POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Premier Leagues fem klubbar med hittills starkast transferfönster

Om exakt tre veckor kommer vi sitta där med blandade känslor i maggropen. Å ena sidan en slags tomhet i och med att transferfönstret stängde för några timmar sedan och härifrån kan inte vår klubb köpa några spelare längre, däremot hypotetiskt bli av med dem. Å andra sidan en slags nervös energi därför att om bara några timmar så drar ligafotbollen igång på riktigt.

Gårdagen handlade om de fem klubbar som gjort svagast transferfönster hittills i Premier League. Det där går naturligtvis att vända på också och dagens blogg tittar istället på dem klubbar som har gjort starkast transferfönster hittills i Premier League. Vilket kanske enklast kan beskrivas som att om fönstret stängde här och nu, så skulle dessa klubbar kunna vara rätt nöjda med sig själva.

Men min klubb då? Frågar sig kanske de som inte hittar just sin klubb vare sig på dagens lista eller på gårdagens lista. Det är så klart svårt med nyanser i alla fotbollssamtal. Antingen är något kass eller så är det kanon, inget utrymme för mellanlägen precis. Men kanske är sanningen ändå att cirka tio klubbar har gjort transferfönster så här långt som vare sig är särskilt bra eller särskilt dåliga.

Dessa fem klubbar har haft den starkaste transfersommaren hittills:

(5) Arsenal

Inte det mest spektakulära transferfönstret vi någonsin har sett, kanske inte ens riktigt så spektakulärt som Arsenals supportrar hade önskat sig, men för första gången på rätt länge ett fullt funktionellt transferfönster. Fetischen kring anfallare och offensiva mittfältare lades åt sidan och istället värvade Arsenal spelartyper de rent rationellt faktiskt behöver. Flera spelare har värvats, laget ser starkare ut och detta är gjort med god tid innan säsongen börjar. Det finns skäl att vara nöjda för Arsenal.

(4) Brighton

Känslan var redan förra sommaren, och det är en känsla som håller i sig den här sommaren, att Brighton har ett riktigt bra scoutingnätverk. Får de något som ens liknar förra sommarens utdelning på sina värvningar så lovar det väldigt gott även denna sommar. Leon Balogun, Bernardo, Florin Andone och Yves Bissouma är väldigt spännande värvningar, och målvaktsvärvningarna av Jason Steele och David Button kan åtminstone bokföras under kategorin som att de i alla fall inte sabbar något. De har gjort ett bra fönster igen, Brighton.

(3) Southampton

Det vore lätt att rycka på axlarna åt ett Southampton under Mark Hughes, svårt att riktigt orka bry sig om dem liksom. Men kanske något förvånande har Southampton faktiskt gjort ett riktigt spännande transferfönster som har tagit upp de problem som plågat laget i flera år. Stuart Armstrong är en kreativ, offensiv mittfältare som haft flera bra år med Celtic. Mohamed Elyounoussi en ung och lovande anfallare. Och Jannik Vestergaard förstärker mittförsvaret.  Mitt i prick än så länge av Southampton.

(2) West Ham

Det är inte precis många gånger de senaste åren som West Ham har varit aktuella för någon sådan här lista. Men den här sommaren är onekligen en klar och tydlig skillnad. Några av värvningarna är bra på gränsen till sensationella, såsom Felipe Anderson och Andriy Yarmolenko. Andra värvningar är spännande med stor potential som Jack Wilshere, Fabian Balbuena och Ryan Fredericks. Det är värvningar med en tydlig tanke bakom. Och West Ham har onekligen gjort en satsning som de var mer eller mindre tvingade att göra.

(1) Liverpool

Inte lika många värvningar som West Ham, som är den enda andra klubben att aspirera på den här platsen, men väldigt bra och mycket funktionella värvningar. Naby Keita och Fabinho är spelare av världsklass som förstärker Liverpools tidigare relativt svaga centrallinje. En svag punkt i laget har gjorts till en potentiellt mycket stark punkt. Xherdan Shaqiri är en smart och billig ersättare till Philippe Coutinho. Med värvningen av Alisson Becker har de åtgärdat ännu en av lagets akilleshälar. Då kan Liverpool knappast ha gjort ett bättre transferfönster.

:::

TRANSFERKOLLEN

Alisson Becker, Roma till Liverpool. Att Liverpool behövde förstärka på målvaktsposten har känts fullständigt givet, redan innan Loris Karius sumpade Champions League-finalen med eller utan hjärnskakning. Alisson är en av de främsta målvakterna på marknaden, så där har Liverpools sikte onekligen varit sant. Berömlig – (+++++)

Publicerad 2018-07-20 kl 06:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå