POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

EFL-hörnan (#32): Leeds tillbaka i topp!

KANON

Leeds. Back to winning ways för Leeds, efter först magplasket mot Norwich och därefter oavgjort borta mot Middlesbrough, där i och för sig den sensena kvitteringen kan ha lyft humöret en hel del. Aldrig någon större diskussion om saken på Elland Road när först Pontus Jansson och därefter Jack Harrison gav Leeds ledningen med 2-0 redan i första halvlek. Den segern, samtidigt som Norwich förlorade, innebar att Leeds hoppar upp i serieledning igen.

Preston North End. Finns mycket positivt att säga om Preston. Om de hade kunnat replikera den form de visar på hemmaplan också på bortaplan så hade de mycket väl kunnat vara en tung kandidat för uppflyttning. Möjligen finns helt enkelt inte orken och bredden i spelartruppen att upprätthålla deras intensiva presspel hela tiden, under hela säsongen. Men under de stora drakarna i divisionen är Preston North End definitivt ett av de mest spännande lagen.

Sheffield United. Vissa segrar är viktigare än andra segrar. Matcher mot de direkta konkurrenterna i toppstriden, i synnerhet på hemmaplan, kommer naturligtvis vara otroligt viktiga för alla lag med förhoppningar om uppflyttning. Sheffield Uniteds hårdjobbade vinst mot ett svårforcerat Middlesbrough är tre extremt värdefulla poäng för Sheffield United. Samtidigt som det sargar en konkurrents möjligheter att ta sig förbi dem i tabellen.

KALKON

Birmingham. Har man playoff inom sitt synfält så håller det helt enkelt inte att förlora en hemmamatch mot ett demoraliserat Bolton. Men det var just vad Birmingham gjorde och kanske är det en rätt tydlig signal om att hur mycket Birmingham än imponerar under säsongen så är de fortfarande trots allt för ojämna för att kunna ta sig hela vägen till playoff. Hade Birmingham vunnit mot Bolton hade de befunnit sig två poäng och teoretiskt en enda omgång från playoff. Nu är avståndet desto större.

OMGÅNGENS MATCH:

Preston North End 3-1 Norwich. Släkten är värst, som det brukar heta. Dels Alex Neil, Norwichs tidigare tränare, som numer är manager för Preston. Dels Declan Rudd, Prestons målvakt, tidigare i Norwich, som räddar en straff i första halvlek. Preston är erkänt tuffa att möta på Deepdale, och deras press- och rackarspel ställde till alla möjliga svårigheter för Norwich. Viktig vinst för Preston som dessutom skyfflade om ordningen i toppen av tabellen.

OMGÅNGENS SPELARE:

Declan Rudd, Preston North End. Bra omgång för Declan Rudd i Prestons mål. Hans straffräddning i första halvlek vid 2-0 punkterade förmodligen matchen till Prestons fördel. Norwich saknar definitivt inte firepower i sitt lag och de skapade även många chanser mot Prestons mål, men Rudd stod pall för dem alla. Lätt att glömma bort målvakten när laget vinner med 3-0.

BTW

Gayle. Måste ändå sägas att det känns intuitivt fel att bli FA-anmäld för en ”successful (!) deception of match official”…

Forest. Tungt för Nottingham Forest som alltså tappar vinsten mot West Brom i slutminuten på grund av Gayles filmning, och de har ännu inte vunnit två ligamatcher i följd sedan september.

The Bruce. Två raka 0-0-matcher… Alla som ondgjorde sig över att Steve Bruce checkade in på jobbet först i februari kanske önskar att han dröjt sig kvar på sandstranden. Tala om att leva upp till sin egen nidbild.

RESULTAT:

Birmingham 0-1 Bolton Wanderers; Hull City 2-2 Rotherham; Bristol City 2-1 QPR; Millwall 0-0 Sheffield Wednesday; West Brom 2-2 Nottingham Forest; Ipswich Town 1-1 Derby County; Preston North End 3-1 Norwich; Brentford 1-0 Aston Villa; Leeds 2-1 Swansea; Sheffield United 1-0 Middlesbrough; Wigan 0-0 Stoke; samt Reading 2-1 Blackburn Rovers.

EFL

SVENSKKOLLEN:

Pontus Jansson, Leeds (++++). Stabil som vanligt i Leeds mittförsvar och donkade dessutom in ledningsmålet i första halvlek. Håller på att spela en viktig roll i att spela Leeds tillbaka till Premier League.

Alexander Milosevic, Nottingham Forest (++). Har omedelbart tagit en ordinarie plats i Nottingham Forests backlinje, och har börjat bra. Var den olycklige att falla offer för Dwight Gayles filmning i matchens slutminuter.

Niclas Eliasson, Bristol City (++++). Började på bänken men ersatte Andreas Weimann efter 18 minuter. Gjorde en mycket stabil insats, och var dessutom den som satte den väldigt viktiga kvitteringen för Bristol City i andra halvlek.

Publicerad 2019-02-13 kl 22:54

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto