Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Hörnan (#29): Liverpool tappar initiativet till Man City

Peter Hyllman

OMGÅNGENS UPS

Arsenal. Man kan svära över Mustafis misstag bäst man vill så klart, men trots att matchen till sist slutar 1-1 går det inte att komma ifrån att det här var en riktigt bra match av Arsenal, en mycket tuff match på förhand. Kanske var det till och med en match de faktiskt borde ha vunnit, och hur många gånger har vi kunnat säga det om Arsenal i sådana här matcher de senaste tio åren? Inte många. Unai Emery hade en korrekt uttänkt matchplan och visade mod som bänkade både Mesut Özil och en av sina båda stjärnanfallare för att på bästa sätt genomföra denna matchplan.

Crystal Palace. Osannolikt viktig seger för Crystal Palace borta mot Burnley, ett av lagen de faktiskt brottas med i nedflyttningsstriden, som tar upp Crystal Palace på 33 poäng, för närvarande åtta poäng ovanför nedflyttningsstrecket. Med endast nio omgångar kvar av ligan kan det vara en seger och ett poängavstånd som visar sig tillräckligt för Crystal Palace att hålla sig kvar i Premier League. Värvningen av Michy Batshuayi verkar kunna bli något av ett lyckodrag för Crystal Palace, som med honom på planen har fått en helt annan tyngd och en ny dimension i sitt anfallsspel.

ANNONS

Chelsea. Bra vecka för Chelsea, riktigt bra vecka. Inte minst med tanke på hur veckan faktiskt började. Vinsten mot Tottenham var viktig, renande på något vis, men att följa upp den vinsten med ännu en vinst borta mot ett kämpande Fulham var faktiskt lika viktigt det. Det vore fel att säga att Chelseas alla problem därmed är lösta, men det verkar i alla fall inte som att laget är på väg att lägga sig ned och dö, och det faktum att det var just Jorginho som fick göra vinstmålet för Chelsea kanske betyder något positivt det med.

OMGÅNGENS DOWNS

Burnley. Av alla tillfällen att drabbas av en ny formsvacka. Burnley såg ut att ha grävt sig ur den långa svacka de befann sig i under våren, men två raka förluster, som dessutom kan kännas en smula onödiga, mot Newcastle och mot Crystal Palace, har skickat dem raka vägen ned i gropen igen, och föga mer än fem poäng ovanför det där oroväckande nedflyttningsstrecket. Med flera lag sniffandes dem i hälarna har Burnley inte råd med en lika lång svacka som förra gången.

ANNONS

Cardiff. Fortsätter brottas med den röra som håller på att nystas upp efter Emiliano Salas bortgång, med dunkla agenter och finansiellt dribblande. Verkar ha tappat farten rätt rejält med tre raka förluster, och just den här omgången var så klart en möjlighet för dem att tjäna några poäng, med en match mot Wolves samtidigt som Southampton spelade borta mot Man Utd. Men Cardiff var aldrig riktigt nära att ta någon poäng mot Wolves, där Wolves hemmafans verkade mest roade av att antyda att Nuno Espirito Santo hade olämpliga relationer med Neil Warnocks missus.

Liverpool. På ganska exakt en vecka har nu Liverpool haft två matcher i vilka de så att säga skulle bevisa att de hade vad som krävdes för att vinna ligan den här säsongen, Man Utd (b) och Everton (b). Två svåra matcher, men två matcher som var fullt vinnbara för Liverpool. Två matcher som Liverpool ändå inte vann, och två matcher i vilka Liverpool inte ens lyckades göra ett enda mål. Att misslyckas i en match är en sak, att misslyckas i båda matcherna är inte ett positivt tecken. Med dessa båda poängtapp har Liverpool tappat både försprånget och initativet i titelstriden och härifrån har Man City både ledningen och favoritskapet.

ANNONS

OMGÅNGENS CLIFF BARNES

Bournemouth. Det går att titta på resultattavlan och tycka att 0-1 mot Man City kanske inte är något särskilt lyckat resultat, men att det ändå kunde ha varit betydligt värre, särskilt eftersom det råkar vara Bournemouth. Men bakom siffrorna gömmer sig en inte riktigt lika snygg bild av ett Bournemouth som knappt ens försökte vinna matchen på hemmaplan, som inte ens när Man City gjorde sitt mål reagerade nämnvärt i sitt sätt att ta sig an matchen, och som blev det första Premier League-laget någonsin att inte få iväg ett enda skott på en helt match på hemmaplan.

OMGÅNGENS J.R.

Marco Silva. Det blev ingen seger för Everton, en seger som förmodligen hade gett Marco Silva åtminstone temporär hjältestatus på Goodison Park. Men det blev inte heller förlust, det blev en poäng mot Liverpool, i en match där Everton för första gången på ganska länge kändes som ett lag som hade det taktiska och tekniska kunnandet att hålla jämna steg med Liverpool, och var det lag som förmodligen var närmast segern. Liverpool var länge reducerade till chansartade långbollar.

ANNONS

OMGÅNGENS SPELARE

Romelu Lukaku, Man Utd. Givet att det är en spelare som anses ha haft en bedrövlig säsong, är helt ur form, inte passar in i lagets nya spel, och ska vara på väg att lämna klubben, så får man ändå säga att Lukaku har haft en rätt stor och positiv betydelse för Man Utd under några riktigt svåra veckor för laget. Båda vinsterna mot Crystal Palace och mot Southampton hade utan honom varit rejält hotade. Några riktigt fina fotbollsmål mot Southampton vann matchen åt Man Utd.

OMGÅNGENS MÅL

Andreas Pereira, 1-1 Man Utd. Det var en omgång av riktigt snygga skott, och det var definitivt en match på Old Trafford smockfull av riktigt snygga mål. Bra nära alla fem mål hade kunnat vara kandidater till omgångens mål. Av dessa fem väljer jag hur som helst Andreas Pereiras kvitteringsmål, möjligen av sentimentala skäl eftersom det var ett snyggt sätt för Pereira att revanschera sig för kritiken efter matchen mot Burnley, men även för att Yan Valerys fantastiska skott ärligt talat nog borde ha räddats av David De Gea.

ANNONS

BTW…

Många Oasis-låtar som hördes på Goodison Park ikväll.

Inget lag har tappat så många ledningar mot Man Utd som Southampton har gjort under Premier League-eran.

Minst sagt viktig vinst för Brighton mot Huddersfield, och den satt långt inne.

Tung stämning på Goodison Park.

Man anar väl att det måste finnas någon anledning i bakgrunden varför Xherdan Shaqiri har fått så lite speltid efter nyåret.

Så vilken klubb köper Gareth Bale i sommar?

SVENSKKOLLEN

Victor Nilsson Lindelöf, Man Utd (+++). Fortsätter imponera och visa stabilitet som Man Utds nu för tiden mest ordinarie mittback. Förmodligen den ende mittbacken i klubben just nu som känns given i laget för framtiden. Inget att göra på de båda målen.

Ken Sema, Watford (-). Ingen speltid, ej på bänk.

Viktor Gyökeres, Brighton (-). Ingen speltid, ej på bänk.

ANNONS
Publicerad 2019-03-03 19:13

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto