Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

EFL-hörnan (#36): Nottingham Forest kommer med återbäringen!

Peter Hyllman

KANON

Leeds. Att vinna hemma mot West Brom är en sak. Att följa upp det med att vinna borta mot Bristol City är en helt annan sak, men inte mindre värdefull. En omgång då samtliga konkurrenter i toppen av tabellen vann och kunde förväntas vinna, samtidigt som Leeds hade en mycket tuff match på pappret mot Bristol City, måste det räknas som en triumf för Leeds att inte gå minus poängmässigt. Dessutom skickar det signalen att vinsten mot West Brom var mer än ren tillfällighet.

Nottingham Forest. Det satt rätt långt inne men när ketchupflaskan väl började rinna så kom även målen. Nottingham Forest måste vinna fotbollsmatcher och en hemmamatch av det här slaget måste helt enkelt vinnas om de ska kunna fortsätta hoppas på playoff. Positivt med en stor seger för Nottingham Forest, och positivt att det första målet görs av João Carvalho som varit en aning omdiskuterad under den senaste tiden. Kan Forest få igång den spelaren på full fart under säsongsavslutningen så kan säsongen sluta lyckligt.

ANNONS

Preston North End. Tungt Lancashirederby mellan Blackburn Rovers och Preston North End, som Preston lyckas vinna trots att de får spela med en man utvisad under stora delar av matchen. En stundtals rätt hårdför match, som sig bör kan man så klart tycka, som inte nådde riktigt samma höjder av skönspel. Blackburn Rovers fortsätter falla i tabellen, utan att riktigt behöva oroa sig för nedflyttning, och Preston North End fortsätter stiga så smått med ett playoff som en inte fullständig omöjlighet.

KALKON

West Brom. Okej för att förlusten mot Leeds förmodligen var rätt demoraliserande och att detta gjorde poängavståndet upp till uppflyttningsstrecket större, men det var kanske rätt onödigt att nästa omgång göra ont värre genom att misslyckas att vinna på hemmaplan mot Ipswich. Om West Broms automatiska uppflyttningsförhoppningar tog sig en rejäl törn förra omgången fick de förmodligen nackskottet den här omgången.

ANNONS

PS: Precis i publicerandet stund nås jag av nyheten att West Brom har sparkat Darren Moore, vilket spontant känns som en extremt märklig panikåtgärd.

OMGÅNGENS MATCH:

Reading 3-2 Wigan. Svängig match som man nog trodde att Wigan var på väg att vinna sedan Joe Garner gjort 2-1 halvvägs in i andra halvlek. Men Wigan verkar ha något slags bortaspöke att brottas med för stunden, de kan helt enkelt inte vinna på bortaplan, och efter att Reading kvitterat i 89:e minuten, genom Modou Barrow, så dröjde det ända fram till den sjunde tilläggsminuten innan Reading också gjorde vinstmålet.

OMGÅNGENS SPELARE:

Kalvin Philips, Leeds. Fullständigt dominant på Leeds mittfält och såg till att Bristol City aldrig fick möjligheten att skifta från försvar till anfall på ett effektivt sätt. Nyckeln bakom segern och den typen av mittfältsprestation som normalt sett är nödvändig om man ska kunna vinna tuffa bortamatcher av det här slaget.

ANNONS

BTW

Birmingham. Hardcorematch under söndagen när Birmingham tar emot Aston Villa hemma på St Andrews. Vinner Birmingham har de hugg på playoff, vinner Aston Villa har de chansen på playoff.

Blackpool. Jättefest i Blackpool och på Bloomfield Road när Blackpool hade sin första match på fyra år där hemmafansen inte bojkottade matchen, sedan vidriga ägarna Oystons har tvingats ut ur klubben förra veckan.

Pulis. Sura miner på Riverside när Middlesbrough tappar 1-0 och ett tidigt ledningsmål mot Brentford, och tappar ytterligare mark i uppflyttningsstriden. Middlesbroughs enda mål under resten av säsongen blir att låsa in sin playoff-plats.

RESULTAT:

Norwich 1-0 Swansea; Blackburn Rovers 0-1 Preston North End; Sheffield United 2-0 Rotherham; Bolton Wanderers 2-1 Millwall; Bristol City 0-1 Leeds; Derby County 1-1 Sheffield Wednesday; Middlesbrough 1-2 Brentford; Nottingham Forest 3-0 Hull City; QPR 0-0 Stoke; Reading 3-2 Wigan; West Brom 1-1 Ipswich; samt (på söndag) Birmingham vs Aston Villa.

ANNONS

EFL

SVENSKKOLLEN:

Pontus Jansson, Leeds (++++). Hade en spännande tvekamp ett tag med Bristol Citys anfallare Famara Diedhiou, som han gick segrande ur striden med. Ännu en strålande mittbacksinsats av Jansson.

Alexander Milosevic, Nottingham Forest (+++). Stabil insats, gav aldrig Hull City något utrymme att hitta på något på. Fortsätter övertyga i Nottingham Forests tröja och blir en viktig kugge inför våren.

Niclas Eliasson, Bristol City (-). På bänken, ej inbytt.

Publicerad 2019-03-09 20:39

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto