Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hörnan (#17): Liverpool krossade Man Utd på Anfield

Peter Hyllman

OMGÅNGENS UPS

Southampton. Två saker hängde i luften innan Southamptons match mot Arsenal tidigare idag. Dels att de nog behövde ett bra resultat den här dagen, både laget och nye Ralph Hasenhüttl. Dels att de nog mycket väl skulle kunna ordna till ett bra resultat, hemma på St Mary’s mot Arsenal. Kanske var det inte en vinst vars karaktär direkt skrek importerad tysk (sort of) demontränare, med tre nickmål via inlägg, men det var ändå en seger och det var definitivt både behövligt och viktigt för dem.

Newcastle. Tusan vet om inte Rafa Benitez håller på att ordna biffen ändå. Vinst igen, den här gången borta mot Huddersfield. Viktigt sett till avståndet ned till nedflyttningsstrecket som i och med segern nu är någorlunda trygga fyra poäng, och ytterligare två poäng ned till Huddersfield. Ovant att tänka på Rafa Benitez som en manager för att lotsa lag i botten av tabellen, men det måste sägas att han gör det bra med Newcastle, under svåra omständigheter. Newcastle är inte en klubb som drar i en och samma riktning. Då krävs en stark hand av föraren.

Annons

Crystal Palace. Det där var nog en seger han behövde, Roy Hodgson, för att lugna ned infödingarna. Det var definitivt en seger som Crystal Palace behövde, deras blott andra seger på tre månader, och definitivt en mer meriterande seger än över ett formidabelt formsvagt Burnley. Luka Milivojevic gjorde målet för Crystal Palace, och för en gångs skull var det faktiskt inte på straff, och det var hälsefyr inte vilket mål som helst heller. Det var knappt så publiken på Selhurst Park trodde sina ögon.

OMGÅNGENS DOWNS

Arsenal. Möjligen är det sådana här gånger man förväntas göra ett stort nummer av någon slags svit av obesegrade matcher har tagit slut. Det känns precis lika oviktigt som sviten var redan från början. Viktigare för Arsenal är prestationen som sådan och det faktum att försvarsspelet såg så vingligt ut. Southampton vinner alltså med 3-2 och gör samtliga sina mål på nick. Markeringsspelet var svagt, och Bernd Leno visade påtagliga svagheter i luftspelet. Det är mer oroande på sikt än att sviten tog slut.

Annons

Fulham. Det var ett rappt och bistert uppvaknande Claudio Ranieri fick med Fulham. Inte hans arrangemang så klart, men det var naturligtvis ofrånkomligt att han skulle skrivas upp som en messias när han återvände till engelsk fotboll. Men Fulham visar liksom inga tecken vare sig på att göra vin av vatten eller att återuppstå från de synbart döda. Vinst i första matchen har följts upp av en poäng på de fyra därpå följande matcherna. Tung förlust hemma i derbyt mot West Ham. Det finns en överhängande risk att detta inte alls slutar lyckligt för Claudio Ranieri.

Huddersfield. Fortsatt jobbigt för Huddersfield som ser ut att behöva klara av den hektiska julfotbollen utan två av sina viktigaste spelare i Aaron Mooy och Tommy Smith, något som ledde till en på alla sätt besvärande förlust mot Newcastle. Huddersfield har helt enkelt inte råd att fortsätta förlora den här typen av matcher på hemmaplan om de ska ha någon som helst förhoppning om att kunna hålla sig kvar i Premier League. Fortsatt är det anfallsspelet som klickar för dem; Newcastle hade inga större problem att hålla dem borta från målchanser.

Annons

OMGÅNGENS CLIFF BARNES

Man Utd. Det är så här det ser ut att bli utspelade och dominerade, som vi såg på Anfield ikväll. Jämfört med vad vi exempelvis såg i Turin för någon månad sedan. Det är ett uttryck som används i tid och otid, mest otid eftersom dagens diskussioner av någon anledning alltid kräver överdrifter för att synas och höras. Men det var inget snack på Anfield, Man Utd var ett lag utan ambition, ett lag utan organisation, ett lag utan mening. Liverpool förnedrade Man Utd på Anfield, liksom Man Utd förnedrar sig själva. Liverpool kan mycket väl med denna match ha slagit sista spiken i José Mourinhos kista om inte än en gång för den här frågan med allt annat än självklara svar om vad i så fall alternativet är, det vill säga vem eller vilka som kan ta över, samt i detta läge vill.

Annons

OMGÅNGENS SPELARE

Gerard Deulofeu, Watford. När Deulofeu köptes tillbaka av Barcelona från Everton inför förra säsongen, och åtminstone under hösten såg ut att vara åtminstone nära att ta en plats, var vi väl några som undrade vad i hela friden som stod på. Men det är klart, om Deulofeu spelar som han gjorde mot Cardiff denna match så är det naturligtvis en spelare som en klubb som Barcelona vore intresserade av. Men som Javi Gracia också påpekade efter matchen är det på det här sättet som Deulofeu måste börja prestera betydligt oftare än vad han hittills har gjort.

OMGÅNGENS MÅL

Gerard Deulofeu, 1-0 Watford. Det var definitivt inga dåliga mål i den här matchen. José Holebas, Domingos Quina och Junior Hoilett gjorde samtliga mål som skulle kunna vinna detta vilken som helst annan omgång. Men det är svårt att se förbi Gerard Deulofeus öppningsmål, kanske framför allt eftersom det ändå är så pass ovanligt. Skott utifrån ser vi trots allt en del av. Vi ser betydligt färre dribblingsturer förbi ett flertal motståndare in i straffområdet och avslutandes med en iskall placering.

Annons

WTF!

Offside? Neil Warnock var minst sagt tuff mot domaren efter Cardiffs match mot Watford och verkade undra om det var så att Cardiff möjligen var något slags pilotprojekt för oerfarna domare att träna upp sig. Man kan samtidigt undra om det var något slags pilotprojekt domaren ägnade sig åt till Cardiffs uppenbara fördel vid deras andra reduceringsmål, nämligen något i stil med en kommande regel att när ett lag ligger under med en kvart kvar av matchen så kan de inte bli avblåsta för offside?!

BTW…

Hårt att vara alltför elak mot Laurent Koscielny ändå givet hur länge han faktiskt varit borta. Och bortamatcher kan vara tuffa.

Svårt att känna att allt prat om rasism just nu i engelsk fotboll är något mer eller djupare än bara veckans ämne, och nästa vecka kommer nästa ämne. Det mesta känns rätt pliktskyldigt.

Annons

Inte helt säker, men det verkar som om en och annan på twitter blev lite skadeglad när Alisson gjorde sin tavla.

Hur nöjd är Rafa Benitez att i detta läge av säsongen förlora Ki Sung-Yueng till Asian Cup i upp till nio matcher?

Första gången på snart tre år som både Liverpool och Man Utd gjorde mål på Anfield i detta möte.

Lottning av Champions League och Europa League mitt på dagen imorgon.

Publicerad 2018-12-16 18:52

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto