Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

EFL-hörnan (#38): Sheffield United visade klassen på Elland Road

Peter Hyllman

KANON

Sheffield United. Det sågs på förhand som inte bara omgångens största match, utan den engelska fotbollens största match den här helgen, och det var Sheffield United som stod som vinnare på Elland Road. En seger som tog Sheffield United förbi Leeds i tabellen, upp på andra plats, och som definitivt såg till att de inte hamnade fem poäng efter lagen ovanför dem i tabellen inför de sista åtta omgångarna. Sheffield United såg väldigt starka ut, välorganiserade och gav inte Leeds mycket utrymme alls, och när chanserna väl kom var de alltid redo att utnyttja dem.

Aston Villa. Fotbollen är inte alltid så svår, och att Aston Villa verkar ha prickat storformen exakt samtidigt som Jack Grealish har kommit tillbaka från skada är knappast att betrakta som en tillfällighet. Vinsten mot Middlesbrough på Villa Park var stor, övertygande och självfallet otroligt viktig för deras playoff-förhoppningar. Nu har de inte bara en utan två playoff-platser att kriga om under de sista omgångarna. Givet att det började se hopplöst ut för Aston Villa så har de onekligen prickat formen vid exakt rätt tillfälle av säsongen, även om inget ska tas ut i förskott.

ANNONS

Preston North End. Medvind nu för Preston North End som möter Birmingham, ännu ett playoff-jagande lag, hemma på Deepdale och vinner med matchens enda mål djupt in på tilläggstiden. Vilket placerar Preston poängmässigt jämsides med playoff-strecket och definitivt som en av klubbarna som kan ta en av playoff-platserna. Alex Neil gör ett stort jobb med Preston den här säsongen, oavsett om det faktiskt räcker hela vägen till playoff eller ej, eller vad som sedan händer i detta playoff. Men Preston är ett av seriens mest formstarka lag, och riktigt svårspelade på sin dag, så räkna inte bort dem!

KALKON

Middlesbrough. Det visar sig vara Middlesbroughs sämsta period under Tony Pulis tid som manager i klubben, och det måste sägas vara ett jäkla dåligt valt tillfälle att tappa formen. Om inte Middlesbrough tämligen omgående tar sig ur den formsvackan kan de troligtvis glömma även playoff-platsen, sedan de tvingats ge upp förhoppningen om automatisk uppflyttning. Samtidigt pratar Tony Pulis om att lämna klubben efter säsongen, och det känns väl kanske som fel tillfälle att ha den typen av samtal. 0-3 mot Aston Villa visar att allt inte står rätt till.

ANNONS

OMGÅNGENS MATCH:

Sheffield Wednesday 4-2 Blackburn Rovers. Nog för att det var Sheffield United som spelade omgångens största match på förhand, men det blev Sheffield Wednesday som spelade omgångens kanske bästa match med facit på hand. 4-2 alltså till Sheffield Wednesday som även det är en klubb som såg ut att ha gett upp playoff-platserna men som med ett oväntat formuppsving plötsligt befinner sig in contention för en av dessa playoff-platser.

OMGÅNGENS SPELARE:

Oliver Norwood, Sheffield United. Ovärderlig på Sheffield Uniteds mittfält som den här dagen stängde ner det mesta av Leeds försök till konstruktivt spel, en spelare som varit bra hela säsongen men ändå tämligen ouppskattad i det allmänna pratet. Blandar en disciplinerad med en konstruktiv fotboll på ett väldigt värdefullt sätt som gör honom till en av Football Leagues bästa spelare.

ANNONS

BTW

Bielsa. Marcelo Bielsa får anses ha varit en smula salty på Sky Sports reporter direkt efter matchen, som rätt kvickt avslutade intervjun.

Domare. Nottingham Forest har haft minst sagt otur med stora domslut den senaste månaden. Svårt att säga att jämnar ut sig.

Bolltjuvar. Att spelare gömmer sig bakom målvakten för att stjäla den när målvakten bereder sig på att sparka iväg den verkar på modet, hände igen mellan Wigan och Bolton.

RESULTAT:

Leeds 0-1 Sheffield United; Aston Villa 3-0 Middlesbrough; Brentford 0-1 West Brom; Hull City 2-2 QPR; Ipswich Town 1-1 Nottingham Forest; Preston North End 1-0 Birmingham; Rotherham 1-2 Norwich; Sheffield Wednesday 4-2 Blackburn Rovers; Stoke 0-0 Reading; Wigan 5-2 Bolton Wanderers.

EFL

SVENSKKOLLEN:

Pontus Jansson, Leeds (+++). Gör en stabil match i Leeds mittförsvar, målet faller inte på hans ansvar. Drog på sig en knäskada mot slutet av matchen som han dessutom själv avslutade som målvakt.

ANNONS

Alexander Milosevic, Nottingham Forest (-). På bänken, ej inbytt.

Jonas Olsson, Wigan (-). På bänken, ej inbytt.

Publicerad 2019-03-16 22:02

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto