Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hörnan (#12): Man City tog ned Man Utd på jorden igen

Peter Hyllman

INTRYCK, UTTRYCK OCH AVTRYCK

(1) – Tottenham. Har fått utstå mycket kritik och mer eller mindre betraktats som slut som fotbollslag den här säsongen och brottas naturligtvis med rätt stora problem. Samtidigt måste man beundra deras förmåga att fortsätta vinna fotbollsmatcher, även om det kanske inte alltid sker med den största marginalen. Men samtidigt som de vinner mot Crystal Palace på bortaplan, en erkänt tuff match, så förlorar eller tappar samtliga deras närmaste utmanare runt det där fjärdeplatsstrecket poäng den här helgen, vilket gör Tottenham till en av omgångens stora vinnare.

(2) – Man City. Utan att göra någon överdrivet imponerande match så vann Man City ändå Manchesterderbyt hyfsat bekvämt, vilket naturligtvis i sig är imponerande, även om det hela tiden kändes som att Man Utd inte riktigt skulle ha vad som krävdes för att riktigt kunna hota Man City den här dagen. En form av storhet är att kunna vinna matcher hyfsat bekvämt även när laget inte är på topp, något som i hög utsträckning är en funktion av system och struktur. Det är något som under många år har präglat Man Utd men som i dessa dagar betydligt mer präglar Man City.

Annons

(3) – Wolves. På många sätt en utmärkt match av Wolves men också en match i vilken ett av deras huvudsakliga problem visade sig rätt tydligt. När Wolves gjorde 1-0 efter en knapp kvart mot Arsenal var det i själva verket första gången sedan ligapremiären som Wolves gjorde mål i första halvlek. Mot Arsenal hade Wolves mängder av chanser i framför allt första halvlek och hade de varit något så när effektiva med dessa chanser hade matchen troligtvis varit avgjord i halvtid. Nu visade sig ineffektiviteten istället kosta Wolves två poäng och en monumental vinst borta mot Arsenal.

OMGÅNGENS VINNARE

Newcastle. En fin uppvisning av skillnaden på ett lag i medvind jämfört med ett lag i motvind skulle man kunna säga om Newcastle. Ett lag som i tio omgångar har haft allt emot sig från straffar till stolpträffar har plötsligt fått bollstudsarna med sig. Kanske en aning orättvist att förklara skillnaden endast på så vis. Vinsten mot Brighton följdes upp av ännu en vinst mot Bournemouth och det positiva för Newcastle var inte enbart vinsten i sig utan hur laget faktiskt dominerade matchbilden under åtminstone hela första halvlek och mer än förtjänade sin 2-0-ledning.

Annons

OMGÅNGENS CLIFF BARNES

Ingen Cliff Barnes i detta avsnitt.

OMGÅNGENS SPELARE

Conor Coady, Wolves. Det är sällan man hör mittbacksprestationer jämföras med Terry Butcher eller Glenn Hysén från landskamperna mellan England och Sverige under slutet av 1980-talet, men det var något som Coady lyckades med den här kvällen. Var mer eller mindre överallt på planen och svarade för ett antal helt avgörande blockeringar och brytningar. Det räddade till sist en poäng för Wolves borta mot Arsenal som kunde ha varit tre poäng.

OMGÅNGENS MÅL

Salomon Rondón, 2-0 Newcastle. Nickmål kan vara riktigt fina, i synnerhet när nickarna är hårdare än de flesta skott. Det här målet var riktigt snyggt på flera olika sätt. Först den perfekt spelvändande Hollywoodpassningen från ena kanten till den andra, därefter Robert Kenedys perfekt avvägda och placerade inlägg, och därefter Rondóns strålande nick rätt upp i krysset. Poesi på St James’ Park.

Annons

WTF!

Joke-anovic. Förmodligen inte det klokaste beslutet av Slavisa Jokanovic att lagom inför såväl matchen på Anfield som landslagsuppehållet att göra ett utspel om hur han själv är en fantastisk coach och hur Fulhams problem i själva verket är spelarnas fel som måste jobba hårdare och spela bättre. Inte precis något peptalk taget ur skolboken och svårt att inte se som ett tydligt tecken på att Jokanovic är pressad och anar liemannen bakom sig.

LOL!

Austin. Spektakulärt utbrott på domaren efter matchen av Charlie Austin i Southampton. Austin som gjorde ”2-0-målet” som sent omsider vinkades av för offside sedan en spelare i Southampton stått i offsideposition framför målvakten i skottlinjen. Southampton hade vunnit matchen om inte för domaren, menade Austin, och visade väl hur partiskt sådant här lätt blir, då samma domare tidigare missade en given straff för Watford, i själva verket ett sämre domslut. Nu blev det 1-1 och Austins utbrott, som inte straffas eftersom det kritiserade prestation snarare än ifrågasatte integritet, har kanske den fördelen för Mark Hughes att det ger honom visst politiskt cover inför landslagsuppehållet.

Annons

BTW…

När man har sett en bicycleta av Sol Bamba har man förmodligen sett allt här i världen.

Möjligen är man lite cynisk när man tänker sig att Man Utd och José Mourinho förmodligen inte hade så mycket emot att ha ursäkten kvar att Paul Pogba inte kunde spela derbyt.

De enda två klubbar som inte har haft ledningen i halvtid hittills i Premier League är Arsenal och Cardiff.

”Anfieldfaktorn” vägde tungt för Liverpool idag.

Obesegrad i sina tolv första matcher i Premier League slog Maurizio Sarri därmed nytt rekord – vilket möjligen visar på hur meningslösa rekord kan vara.

Man Utd åtta – med negativ målskillnad.

Grattis AIK!

Paus.

Publicerad 2018-11-11 19:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto