Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

England 2-1 Tunisien - spelarbetyg

Peter Hyllman

Inledningsvis trodde man nästan det var en trailer för Starship Troopers, unga män med hårda hakor och stål i blicken som stod uppställda redo att ta strid mot en svärm av ondsinta insekter. Men nejdå, det var bara England som skulle möta Tunisien mitt ute i vad som liknade rysk träskmark.

England började i flygande tempo, England fick också tidig utdelning, och det fanns mycket positivt att säga om England i det läget. Men England var också slösaktiga, England tappade energi och syfte med sitt bolltrillande efter den initiala anstormningen, och det var ingen slump att Tunisien kom in i matchen.

Det är ett nytt England, men det är också samma gamla England. Vad vi såg från England i andra halvlek mot ett lågt liggande Tunisien var intill förväxling identiskt med vad vi såg från England mot Island i EM:s åttondelsfinal för två år sedan. Men med en viktig och kanske avgörande skillnad – mål!

Annons

Harry Kane nickar in vinstmålet på tilläggstid. Det förändrar egentligen inte vår bedömning av vad vi precis har sett under 90 minuter. Men det kan mycket väl förändra resten av Englands VM-turnering.

Jordan Pickford – 6
Inte mycket att göra alls för Pickford. Godkänd insats. Alltid vansligt med straffar, gick åt rätt håll och var nära på den.

Kyle Walker – 5
Sattes inte på stora prov defensivt i den här matchen, men hans misstag ger Tunisien och den för dem så viktiga kvitteringen. Måste vara vänd åt rätt håll i sitt försvarsspel.

John Stones – 7
Utstrålande lugn och auktoritet i Englands backlinje, och gjorde sig dessutom jobbig på fasta situationer i offensivt straffområde. Englands bästa back den här kvällen, given i startelvan.

Harry Maguire – 6
Bra intentioner men det märktes också att Maguire är rätt färsk i sådana här sammanhang. Blandade riktigt fina passningar i djupled, han gav England tempo, med en del slarviga passningar och bolltapp.

Annons

Kieran Trippier – 6
Frisk fläkt framåt även om Trippier behöver jobba med kvaliteten på sina inlägg som svek den här kvällen. Utsattes inte för några hårdare prov den här kvällen.

Ashley Young – 5
Behöver ordna upp samarbetet på vänsterkanten bättre då det känns som att han konstant springer ihop med egna spelare. Närmast orutinerad i sitt sätt att foula motståndare på offensiv planhalva.

Jesse Lingard – 6 (ut 93)
Det positiva med Lingard är att han tar sig till chanser och var en av Englands mer effektiva spelare med sitt djupledsspel. Men måste sätta minst någon av de chanser han hade.

Jordan Henderson – 6
Stabil insats utan att egentligen bidra med det där extra. Hade bättre genomslag i första halvlek innan Tunisien hade förskansat sig i sina skyttegravar. Måste visa bättre mot Panama.

Dele Alli – 5 (ut 80)

Annons
Ville mycket men verkade sakna energin. Verkade dra på sig en lättare skada mot slutet av första halvlek men var kvar på planen fram till sista kvarten. Bra intentioner men lite för lättviktig.

Raheem Sterling – 5 (ut 68)
Åstadkom inte mycket under matchen och verkade sakna struktur i rörelse och löpning. Återföll i alltför mycket överarbetning och det kommer debatteras under veckan om han ska starta mot Panama eller ej.

Harry Kane – 7
Gjorde Englands båda mål efter att ha reagerat snabbast på målvaktsretur i samband med hörna och var aktiv, men saknade rivigheten att verkligen hota ett i det här fallet lågt tunisiskt försvar.

Marcus Rashford – 6 (in 68)
Var inne för kort tid för att verkligen hinna få något riktigt genomslag på matchen. Utmanade och försökte rycka och slita i Tunisiens dubbla försvarsled.

Annons

Ruben Loftus-Cheek (in 80) & Eric Dier (in 93)
Spelade för kort tid.

GARETH SOUTHGATE – 5
Räddad av Harry Kane mer eller mindre. Knappast något styrkebesked från bänken den här gången. England blev alldeles för passivt och orörligt tidigt i andra halvlek, enligt känt mönster, men det dröjde länge, länge innan det kom några åtgärder alls från Southgate. Tveksamt om England behövde tre backar i andra halvlek.

Publicerad 2018-06-18 22:06

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto