Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
9v

EFL-hörnan (#17): Norwich i topp efter dramatisk och definierande vinst

KANON

Aston Villa. Maskineriet verkar ha rullat igång för Aston Villa och för Dean Smith, och därmed har effekten blivit den önskade med managerbytet. En bortamatch mot Derby County är tuff nog redan som den är, och det var Aston Villas med marginal tuffaste match i november. Att inte bara vinna den utan vinna den övertygande med 3-0 är ett riktigt styrkebesked av Aston Villa, och en signal om att de har minsann inte gett upp hoppet om uppflyttning den här säsongen.

Norwich. Backa bandet två år och Newcastle lyckades med en dramatisk 4-3-vinst mot Norwich sätta sin säsong på kurs mot uppflyttning till Premier League. Man måste fråga sig om detta var dagen då Norwich även de med en högdramatisk 4-3-seger, det stod 2-3 mot Millwall på Carrow Road när klockan slog över på 90 minuter, uppnådde sitt eget definitiva resultat för den här säsongen.  Allt blev desto mer hysteriskt i och med att Millwall själva lyckats vända 2-1 till 2-3 under matchens sista tio minuter. Tvära kast, och en fantastisk stämning på Carrow Road under slutminuterna.

West Brom. Viktig vinst för West Brom som har gått fyra raka omgångar utan att vinna en enda match och tagit endast en enda poäng. Det behövdes någon slags markering av West Brom för att återhämta sig och att vinna hemma på The Hawthorns mot ett av topplagen i Leeds var onekligen en sådan markering, i synnerhet när det görs med ett så emfatiskt och övertygande resultat som 4-1. Det skickar iväg West Brom på uppehållet med ett riktigt feelgood-humör samtidigt som det får en av konkurrenterna att grubbla sig till sömns under uppehållet.

KALKON

Leeds. Med marginal Leeds sämsta match under Marcelo Bielsa. Att förlora borta mot West Brom behöver inte vara någon katastrof i sig, men det här var en match som Leeds aldrig riktigt såg ut att kunna vinna och under andra halvlek föll laget mer eller mindre samman, inte minst i dess slutskede. Inte första matchen Leeds förlorar den här säsongen men den första matchen där de ser numret mindre ut, fysiskt och mentalt, tekniskt och taktiskt, än sina motståndare.

OMGÅNGENS MATCH:

QPR 3-2 Brentford. Möjligen var Sheffieldderbyt helgens hetaste derby i Football League men det bästa derbyt var onekligen västra Londonderbyt mellan QPR och Brentford, en pulserande match som Brentford hade ledningen i innan QPR med tre mål under andra halvlek vände och vann matchen på ett kokande Loftus Road. Brentfords reducering med tio minuter kvar av matchen gav den en nervig avslutning.

OMGÅNGENS SPELARE:

Jack Butland, Stoke. Che Adams, Frazier Campbell, Jordan Hugill – det var sannerligen en omgång för målskyttar, men det var definitivt inte en omgång för Nottingham Forests målskyttar. Om första halvlek på City Ground var någorlunda lugn så innebar andra halvlek ett bombardemang mot Butlands mål, men nämnde Butland svarade för i alla fall fyra eller fem kanonräddningar som tillsammans höll nollan och räddade poängen åt Stoke. Med viss marginal Football Leagues bästa målvakt.

BTW

Dawson. Vilken fredagskväll för Cameron Dawson, född och uppvuxen i Sheffield och med Sheffield Wednesday, som får rädda en straff i Sheffieldderbyt och därmed även en poäng åt sitt lag.

Poängtapp. Både Hull City och Ipswich leder sina båda matcher in i slutminuterna men släpper in kvitteringen. Lite typiskt för två lag som befinner sig i botten av tabellen kan tyckas.

Bolton. Fortsätter sjunka som en sten nedåt i tabellen efter en överraskande positiv start på säsongen. Ordföranden Ken Anderson fortsätter uttala sig kryptiskt om Phil Parkinsons framtid på ett sätt som knappast hjälper någon.

RESULTAT:

Sheffield United 0-0 Sheffield Wednesday; Birmingham 3-3 Hull City; Blackburn Rovers 1-1 Rotherham; Bolton 0-1 Swansea; Bristol City 0-1 Preston North End; Derby County 0-3 Aston Villa; Middlesbrough 2-0 Wigan; Norwich 4-3 Millwall; Nottingham Forest 0-0 Stoke; QPR 3-2 Brentford; Reading 2-2 Ipswich; West Brom 4-1 Leeds.

EFL

Publicerad 2018-11-10 kl 20:22

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons