Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Hörnan (#30): Vidöppet i titelstriden, i Champions League-striden, och i nedflyttningsstriden

Peter Hyllman

OMGÅNGENS UPS

Newcastle. Det är lätt att förstå varför Newcastles supportrar gillar Rafa Benitez så mycket som de gör, när de får med sig sådana här resultat och sådana här vändningar, fastän de egentligen inte har någon som helst rätt att begära det. Matchen kändes rätt körd för Newcastle i andra halvlek, sedan de haft mycket marginaler mot sig under första halvlek, men en riktig röjaravslutning gjorde att Newcastle kunde vända 0-2 till 3-2 framför ett gungande St James Park.

Leicester. Första vinsten för Leicester under Brendan Rodgers, och det var naturligtvis viktigt även om Fulham på hemmaplan nog är en match som Leicester måste ha förväntat sig vinna. Brendan Rodgers verkar ha lagt sig vinn om att hålla sig på god fot med några av Leicesters mest inflytelserika spelare, och åtminstone på kort sikt verkar det vara något som ger resultat. Leicester ser mer positivt ut än förut, och relationen mellan spelare och tränare mer naturlig och lättsam.

ANNONS

Arsenal. Vi är väl kanske vid den här tidpunkten av säsongen att det enda som faktiskt spelar något roll är om man vinner matcherna eller ej, och Arsenal vann onekligen den här matchen, vad man än råkar anse om matchbilden. Och givet att Arsenal vinner mot Man Utd samtidigt som Tottenham förlorar och Chelsea tappar två poäng så får det väl ses som en kanonomgång för Arsenal, och kanske det starkaste kort de hade kvar att spela den här säsongen. Nu är det spelat och det gav önskad effekt.

OMGÅNGENS DOWNS

Burnley. Det går ju att ha bättre omgångar än vad Burnley har haft. Cardiff vinner mot West Ham, Southampton vänder och vinner mot Tottenham, Brighton vinner borta mot Crystal Palace, och Newcastle vänder 0-2 och vinner mot Everton. Samtidigt tar Burnley ledningen borta mot Liverpool men tappar ledningen och förlorar. Precis allt som kunde gå emot Burnley den här omgången gick också emot dem, och därmed befinner sig Burnley där de ju inte ville vara, i nedflyttningsstriden.

ANNONS

Tottenham. Visst gick det att se Tottenhams hell week med tre raka matcher utan vinst mot Burnley, Chelsea och Arsenal som en på många sätt förståelig blipp, som i och för sig tog dem bort från titelstriden. Men svackan ser inte riktigt ut att ha något slut, förlusten mot Southampton kommer naturligtvis högst olämpligt och gör att Champions League-platsen känns mer och mer hotad, samtidigt som humöret i laget verkar vara allt annat än på topp. Tottenham känns som ett lag vars säsong är på väg att glida dem ur händerna.

Huddersfield. Lite svårt att säga vad man egentligen ska tycka om Jan Siewerts hårda ord om Huddersfields insats efter förlusten mot Bournemouth. Å ena sidan är säsongen så klart helt körd för Huddersfield redan, så det kanske inte fyller någon större funktion att skräda med orden. Samtidigt vet jag inte om det är så värst givande på längre sikt heller att i ett redan jobbigt läge fullständigt såga laget och spelartruppen. Tveksamt om det gör Siewerts jobb lättare inför nästa säsong.

ANNONS

OMGÅNGENS CLIFF BARNES

Everton. Ledning med två mål och matchen mer eller mindre i fullständig kontroll. Visst för att saker och ting kan förändras rätt snabbt i engelsk fotboll, ett mål kan ändra skeendet i en hel match. Men det är ändå på något sätt nästan imponerande att lyckas förlora matchen utifrån det läget, liksom från ingenstans. Marco Silva har blivit alltmer kritiserad och sådana här resultat, och sättet de kommer till på, gör att frågetecknen framstår som mer och mer motiverade.

OMGÅNGENS J.R.

Ralph Hasenhüttl. Det borde rimligtvis ha varit en omgång där Southampton tappade poäng relativt sina konkurrenter, särskilt som Cardiff och Brighton vann samtidigt som Southampton alltså mötte Tottenham, och hamnade i underläge. Men Hasenhüttl verkar ha fått lite fart på Southamptons anfallsspel och återigen var det firma Yan Valera och James Ward-Prowse som kombinerade med en dubbelsmocka som den här gången faktiskt vann dem matchen. Ovärderligt viktigt för Southampton.

ANNONS

OMGÅNGENS SPELARE

Roberto Firmino, Liverpool. Tung inledning för Liverpool och när man hamnar i underläge mot just Burnley ligger det nära till hands att det ska bli ännu ett exempel på en väldigt frustrerande match. Nu blev det aldrig riktigt aktuellt, målet fick Liverpool att trampa igång gaspedalen rejält och de pressade fram Burnley till bolltapp som vände matchen, i vilket Roberto Firmino spelade en väldigt stor och betydelsefull roll.

OMGÅNGENS MÅL

Anthony Knockaert, 2-1 Brighton. Anthony Knockaert avgör ”bortaderbyt” för Brighton mot Crystal Palace genom att göra ett mål som Arjen Robben onekligen hade varit en smula stolt över. Viker in åt vänster och skickar upp en otagbar projektil i bortre krysset. När Knockaert har sådana här höjdpunkter vill man gärna ha överseende med att han saknar jämnheten i sina prestationer.

ANNONS

BTW…

Om Huddersfield tar lika många poäng på sina sista åtta matcher som de har gjort på sina första 30 matcher, så kommer de ändå åka ur Premier League.

Peaky Blinders verkar ha något emot Jack Grealish. Skönt att han fick sätta vinstmålet.

Ganska säker på att Unai Emerys record med Arsenal mot övriga storklubbar den här säsongen är bättre än de allra flesta av Arsene Wengers säsonger under 2010-talet. Får räkna på det under veckan.

SVENSKKOLLEN

Victor Nilsson Lindelöf, Man Utd (+++). Bra insats för Man Utd borta mot Arsenal utan att vara särskilt spektakulär.

Ken Sema, Watford (-). Ej inbytt, ingen speltid.

Viktor Gyökeres, Brighton (-). Ej på bänk.

Publicerad 2019-03-10 19:33

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto