Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Fem spelare som framför allt saknas i Englands EM-trupp

Peter Hyllman

Man får säga att Englands landslag befinner sig i en märklig situation. För det första ett landslagsuppehåll som när det dyker upp i mars känns som ett mer oönskat avbrott i den pågående ligasäsongen än någonsin tidigare. För det andra, den något avslagna och sömniga inställningen till trots, alls inte fråga om träningsmatcher utan om rätt viktiga EM-kvalmatcher, för England till och med två för deras grupp rätt avgörande matcher.

Gareth Southgate tog ut sin EM-trupp till denna landslagssamling och naturligtvis, som man kunde vänta när klubbsäsongen är på väg in på sitt avslutande varv, så ser vi en hel massa avhopp från landslaget. I vissa fall av goda skäl, i andra fall av mindre goda skäl, och i några fall är det kanske att betrakta som oklart om skälen faktiskt var goda eller i själva verket rätt dåliga. Allt är som det brukar med andra ord.

Liksom alla landslagsuttagningar så väcker naturligtvis denna diskussion. Där finns spelare i Englands EM-trupp som vissa inte tycker ska vara där. Liksom där finns spelare som inte är med i Englands EM-trupp som vissa tycker borde vara med. Det senare är så klart rätt lätt att tycka, det kommer alltid finnas fler spelare än det finns platser, särskilt om man inte samtidigt behöver välja bort någon redan närvarande spelare.

ANNONS

Den lyxen har emellertid inte Gareth Southgate, och därför är det inte någon lyx jag tänker unna mig heller. Det finns spelare jag skulle vilja se i Englands EM-trupp, antingen redan i denna eller i kommande trupper, och fem av dem kommer jag alltså att lista i stigande ordning här, men även med tillägget vilka spelare jag i så fall tycker de ska vara där för istället.

Naturligtvis saknas det, som sagt, flera spelare i denna EM-trupp som borde ha varit där om inte för skador, verkliga eller påhittade. John Stones och Jesse Lingard är två sådana exempel. Sådana spelare kommer jag inte ha med på denna lista, eftersom vi redan vet att de kommer dyka upp i kommande trupper, och de ingår alltså inte i syftet med en sådan här lista. Detta är en lista för spelare som vi inte vet om de kommer vara med.

ANNONS

Dessa är de fem engelska spelare jag framför allt saknar i Englands nuvarande EM-trupp, och som jag hoppas se i Englands kommande EM-trupper:

(5) Ryan Sessegnon, Fulham (istället för Callum Wilson)

Fulhams extremt talangfulla vänsterspringare spås en lysande framtid, och börjar få speltid igen sedan Claudio Ranieri av någon anledning valde att inte riktigt vilja lita på honom. Givet att England saknar spelare av hög kaliber eller potential på de offensiva ytterpositionerna är det inte fel att matcha fram dem som trots allt finns eller kommer upp underifrån. Och även om jag tycker det är kul att en spelare som Callum Wilson får chansen är det ändå långsökt att se att han kommer få någon meningsfull speltid i landslaget ändå. Och då kan den platsen användas på ett bättre sätt.

(4) Jamaal Lascelles, Newcastle (istället för James Tarkowski)

ANNONS

Mittbackspositionerna i det engelska landslaget är en något udda sida av saken. Där finns, kanske med något undantag, inte någon riktig superstar på den positionen men däremot ganska många spelare som är fullt dugliga. Stor bredd men alltså kanske inte den värsta bredden. James Tarkowski är sannerligen en duglig nog spelare, men också en rätt begränsad spelare som jag har väldigt svårt se få någon speltid i ett mästerskap, utan som mest kommer vara en bänkspelare. Då tycker jag när det är möjligt att man ska försöka hitta andra spelare. Jamaal Lascelles är en mittback som imponerat under några säsonger med Newcastle, som väckt intresse hos de största klubbarna, och som definitivt kan ses spela från start också i ett mästerskap.

(3) Luke Shaw, Man Utd (istället för Danny Rose)

Gränsfall om Luke Shaw är en spelare som bör vara aktuell för en sådan här lista då han nog likaväl kan ses som en av dessa spelare som vi vet kommer vara med i kommande landslagstrupper. Men vet vi faktiskt det? Osäkerheten i den saken gör att jag ändå tar med honom här. Shaw är en spelare som har kritiserats under många år, inte minst av sin egen manager, men också en spelare som den här säsongen har visat vad han faktiskt kan, och har växt som spelare under Ole-Gunnar Solskjaer i Man Utd. Det är inte Ben Chilwell han bör ersätta utan snarare Danny Rose, som under en längre tid ser ut att ha passerat sitt bäst före-datum.

ANNONS

(2) Conor Coady, Wolves (istället för Kieran Trippier)

Att Conor Coady borde ha varit med i Gareth Southgates EM-trupp redan verkar vara en tämligen utbredd uppfattning. Den väldigt spelskickliga mittbacken är kanske något i skymundan en av Wolves viktigaste och bästa spelare inte bara den här säsongen, utan de senaste säsongerna. Southgate menar att det är svårare att passa in Coady i Englands backlinje än i Wolves, men det låter som snömos. Coady borde vara given på meriter, och den han bör ersätta är förmodligen Kieran Trippier, genom att flytta ut Kyle Walker till den högerbacksposition som är hans naturliga, inte den mittbacksposition som Southgate placerat honom på, och som han inte känts helt naturlig för.

(1) James Maddison, Leicester (istället för Ross Barkley)

En spelare som har skapat lika många målchanser den här säsongen som fotbollens allra största storheter, och detta i en klubb som Leicester. En spelartyp med egenskaper som uppenbart saknas i Englands landslag, uppenbart var vad som saknades i Englands VM-trupp förra sommaren, och alltså skulle tillföra ett mycket klart och tydligt värde till ett engelskt landslag. Men av någon anledning väljer alltså Gareth Southgate att inte ta med den här spelaren i sin EM-trupp, istället tar han ut Ross Barkley. Jag gillar Barkley, som har visat framsteg i Chelsea under Maurizio Sarri, men inte tillräckligt stora framsteg, inte tillräckligt med speltid, och att Barkley skulle bli central för Southgates planer är väldigt svårt att se. Maddison har däremot potentialen att vara just central.

ANNONS
Publicerad 2019-03-25 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto