Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
1v

EFL-hörnan (#27): I spy with my eye… Leeds drar ifrån i toppen

KANON

Leeds. Det var en riktigt välspelad match på Elland Road och det var ärligt talat Leeds som stod för det mesta av spelet. Matchen föregicks av kontrovers men Leeds verkade inte bekomna av den saken. Det var Leeds som hade spelet och chanserna redan från avspark i första halvlek till slutsignalen av andra halvlek. Sedan Jack Harrison på enklast möjliga sätt gjort Leeds andra mål i början av andra halvlek så var det aldrig något som helst snack om saken. Leeds drar därmed ifrån i toppen av tabellen.

Hull City. Bara fortsätter att vinna och vinna. Den här gången med imponerande 3-0 på hemmaplan på Sheffield Wednesday. Ett Sheffield Wednesday som i och för sig befinner sig i något slags limbo av att ha tillsatt Steve Bruce som ny manager fastän denne inte tar över laget innan februari. Nigel Adkins bryr sig knappast om den saken, Hull City är seriens kanske formstarkaste lag och börjar onekligen lukta på playoff-platserna.

Wigan. Det har varit en riktigt jobbig period både för Wigan och för Paul Cook, en period där lök dessutom har lagts på laxen genom att Will Grigg omges av transferrykten. Balsam på själen får man således förmoda att den imponerande segern på hemmaplan mot Aston Villa var. Det var en vinst som onekligen bröt en mycket negativ svit för Wigan och förhoppningsvis kan ge laget lite vind i seglen igen.

KALKON

Aston Villa. Den positiva boomen som inträffade med Dean Smith som ny manager har så sakteliga börjat avta. Aston Villa har tappat många poäng de senaste omgångarna och tappar mark snarare än vinner mark på playoff-platserna och uppflyttning. Att förlora med 0-3 är aldrig ett positivt tecken, särskilt inte när det sker mot Wigan, som knappast hör till seriens kanoner. Där finns även en berättigad oro över att Tammy Abraham inte kommer fortsätta vara Aston Villa-spelare så mycket längre till.

OMGÅNGENS MATCH:

Bury 4-3 MK Dons. Nu fuskar jag, men när Bury vänder 1-3 i andra halvlek till 4-3-vinst i toppmötet i League Two mellan trean respektive tvåan på Gigg Lane, så var det en fantastisk uppvisning i vad engelsk fotboll har att erbjuda även under de hypade, berömda och välkända båda toppserierna. Det var en match som bejakade livet och glädjen med fotbollen, snarare än att få oss att längta efter vår begravning.

OMGÅNGENS SPELARE:

Jack Clarke, Leeds. Bara 18 år men en fantastisk talang. Vad som är väldigt imponerande med Marcelo Bielsas framgångar med Leeds är att det långt ifrån bygger enbart på redan etablerade spelare, som vi ser med så många andra managers. Han ger verkligen unga spelare chansen och Jack Clarke är en av dem som har fått ett rejält genombrott och genomslag den här säsongen. Ligger bakom båda målen mot Derby County och ligger bakom flera av Leeds poäng den senaste månaden. En spelare att hålla ögonen på.

BTW

Forest. Helt nöjda verkar inte Nottingham Forests spelartrupp vara med Aitor Karankas säckning. Två röda kort idag när man förlorade mot Reading med 0-2.

Ipswich. Ta mig tusan om inte Ipswich plötsligt vinner en fotbollsmatch! Men givet läget i tabellen var nog en hemmavinst mot Rotherham helt nödvändig.

Jones. Tufft välkomnande för Nathan Jones i Stoke med en förlust borta mot Brentford, som visar att han har ett rejält jobb framför sig.

WTF

Spygate. Svårt att ta upp något annat. Under torsdagskvällen haffas en man utanför Derby Countys träningsanläggning som beter sig märkligt. Det visar sig att han har försökt spionera Derby Countys träning, och senare att han är anställd av Leeds. Det är svårt att veta om man ska skratta eller gråta, förmodligen är väl detta den mörkare sidan av Marcelo Bielsas omtalade galenskap och besatthet. Förvisso måste jag säga att jag har svårt att bli alltför upprörd över det hela. Desto lättare har jag för att skratta åt saken.

RESULTAT:

Leeds 2-0 Derby County; Birmingham 1-2 Middlesbrough; Brentford 3-1 Stoke; Bristol City 2-1 Bolton Wanderers; Hull City 3-0 Sheffield Wednesday; Ipswich Town 1-0 Rotherham; Preston North End 1-1 Swansea; Reading 2-0 Nottingham Forest; Sheffield United 1-0 QPR; West Brom 1-1 Norwich; Wigan 3-0 Aston Villa; samt Millwall vs Blackburn Rovers.

efl

Publicerad 2019-01-12 kl 18:09

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons