Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
1v

EFL-hörnan (#20): Dean Smith har fått Aston Villa att spela på sina styrkor

KANON

Aston Villa. Inte alla managerbyten får önskad effekt, men för Aston Villa har det onekligen gett rätt effekt. Vi visste att Aston Villa kunde göra mål, inte minst efter veckans smått otroliga 5-5-match mot Nottingham Forest, men frågan var om de skulle lyckas knäcka även seriens överlägset bästa försvar i Middlesbrough. Svaret var att det kunde de absolut. Det var en väldigt tuff bortamatch på förhand men det var en match som Aston Villa vann inte bara av rena tillfälligheter, utan klart och därtill med mersmak. Och i Tammy Abraham har de nu fått igång en målskytt som kan visa sig ha en helt avgörande betydelse under återstoden av säsongen. Aston Villa är ett lag med massor av offensiv kvalitet för den här serien, Dean Smith vågar spela på lagets styrkor hellre än minimera dess svagheter.

Leeds. Vissa vinster är tyngre och skönare än andra segrar. Det här var en sådan seger. Inte bara ett Yorkshirederby utan även en bortamatch mot en toppkonkurrent. Det var en match som hela tiden stod och vägde och som kunde ha slutat lite hur som helst. Men om det var något lag som började skapa sig övertaget i andra halvlek så var det Leeds och på sätt var inte vinsten någon tillfällighet även om vinstmålet till sist var det. Leeds tog tillvara ett stort misstag av Dean Henderson, Sheffield Uniteds inlånade målvakt och Pablo Hernandez kunde placera in bollen i öppet mål.

Hull City. Laget har varit på uppgång under senare tid och faktiskt bara förlorat en enda av sina senaste sex matcher. Det gäller däremot också att vinna matcher och det var precis vad Hull City faktiskt lyckades med borta mot QPR idag. I och med den segern tog sig Hull City upp ovanför nedflyttningsstrecket för första gången sedan bronsåldern, och det börjar kännas som att Hull City ändå har hittat något slags effektivt före den här säsongen. De går inte säkra ännu, men de kan åtminstone känna att det finns åtminstone tre andra lag som ligger bakom dem och dessutom visar en sämre tendens.

KALKON

Preston North End. Svårt att bli riktigt klok på Preston North End som kan varva riktigt bra matcher och vinster med fullständiga bottennapp, som dagens tunga 0-3-förlust mot Birmingham på St Andrews. Preston var obesegrade på nio matcher inför denna match men det var svårt att förstå utifrån dagens prestation. Har en relativt hög högstanivå men också en nästan bottenlös lägstanivå.

OMGÅNGENS MATCH:

QPR 2-3 Hull City. Energifylld och intensiv match på Loftus Road där bortalaget öppnade i ett rasande tempo och drog ifrån till tvåmålsledning halvvägs in på första halvlek. En snabb reducering från QPR öppnade däremot matchen rätt rejält och QPR jagade den där kvitteringen under en längre tid, innan Jarrod Bowen med 20 minuter kvar till synes stängde matchen för Hull City med sitt andra mål. Luke Freeman putsade till siffrorna på tilläggstid.

OMGÅNGENS SPELARE:

Danny Graham, Blackburn Rovers. Viktig seger för Blackburn Rovers med 4-2 hemma mot Sheffield Wednesday och instrumentell för den segern var Danny Graham som med sina tre mål avgjorde matchen. Graham bildar tillsammans med Bradley Dack en farlig duo för Blackburn och den här dagen hade Graham onekligen siktet rätt inställt och visade varför många har haft så höga tankar om honom under 2010-talet, även om han kanske inte alltid har lyckats leva upp till dem.

BTW

Kina. ”Up the Chinese ’tics!” fick Wigans bortafans för sig att sjunga mot Bolton. Wigan har ju numer kinesiska ägare.

Poäng. Birmingham fortsätter samla på sig poäng, vilket kan visa sig nyttigt givet då de riskerar ett maffigt poängavdrag för att ha brutit mot ligans FFP-regler.

Stoke. Antalet poäng som Stoke har tappat från ledning den här säsongen är förmodligen bra nära skillnaden mellan deras nuvarande position och tabelltoppen.

LOL:

RESULTAT:

Sheffield United 0-1 Leeds; Birmingham 3-0 Preston North End; Blackburn Rovers 4-2 Sheffield Wednesday; Bolton Wanderers 1-1 Wigan; Derby County 2-1 Swansea; Norwich 3-1 Rotherham; Nottingham Forest 2-0 Ipswich Town; QPR 2-3 Hull City; Reading 2-2 Stoke City; Middlesbrough 0-3 Aston Villa; samt (på söndag) Bristol City vs Millwall; och (på måndag) West Brom vs Brentford.

EFL

Publicerad 2018-12-01 kl 20:25

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons