Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

EFL-hörnan (#12): Tung seger för Nottingham Forest

Peter Hyllman

KANON

Nottingham Forest. Det har spelats alldeles för mycket oavgjort av Nottingham Forest som vid flera tillfällen under säsongen till synes har kastat bort poäng. Detta blev inte minst tydligt i veckan då de slängde bort en 2-0-ledning hemma mot Millwall till 2-2 i matchens slutminuter. Den här dagen tog däremot Nottingham Forest hämnd på sig själva, liksom Aitor Karanka möjligen tog lite hämnd på Middlesbrough, genom att vinna en både tuff och viktig bortamatch på Riverside. Nottingham Forest tog ledningen med 2-0 den här gången också, men den här gången släppte de inte in motståndarna i matchen igen.

ANNONS

Stoke. Sakta, sakta börjar kanske Stoke-maskineriet rulla igång ändå. Från att tidigare bara ha vunnit två matcher över huvud taget i ligan den här säsongen har de nu vunnit två ligamatcher i rad för första gången denna säsong. Dagens bortavinst mot Norwich var dessutom en riktigt meriterande seger i det att det var en tuff bortamatch mot ett annat lag som även de har förhoppningar om att hålla sig däruppe i tabellen. Med den här segern hävde sig Stoke upp på tabellens övre halva och har nu åtminstone tagit upp jakten på uppflyttningsstriden. Men maskineriet måste börja gå smidigare än så här om säsongen ska sluta lyckligt för Stoke.

Birmingham. Det kommer rimligtvis som en överraskning för de flesta om man påpekar att Birmingham faktiskt inte har förlorat en ligamatch sedan den 22 augusti, men så är alltså fallet. De har självfallet spelat väldigt många oavgjorda sedan dess men den här dagen vann de, hemma mot Rotherham, i själva verket Birminghams första seger på hemmaplan den här säsongen. Under den här perioden har de dessutom gjort livet surt för flera av de tänkta topplagen, som Leeds och Brentford. Garry Monk börjar få ordning på Birmingham.

ANNONS

KALKON

Wigan. Vi har levererat många höjdpunkter sedan jag kom till klubben men detta var vår absoluta lågpunkt, sade Paul Cook efter 0-4-matchen mot Preston i ett av säsongens mest uppenbara försök att skvätta parfym på en riktig stinkbomb. Men det finns inget sätt att få det här att lukta något annat än riktigt illa. Utspelade, förnedrade, en korkad utvisning på Darron Gibson, och kanske lite oroande att Wigans spel i allmänhet har sviktat de senaste omgångarna.

OMGÅNGENS MATCH:

Swansea 2-3 Ipswich. Svängig match där Ipswich först hamnar i underläge men vänder i första halvlek, släpper in kvitteringen i slutet av matchen, men ändå hinner med ett vinstmål och därmed vinner sin första match för säsongen. Borta mot Swansea var kanske något oväntat men desto mer betydelsefullt för Ipswich som definitivt behöver någon slags ljuspunkt under nye tränaren Paul Hurst. Blytungt för Graham Potter däremot där verkligheten börjar ta ut sin rätt med en mycket tunn spelartrupp i Swansea.

ANNONS

OMGÅNGENS SPELARE:

Lukas Jutkiewicz, Birmingham. Hade full show när Birmingham alltså slog Rotherham med 3-1 hemma på St Andrews, och Jutkiewicz svarade för alla tre målen. De två första i snabb ordning mitt i första halvlek, två mål som i praktiken avgjorde matchen. En spelare som håller sig lite under radarn men som ändå är en av Football Leagues mer pålitliga målskyttar för närvarande. Normalt sett när något händer framåt för Birmingham har det med Jutkiewicz att göra.

BTW

Pontus. Med efternamnet Jansson hann både med att kvittera sent för Leeds och sedan bli tillsagd att vårda språket i TV efteråt för att ha svurit över domaren. Vilket säkert ger honom en uppsträckning av FA också.

Lampard. Undrar om Frank Lampards relativa besvär att lyfta med Derby County gör det mer eller mindre troligt att exempelvis Aston Villa kommer vända sig till John Terry den här säsongen.

ANNONS

Lancs. Hetlevrat Lancashirederby som Blackburn vinner med 1-0 borta mot Bolton. Riktigt upprört i slutet då domaren först dömer straff till Bolton men efter samtal med linjemannen ändrar till frispark för Blackburn.

RESULTAT:

Leeds 1-1 Brentford; Birmingham 3-1 Rotherham; Middlesbrough 0-2 Nottingham Forest; Millwall 2-1 Aston Villa; Norwich 0-1 Stoke; Preston North End 4-0 Wigan; QPR 1-1 Derby County; Sheffield United 1-0 Hull City; Swansea 2-3 Ipswich; West Brom 4-1 Reading; Bolton 0-1 Blackburn; samt (på söndag) Bristol City vs Sheffield Wednesday.

EFL

Publicerad 2018-10-06 20:28

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto