Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Aston Villas drömanställning vore Brendan Rodgers

Aston Villa söker ny manager och det saknas inte stora namn som kopplas samman med klubben. Thierry Henry sades ligga högt upp på klubbens önskelista, och kopplades även samman med klubben i somras, men han verkar istället ha fått ögonen på Monaco som har inlett säsongen svagt och är på väg att säga hejdå till Leonardo Jardim. Likaledes säger rapporter att John Terry inte är aktuell för jobbet.

Ett annat stort namn som det pratas en hel del om är Brendan Rodgers. En manager som självfallet inte är obekant med engelsk fotboll. Den stora frågan gällande Rodgers är självfallet följande: Varför i hela friden skulle Brendan Rodgers välja Aston Villa istället för att stanna kvar i Celtic där han är i det närmaste garanterad att vinna titlar varje säsong samt dessutom regelbundet ha möjligheten till europeisk cupfotboll?

ANNONS

Svaret på frågan är däremot kanske inte riktigt lika självklart som frågans formulering möjligen antyder. Alldeles omöjligt är det kanske ändå inte att Aston Villa skulle kunna locka Brendan Rodgers till sig. Kanske är det också därför som Rodgers själv har varit tämligen vag i sitt sätt att kommentera ryktena som talar om Aston Villas intresse, och åtminstone inte stängt dörren för en sådan flytt.

Kanske hittar vi delvis svaret i själva frågan. Brendan Rodgers har tillbringat två säsonger i Celtic redan och båda dessa säsonger har han vunnit den skotska treblen, det vill säga ligan samt de båda cuperna. Det finns realistiskt sett knappast något mer att uppnå med Celtic för Rodgers, tvärtom kan det kanske bara gå utför härifrån. Teoretiskt finns så klart Europa, men att Celtic skulle vinna ens Europa League är fantastiskt långsökt.

ANNONS

Tvärtom verkar det som om problemen nu börjar hopa sig för Celtic, vilket kanske inte är helt ovanligt för ett lag som vunnit så mycket under så lång tid som de har gjort. Spelare har börjat lämna klubben, Rodgers har visat missnöje med att klubben inte investerat mer i spelartruppen, slitningar har börjat uppstå i laget och lagets prestationer har börjat svikta. Rodgers kan se det som ett bra läge att skjuta ut sig själv.

Där finns helt säkert även en insikt hos Brendan Rodgers att det är England som är den stora dammen, och att Skottland i slutänden är en mycket liten damm. Rimligtvis borde det finnas en gnagande ambition hos Rodgers att vid något tillfälle hitta tillbaka till den engelska fotbollen och utveckla sin karriär vidare där. Det gäller bara att hitta rätt klubb och rätt tillfälle. Detta skulle kunna vara Aston Villa i detta läge.

ANNONS

Om Aston Villa befann sig i Premier League vore det nog alls inget snack om saken, men Aston Villa befinner sig i Football League och löper naturligvis risken att fortsätta vara en Football League-klubb även efter denna säsong. Brendan Rodgers är däremot inte dum, han känner väl till Aston Villas storlek, deras supporterbas och deras potential. Att ta ett steg bakåt för att ta sig tre steg framåt kan vara en frestande tanke.

Det kan självfallet diskuteras huruvida det över huvud taget är ett steg bakåt. Visst, titlar och europeisk cupfotboll står knappast på agendan de närmaste åren. Men givet att spelare i Skottland lämnar några av landets bästa klubbar för att få bättre betalt i och flytta till klubbar i den engelska femtedivisionen, så kanske inte ett hopp från Celtic till Aston Villa i EFL Championship direkt ska uteslutas, i synnerhet inte ekonomiskt.

ANNONS

Innebär det faktum att Christian Purslow är Aston Villas nye VD ett större intresse för Brendan Rodgers? Purslow var tidigare VD och därefter direktör i Liverpool roundabout den tid som Liverpool började visa intresse för Rodgers som manager för dem. Kanske långsökt, kanske i själva verket ovidkommande, men om det finns ett förtroende dem emellan kan det vara ett övertygande argument för båda parter.

Det finns många skäl för Aston Villa att värdera Brendan Rodgers högt. Han har varit aktiv i engelsk fotboll, han har erfarenhet av att ta en klubb upp till Premier League, han har flera års erfarenhet av att vara manager för stora klubbar, och till skillnad från andra har han erfarenhet av att vara manager punkt. Han är inte en rookie, ändå rätt ung. Han står dessutom för en fotboll som borde attrahera Aston Villa och deras supportrar.

ANNONS

Av de namn som nämns i samband med Aston Villa, särskilt som det inte har pratats närmare om exempelvis en manager som Paulo Fonseca alls, är Brendan Rodgers det namn som tydligast skulle visa att Aston Villa menar business på riktigt. Det vore en riktigt stor anställning i Football League-termer, en game-changer. Och till skillnad från Thierry Henry och John Terry inte bara ett stort namn, utan också med substans.

Aston Villa kanske frestas lite extra av att de har en viss historia av att hämta sina managers från just Celtic. Den senaste de gjorde det med var Martin O’Neill och det var väl egentligen också med O’Neill som Aston Villa senast var en kraft att på allvar räkna med i Premier League. Dessutom bara råkar både O’Neill och Brendan Rodgers vara nordirländare. Kanske ser Aston Villa detta som goda omen.

ANNONS

Alternativt, givet att Thierry Henry faktiskt tar över Monaco, kanske Aston Villa beslutar sig för att göra saft av citroner och tar tillfället i akt att ge den från Monaco sparkade Leonardo Jardim ett erbjudande denne inte kan säga nej till.

Publicerad 2018-10-10 kl 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto