Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

EFL-hörnan (#13): Niclas Eliasson frälser Bristol City

Peter Hyllman

KANON

Blackburn Rovers. Corry Evans, Bradley Dack, Harrison Reed, Adam Armstrong, Danny Graham med flera. Det är trots allt ett riktigt fint lag med en hel del talang av hög kaliber för Football League som Blackburn har tillgång till. Bradley Dack är så klart den stora stjärnan i laget men i den imponerande hemmavinsten mot Leeds så var det för en gångs skull inte han som stod för målen. Det var istället Danny Graham och Darragh Lenihan som åsamkade Marcelo Bielsa dennes andra förlust för säsongen.

Wigan. Har haft några riktigt tuffa omgångar bakom sig och framför allt den senaste matchen mot Preston såg riktigt dålig ut. Så liksom från ingenstans plockar Wigan fram stormatchen och hjältemössan och besegrar West Brom på DW Stadium, en match där Wigan dessutom såg ut att ha tag i spelet redan från början. Viktig seger för Wigan som därmed vänder en negativ trend för dem i serien.

Annons

Aston Villa. Vinst direkt i debuten för Dean Smith, Aston Villas nye manager. Och det var väl vare sig så illa pinkat eller betydelselöst givet att matchen spelades på Villa Park samt var mot Swansea, som ju visat upp en god förmåga att försvara sig hittills. Men Aston Villa lyckades bryta ned Swansea tidigt, genom Tammy Abraham, och visade under resten av matchen upp den andra viktiga förmågan, nämligen att kunna försvara en ledning och hålla nollan. Positiv start för Dean Smith, vilket han nog behöver.

KALKON

Stoke. Det verkar vägra lossna för Stoke, som har inlett säsongen trögt. Och även om det möjligen såg ut som om de började rulla igång innan landslagsuppehållet så innebär så klart en 0-1-förlust på hemmaplan mot Birmingham att Stoke gör ett återfall som var såväl oväntat som oönskat. Extra surt kanske för Gary Rowett att torska mot Birmingham, men till sist är det hans ställning som kommer ifrågasättas. Stoke har ganska uppenbart kvaliteten men verkar sakna attityden att klara serien.

Annons

OMGÅNGENS MATCH:

Nottingham Forest 1-2 Norwich. Intensiv match på City Ground där Nottingham Forest tar en tidig ledning genom Lewis Grabban, och därefter trycker på i första halvlek utan att få ytterligare utdelning. Norwich växer in i matchen efter halvtid och Timm Klose svarar för två mål som vänder och vinner matchen åt Norwich, som därmed hoppar fem platser uppåt i tabellen, upp på playoff-plats.

OMGÅNGENS SPELARE:

Josh Windass, Wigan. Strålande insats för Wigan mot West Brom. Gjorde matchens enda mål men det var sannerligen inte det enda som Windass bidrog med i den här matchen, en match i vilken han var ett ständigt orosmoment för West Broms backlinje. När målet kom var det sannerligen ingen tillfällighet.

BTW

Eliasson. Scener när Niclas Eliasson långt in på tilläggstid trycker in avgörande 1-0-målet för Bristol City borta mot Brentford. Eliasson gör en bra säsong med Bristol City så här långt.

Annons

Forest. Nottingham Forest leder med 1-0 hemma mot Norwich men tappar till 1-2, vilket adderar till en snart mycket stor hög av poäng som Forest har tappat från ledande positioner den här säsongen.

Pulis. Bara nio lag har gjort färre mål än Middlesbrough. Bara fyra lag har släppt in färre än dubbelt så många mål än Middlesbrough. Middlesbrough leder serien.

RESULTAT:

Sheffield Wednesday 1-2 Middlesbrough; Blackburn 2-1 Leeds; Aston Villa 1-0 Swansea; Brentford 0-1 Bristol City; Hull City 1-1 Preston North End; Ipswich 0-2 QPR; Nottingham Forest 1-2 Norwich; Reading 3-1 Millwall; Rotherham 1-1 Bolton; Stoke 0-1 Birmingham; Wigan 1-0 West Brom; samt Derby County 2-1 Sheffield United.

EFL

Publicerad 2018-10-20 20:25

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto