POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

HÖRNAN #29: Man City vann väntat mot oväntat blekt Chelsea

TRE TANKAR

(1) West Ham. När West Ham förlorar har de en faiblesse för att förlora stort och svårt. Det måste rimligtvis skapa en osäkerhet både i spelartruppen och hos supporterbasen och göra läget otryggare inför säsongsavslutningen. David Moyes har generellt gjort ett bättre jobb än förväntat utan att för den sakens skull ha lyckats övertyga. Matchen mot Swansea var en viktig match som var i praktiken över innan den knappt hunnit börja. West Ham är inte ute ur hundhuset riktigt ännu.

(2) Huddersfield. När Huddersfield förlorade med 0-2 mot Tottenham så slog de ett inte överdrivet angenämt rekord i Premier League. De slog nämligen med sina elva matcher ett rekord i antal bortamatcher under en säsong i vilka ett lag misslyckas med att göra mål. Det sätter tummen på ett problem som egentligen besvärat Huddersfield under David Wagners tid i klubben, också under förra årets framgångsrika säsong i EFL Championship, oförmågan att hitta ett konstruktivt, effektivt och produktivt anfallsspel. Välorganiserade men trubbiga framåt. Försvaret var bra nog för uppflyttning men inte nödvändigtvis för att hålla dem kvar i Premier League.

(3) Swansea. Hur märker man att Swansea är ett lag i medvind? Jo, efter att ha torskat med 1-4 borta mot Brighton i en tungviktsmatch i nedflyttningsstriden förra helgen så går de in och vinner med 4-1 i en motsvarande tungviktsmatch nästa helg, den här gången mot West Ham. En kraftig motgång lyckades inte bromsa Swansea, vilket kanske normalt hade varit fallet, och jag har svårt att se ett tydligare tecken på att Swansea håller sig kvar i Premier League än det.

OMGÅNGENS VINNARE: Brighton

På pappret hade Brighton en av de tuffare uppgifterna den här omgången och fick skatta sig glada om de inte tappade poäng på sina konkurrenter. På gräs var det så klart aldrig någon tvekan om att Brighton i läget som det är nu hade kunnat tre poäng mot just detta Arsenal. Men de tre poängen ska ändå vinnas och för det krävdes god organisation och hög energi.

OMGÅNGENS CLIFF BARNES: Everton

Inte nödvändigtvis den svettigaste förlusten den här omgången men utan tvekan den saftigaste. Förlusten mot Burnley var på något sätt signifikativ. Vad än Evertons ambition inför säsongen faktiskt var eller borde ha varit, så inte var det tänkt att alla de investerade miljonerna i nya spelare inte skulle propellera Everton långt ovanför en klubb som Burnley, och i synnerhet inte ligga sex poäng bakom dem med nio omgångar kvar. Sam Allardyce ser ut att redan ha gett upp projektet eller helt enkelt inte bry sig.

OMGÅNGENS SPELARE: Lewis Dunk, Brighton

Något underskattad spelare den här säsongen men otroligt värdefull spelare för Brighton. Vilket inte minst märktes mot Arsenal. Har kanske utmärkt sig på fel sätt under säsongen genom att lyckas göra självmål mot de flesta storklubbarna, en naturlig konsekvens av att blockera så många skott, men lyckades den här gången att göra mål i rätt bur. Ser ut att bli lika viktig för Brighton att hålla sig kvar i Premier League som han var för att de skulle gå upp i Premier League.

OMGÅNGENS MÅL: Riyad Mahrez, 1-1 Bournemouth (h)

Det var faktiskt Riyad Mahrez allra första mål på direkt frispark. Och vilken lurig frispark att göra i den 97:e minuten inte minst, en riktig banan runt muren snarare än över, en frispark det faktiskt krävs riktig spelintelligens för att ens se och än mer faktiskt försöka göra, särskilt alltså i det läget. Räddade en poäng åt Leicester på det sättet.

OMGÅNGENS ?

Burnley vinner mot Everton, samtidigt som Leicester ännu en gång tappar poäng, hemma mot Bournemouth den här gången. Samtidigt kryper Watford i och med vinsten mot West Brom återigen upp i samtalet. Det är på sitt sätt en rätt fascinerande kamp som pågår om den där sjundeplatsen, som med ett visst mått av sannolikhet kommer innebära en plats i Europa League nästa säsong, samt den kanske mer tveksamma nyttan av att anses som best of the rest. Vem tar sjundeplatsen, vem tar sig ut i europeiskt cupspel? En intressant fråga i mittenlandet mellan Champions League-striden och nedflyttningsfajten.

OMGÅNGENS !

Tottenham och Liverpool visar upp en lika imponerande som irriterande vana att vinna sina matcher, och på så vis sätta rejäl press på både Chelsea och Man Utd. Ett tecken i tiden kanske på hur dynamiken i Premier League har förändrats under de senaste tio åren. Det är för närvarande svårt att se hur vare sig Tottenham eller Liverpool skulle missa Champions League nästa säsong, i alla fall om inte Chelsea rycker upp sig rejält.

OMGÅNGENS WTF!

Det sades efter förlusten mot Huddersfield förra omgången att Alan Pardew fick en stay of execution och en match till på sig, denna mot Watford, för att rädda sitt jobb. Logiken är svårbegriplig. Det är omöjligt att se vad West Brom trodde sig ha att vinna på att vänta en omgång, om de hade för avsikt att sparka Pardew borde de ha gjort det redan för en vecka sedan, minst. Om West Brom sparkar Pardew nu så har de slösat bort en omgång. Mest sannolikt är att de nu betraktar säsongen som körd och mest spelar av säsongen.

OMGÅNGENS LOL!

Arsenal, även om man väl inte längre vet om man ska skratta eller gråta. Men den hästen har vi ju piskat ihjäl ett par gånger redan.

OMGÅNGENS BTW…

Det gör ont att spela bordtennis.

Antonio Contes taktiska upplägg mot Man City var så off att han misstänks lida av ”Wengers” – det har alltså gått så långt att Arsene Wenger har blivit ett substantiv!

Kommer inte på något spydigt att säga om Liverpool den här gången. Andra får försöka.

Heartbreak för både La Liga och Serie A den här helgen.

Publicerad 2018-03-04 kl 19:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto