Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

EFL-hörnan (#11): Mörker för Forest och Wednesday!

Peter Hyllman

KANON

Aston Villa. Missnöjet är omfattande runt Aston Villa där en supporter till och med fick för sig att kasta ett kålhuvud på Steve Bruce inför matchen. Efter matchen hade förmodligen hela grönsaksdisken kunnat tömmas. Aston Villa hade 2-0 hemma mot Preston men tappar ledningen i slutminuterna och endast en sen kvittering av Yannick Bolasie räddar 3-3 och en poäng för Aston Villa. Frågan är om den kvitteringen även räddar jobbet åt Steve Bruce. Tålamodet har hur som helst tagit slut på Villa Park. (Bekräftas även under kvällen att Aston Villa har sparkat Steve Bruce.)

Sheffield Wednesday. Kanonmål mot Leeds i fredags och nu ett nytt kanonmål mot West Brom av Adam Reach. En annan sak var däremot också sig lik för Sheffield Wednesday, nämligen att de inte heller den här gången lyckades hålla i sin ledning. Den här gången hade de 2-0 med bara tio minuter kvar av matchen, när West Brom lyckades göra två mål på två minuter och fick med sig en värdefull poäng från Hillsborough. På något sätt ett utfall av matchen som känns lite typisk för varför Sheffield Wednesday inte kommer räcka till den här säsongen men varför West Brom absolut kan göra det.

ANNONS

Nottingham Forest. Utöver att vilja dra ett och annat skämt om obetalade elräkningar när City Ground mitt i andra halvlek förpassades till ett tio minuters långt beckmörker så fanns så klart möjligheten att tillmäta det hela symbolism och metaforisk betydelse. Det såg kanske inte ut så inledningsvis givet att Nottingham Forest ledde med 1-0 och strax efter uppehållet gjorde 2-0. Men Millwall skulle först reducera och sedan djupt in på tilläggstid även kvittera. Från 2-0 till 2-2 på hemmaplan alltså, både för Nottingham Forest och för Sheffield Wednesday. Det betyder också att ett mönster håller i sig för Forest som har misslyckats med att vinna alldeles för få matcher den här säsongen.

KALKON

Ipswich. Paul Hurst gjorde succé med Shrewsbury i League One och anställdes inför säsongen av Ipswich. Många i Ipswich var missnöjda med Mick McCarthy och menade att Ipswich borde kunna prestera bättre men ser nu ut att drabbas av detta med att vara försiktig med vad man önskar sig. Det säger något illa om Ipswichs försvarsspel när laget har släppt in två mål efter endast en dryg kvart mot Tony Pulis, och Ipswich är det det enda laget i serien som ännu inte vunnit en enda match.

ANNONS

OMGÅNGENS MATCH:

Aston Villa 3-3 Preston. Rent dramatiskt var det en helt enastående match. Bara att Preston vänder 0-2 till 3-2 under andra halvlek borta mot Aston Villa är så klart i sig en historia, men när sedan Yannick Bolasie kvitterar på tilläggstid till 3-3 då Aston Villa bara har tio spelare på planen antar matchen nya proportioner. Det tog däremot inte slut där då Aston Villa fick en straff som skulle visa sig bli matchens sista spark. Glenn Whelan missade straffen.

OMGÅNGENS SPELARE:

Tom Ince. Har fått börja flertalet matcher för Stoke på bänken den här säsongen men mot Bolton beslutade sig Gary Rowett för att starta med Ince och det gav omedelbar utdelning. Ince låg bakom det mesta för Stoke, skapade det ena målet och gjorde själv det andra, och var inblandad i ett flertal övriga målchanser för Stoke. Ince måste bli jämnare som spelare för att bli riktigt nyttig för Stoke men i denna match mot Bolton fanns inget att klaga på.

ANNONS

BTW

Wigan. Blott två skott på mål för Wigan under sina tre sista matcher, ändå fyra poäng från dessa tre matcher. Imponerande och oroväckande på samma gång.

Hull City. Från ett smockfullt Hillsborough till ett folktomt KCom Stadium på en knapp vecka för Leeds. Ägarläget är fortsatt komplicerat i Hull.

Preston. Allt handlar så klart om Aston Villa, men vad säger det om Preston att de bara var en bommad straff från att tappa 3-2 till 3-4 på tilläggstid med en man mer på plan?

WTF

JT. Bland favoriterna att ta över Aston Villa nämns John Terry. Ytligt går det möjligen att förstå varför givet att Terry spelade för Aston Villa förra säsongen och det inte längre verkar aktuellt att fortsätta som spelare. Ändå är det lite svårt att se vad Terry egentligen har för meriter att mitt under brinnande säsong ta över ett Aston Villa som tänker sig att kriga för uppflyttning till Premier League. Det vore förvisso ett stort namn, men det är svårt att se att Aston Villa skulle ha tänkt så mycket längre än så.

ANNONS

RESULTAT:

Aston Villa 3-3 Preston North End; Brentford 1-1 Birmingham; Hull City 0-1 Leeds; Ipswich 0-2 Middlesbrough; Wigan 0-0 Swansea; Reading 0-1 QPR; Stoke 2-0 Bolton; Blackburn 0-2 Sheffield United; Derby County 1-1 Norwich; Nottingham Forest 2-2 Millwall; Rotherham 0-0 Bristol City; Sheffield Wednesday 2-2 West Brom.

(1) Leeds – 11pld (6W-4D-1L), 22pts (21-8)
(2) Middlesbrough – 11pld (6W-4D-1L), 22pts (14-4)
(3) Sheffield United – 11pld (7W-1D-3L), 22pts (20-13)
(4) West Brom – 11pld (6W-3D-2L), 21pts (27-16)
(5) Norwich – 11pld (5W-3D-3L), 18pts (15-14)
(6) Brentford – 11pld (4W-5D-2L), 17pts (19-13)

(22) Millwall – 11pld (1W-4D-6L), 7pts (11-18)
(23) Ipswich – 11pld (0W-6D-5L), 6pts (8-16)
(24) Preston – 11pld (1W-3D-7L), 6pts (14-24)

Publicerad 2018-10-03 22:54

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto