Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

EFL-hörnan (#35): Leeds sprutar energi!

Peter Hyllman

KANON

Leeds. Leeds har tappat energi var en stor del av storyn inför matchen mot West Brom. En story som Marcelo Bielsa inte var väldigt imponerad av. Man kan tänka sig att den storyn var ett sätt att motivera Leeds till den här matchen och det fungerade i så fall perfekt, med ett Leeds som sprudlade på planen i ett högt tempo med hård press, i den mest fullständiga prestation vi förmodligen sett den här säsongen inte bara av Leeds, utan i Football League över huvud taget. Bielsa kan därmed vara nöjd med att ha gett kritiken på nöten, men man bör även ha kvar i huvudet att det är en sak att maximera energin till en enda match mot West Brom hemma, en annan att göra det i match efter match.

ANNONS

Norwich. Att vinna en bortamatch mot Millwall är inte någon lätt uppgift, det vet även mer meriterade klubbar än Norwich, och att vinna en sådan match mitt i en rafflande toppstrid i Football League sedan Leeds kvällen innan vunnit mot West Brom i ett annat toppmöte, kräver is i magen och hår på bröstet. Men Norwich visade ingen pardon, tog tidigt ledningen och fastän Millwall kvitterade precis innan halvtid så darrade Norwich aldrig på handen. Tung vinst för Norwich som onekligen signalerade att de kommer vara väldigt svåra att hålla borta från Premier League.

Brentford. Mitt i brinnande omgång är det alltså Londonderby mellan Brentford och QPR, ett derby som Brentford vann med övertygande 3-0. Brentford verkar ha kommit över den rätt djupa svacka de hamnade i sedan Dean Smith lämnade klubben mitt under säsongen för Aston Villa. Det var en svacka som såg ut att riskera dra ned dem hela vägen in i nedflyttningsstriden, men resultaten de senaste omgångarna har med största sannolikhet gett Brentford möjligheten att sluta oroa sig över den saken. Lite mer oroligt är det i så fall för QPR som ligger nio poäng från strecket.

ANNONS

KALKON

Derby County. Det verkar inte spela någon som helst roll vem som är manager för Derby County, runt den här tiden på säsongen är det som en naturlag att laget ska börja svikta och falla samman. Förlusten mot Aston Villa är Derby Countys fjärde raka förlust, och 0-4 redan i halvtid är onekligen ett tecken på ett lag på gränsen, eller kanske snarare redan förbi gränsen, till sammanbrott. Derby County riskerar missa playoff, och enda räddningen så här långt är att även Bristol City har börjat förlora sina matcher.

OMGÅNGENS MATCH:

Leeds 4-0 West Brom. När säsongen i Football League ska sammanfattas är det inte omöjligt att det här kommer vara matchen som lyfts fram som säsongens match, både för dess betydelse och för kvaliteten i dess genomförande. Bokstavligt talat från matchens första sekunder till matchens sista sekunder var det en närmast perfekt genomförd fotbollsmatch av Leeds. Det enda som hade kunnat höja matchen ytterligare hade varit om West Brom lyckats matcha dem i tempo och intensitet.

ANNONS

OMGÅNGENS SPELARE:

Jack Grealish, Aston Villa. Det är en riktigt bra fotbollsspelare Jack Grealish, när han har sin dag, och idag hade han sannerligen sin dag. Låg bakom mer eller mindre allting på planen när Aston Villa gjorde lammfärs av Derby County, och inte minst hans mål på volley i slutet av första halvlek förtjänar att applåderas stort. Mycket tyder på att Aston Villas avstånd upp till playoff-strecket är för stort, om inte något spektakulärt inträffar under slutet av säsongen.

BTW

Bolton. House Bolton börjar möjligen lessna på det här nu. Orsakad straff samt två röda kort i en och samma match borta mot Swansea. Till sist gör Swansea 1-0.

Britt. Jättemiss av Middlesbroughs Britt Assombalonga som missar öppet mål från typ 1-2 meter borta mot Wigan.

Stålderbyt. Både Leeds och Norwich vinner på pappret tuffa matcher. Tungt tryck nu på Sheffield United inför måndagskvällens Sheffieldderby borta mot Sheffield Wednesday.

ANNONS

RESULTAT:

Leeds 4-0 West Brom; Aston Villa 4-0 Derby County; Brentford 3-0 QPR; Hull City 2-0 Birmingham; Ipswich Town 1-2 Reading; Millwall 1-3 Norwich; Preston North End 1-1 Bristol City; Rotherham 3-2 Blackburn Rovers; Stoke 2-0 Nottingham Forest; Swansea 2-0 Bolton Wanderers; Wigan 0-0 Middlesbrough; samt (på måndag) Sheffield Wednesday vs Sheffield United.

EFL

SVENSKKOLLEN:

Pontus Jansson, Leeds (++++). Lugn och trygg närvaro i Leeds backlinje som gav övriga spelare modet att pressa hårt och hela tiden kliva upp i planen. Ryggraden på vilken en strålande match av Leeds genomfördes.

Alexander Milosevic, Nottingham Forest (++). Utmärkte sig varken positivt eller särskilt negativt när Nottingham Forest förlorade en svår bortamatch mot Stoke. Milosevic har uppenbarligen tagit en omedelbar startplats i Martin O’Neills lagbygge.

ANNONS

Niclas Eliasson, Bristol City (-). Blev kvar på bänken med Bristol City i underläge i en erkänt tuff bortamatch mot Preston North End. Från bänken fick han i alla fall se Bristol City kvittera och ta med sig en poäng.

Publicerad 2019-03-02 18:15

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto