANNONS

OMGÅNGENS !

Det är elva matcher och över två månader sedan Burnley vann en ligamatch. Det är inte nödvändigtvis så att de spelar dåligt men där marginalerna kanske gick med dem under hösten har marginalerna därefter helt och hållet övergett dem. Inte minst tydligt mot Southampton där de tog ledningen med 1-0 bara för att släppa in kvitteringen i slutminuterna, sedan domaren Bobby Madley stått ivägen för ett eget uppspel och gett Southampton en möjlighet att vända spelet. Kanske blir kontentan för säsongens medelvärde att det jämnar ut sig och deras slutplacering kan kännas mer rättvisande. Vilket fortfarande kan visa sig bli en plats i Europa League!

OMGÅNGENS WTF!

Under veckan friades Roberto Firmino från anklagelserna om att ha sagt något rasistiskt till Mason Holgate i FA-cupmatchen mot Everton. Utöver att gotta sig åt det gottade sig Liverpool även över hur de hanterat hela ärendet. Bara några dagar senare kör Anfield alltså ”Luis Suarez!”-sånger när Patrice Evra rör bollen. Klyftigt!

ANNONS

OMGÅNGENS LOL!

Guillem Balague: ”What hotel in Manchester would you recommend to base myself there 3-4 times every couple of weeks for a new project? Central, cool, modern…” – Google translate: Jaha, vilket schysst hotell vill sponsra mig med gratis boende i utbyte mot lite finfin publicitet?!

OMGÅNGENS BTW…

Taxi for Pardieu?

Polis som undersökte ett inkastat 50p-mynt i matchen mellan Sunderland och Brentford har kommit fram till att det i själva verket var ett uppköpsbud. – Från twitter.

Mohamed Salah är Premier Leagues bästa spelare sedan Thierry Henry. – Piers Morgan. Jajäklar!

Gör Xherdan Shaqiri någonsin enkla mål?

Paul Pogba måste bestämma sig för om han vill vara en stjärna i Man Utd och i Premier League eller hellre vill hänga med räkmackebrigaden.

Han kan ta en cue från Romelu Lukaku – motvind, kraftigt ifrågasatt, har aldrig slutat jobba och slita.

ANNONS
Publicerad 2018-02-25 kl 17:02

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto