Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

EFL-hörnan (#28): Stoke gav sig själva chansen!

Peter Hyllman

KANON

Norwich. Efter fyra raka ligamatcher utan vinst, därtill en förlust i FA-cupen mot Portsmouth insmälld däremellan, var det till sist dags för Norwich att vinna igen, i en på förhand något oviss hemmamatch mot ett playoff-fluktande Birmingham. Hittills under säsongen är det sena mål som har drivit Norwich framåt och uppåt i tabellen, men i den här matchen var det tidiga mål som gav Norwich övertaget i matchen. Teemu Pukki fortsätter göra mål för Norwich.

Stoke. Det har inte varit någon alldeles lysande inledning för Nathan Jones som ny manager i Stoke. Desto viktigare då kan man tycka att få den här vinsten på hemmaplan mot Leeds, serieledare och allmänt uppratat som lag. Om det är ett resultat som kommer leda till en marsch uppåt i tabellen är möjligen osäkert, men det var ett resultat som förmodligen var nödvändigt för att en marsch uppåt i tabellen skulle vara möjlig. Nu gäller det för Stoke och för Jones att visa att vinsten mot Leeds inte var någon engångsföreteelse.

Annons

Brentford. Har haft det rejält svårt sedan Dean Smith lämnade klubben för Aston Villa, och rasat ned från playoff-platser till en hotande nedflyttningsstrid. Förmodligen en väldigt skön seger borta mot Rotherham ikväll just av den anledningen, eftersom det inte bara gav tre poäng utan dessutom distanserade just en av konkurrenterna i denna potentiellt hotande nedflyttningsstrid. De gjorde det dessutom i klassisk Brentfordstil, det vill säga många mål framåt, om än även några mål bakåt.

KALKON

QPR. Har presterat några riktigt starka resultat under säsongen men visar sig samtidigt alldeles för ojämna för att kunna upprätthålla någon seriös push mot playoff. Att förlora hemma mot Preston North End med 1-4 är inte ett godkänt resultat på något sätt, och QPR kommer nog få nöja sig med ingenmansland i tabellen den här säsongen.

Annons

OMGÅNGENS MATCH:

Aston Villa 2-2 Hull City. En sådan här match där Aston Villa nog inte vet om de ska betrakta det som en vunnen poäng eller två förlorade. Ett oerhört formstarkt Hull City går fram till 2-0 på Villa Park efter mål av Jarrod Bowen och Evandro. James Chester gör ett oerhört viktigt reduceringsmål för Aston Villa precis innan halvtid, vilket öppnar upp för en mäktig jakt i andra halvlek. Tammy Abraham, alltjämt kvar i Aston Villa, kvitterar halvvägs in i andra halvlek, men längre än så kommer inte Aston Villa inför ett högljutt Villa Park.

OMGÅNGENS SPELARE:

Sam Clucas, Stoke. Ska man vinna mot Leeds är det viktigt att mittfältet gör sitt jobb inte bara ordentligt utan dessutom bra. Clucas svarade för en av sina bästa matcher i Stoke den här säsongen och var en viktig motor för varför Leeds aldrig riktigt lyckades på riktigt ta sig igenom Stokes linjer. Gjorde dessutom det viktiga ledningsmålet för Stoke i början av andra halvlek.

Annons

BTW

Forest. Het atmosfär på City Ground när publiken hälsade Martin O’Neill välkommen hem, men som så ofta som sådana gånger blir fallet slutade det i antiklimax.

Lampard. Bra vecka ändå för Frank Lampard och Derby County efter Spygate; först vinsten borta mot Southampton, nu vinst hemma mot Reading.

Mitten. Åtta lag, en tredjedel av serien, inom tre poäng från varandra strax under playoff, som alla har möjlighet att göra en push för playoff. Infernaliskt.

RESULTAT:

Norwich 3-1 Birmingham; Aston Villa 2-2 Hull City; Blackburn Rovers 2-0 Ipswich Town; Derby County 2-1 Reading; Middlesbrough 1-1 Millwall; Nottingham Forest 0-1 Bristol City; QPR 1-4 Preston North End; Rotherham 2-4 Brentford; Sheffield Wednesday 1-0 Wigan; Stoke 2-1 Leeds; Swansea vs Sheffield United; samt (på måndag) Bolton Wanderers vs West Brom.

Annons

efl

Publicerad 2019-01-19 18:44

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto