Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

EFL-hörnan (#39): Leedsimperiet slår tillbaka!

Peter Hyllman

KANON

Norwich. Fortsätter imponera, den här gången med en vinst borta mot ett erkänt tufft motstånd i Middlesbrough. Vad som kanske imponerar mest är att ett Norwich som i början av säsongen ansågs ha svårt med positionsspel och försvarsspel är det lag som i matchen mot Middlesbrough håller nollan på bortaplan. Rent praktiskt är detta en vinst som, tillsammans med att Sheffield United förlorar mot Sheffield United, med största sannolikhet betyder att Norwich kommer spela Premier League nästa säsong. Oväntat och naturligtvis en magnifik insats både av Norwich och Daniel Farke.

Leeds. Om det var gamnackar efter förlusten mot Sheffield United så var det desto mer positiva vibbar efter kvällens dramatiska vändning och vinst mot Millwall, samtidigt som Sheffield United förlorade på hemmaplan mot Bristol City. Det tog alltså bara en enda omgång för Leeds att vända tillbaka steken. Förmågan att studsa tillbaka efter motgång måste kännas trygg för Leeds. Och att lyckas vända inte bara ett underläge, utan två underlägen mot ett erkänt tufft och krångligt motstånd som Millwall mitt i brinnande uppflyttningsstrid måste ge styrka inför fortsättningen.

ANNONS

Derby County. Det pratas mycket om spöken i Derby County, för det är ju runt den här tiden av säsongen som de normalt sett brukar falla samman och få se sin säsong gå förlorad. Det såg ut att vara på väg åt det hållet även den här gången under Frank Lampard som manager, men kanske lyckas en övertygande 6-1-seger skrämma bort dessa spöken för Derby County. Visst, det var på hemmaplan mot ett nedflyttningshotat Rotherham, men det ger alltid en positiv känsla att vinna stort och inte minst att göra många mål. Med vinsten håller Derby County även kontakt med playoff-platserna.

KALKON

Birmingham. Tungt för Birmingham som utöver att precis ha blivit norpade på nio poäng av EFL alltså torskade derbyt mot West Brom på bortaplan, trots att de tog ledningen två gånger under matchen, och trots att West Brom i själva verket gjorde en rätt så dålig match med deras mått mätt. West Brom behövde inte överanstränga sig för att lyckas vända och vinna matchen. Samtidigt vann ett av lagen under Birmingham i tabellen. Från chans på playoff-spel till ett hotande nedflyttningsstreck, det går att förstå om laget har svårt att hantera den smällen, även om de borde ha varit beredda på det.

ANNONS

OMGÅNGENS MATCH:

West Brom 3-2 Birmingham. Tur, flyt eller medvind kan sägas vara underskattade egenskaper, och det verkar som om James Shan besitter dessa egenskaper, åtminstone för närvarande. Två gånger hamnade West Brom i underläge, och såg inte ut att spela särskilt bra för den delen, men lik förbaskat lyckades West Brom vända och vinna den här matchen i andra halvlek. Tre raka vinster för West Brom under Shan vilket borde betyda att West Brom förmodligen väljer att ta en Shans på resten av säsongen.

OMGÅNGENS SPELARE:

Andreas Weimann, Bristol City. Om Sheffield United missar automatisk uppflyttning så är det förmodligen om Andreas Weimann de kommer ha kallsvettiga mardrömmar om. Den flyfotade yttermittfältaren gjorde alla tre mål när Bristol City hämtade upp underläge två gånger om på Bramall Lane innan det tredje målet avgjorde matchen. Hade Weimann haft den här nivån oftare hade han varit en betydligt större spelare i engelsk fotboll.

ANNONS

BTW

Bolton. Några dagar kvar av Boltons tidsfrist, och det verkar som om den gamle Watfordlurendrejaren Laurence Bassini är på väg att köpa klubben.

Vändningar. Det var vändningarnas omgång i Football League. West Brom vänder mot Birmingham, Leeds vänder mot Millwall, Nottingham Forest vänder mot Swansea, Bristol City vänder mot Sheffield United.

Jack Clarke. Skönt att Jack Clarke är tillbaka på planen igen för Leeds, efter dennes osäkra hälsotillstånd. Och viktigt för Leeds att Clarke är tillbaka.

RESULTAT:

West Brom 3-2 Birmingham; Aston Villa 2-1 Blackburn Rovers; Derby County 6-1 Rotherham; Ipswich Town 0-2 Hull City; Leeds 3-2 Millwall; Nottingham Forest 2-1 Swansea; QPR 1-2 Bolton Wanderers; Reading 2-1 Preston North End; Sheffield United 2-3 Bristol City; Stoke 0-0 Sheffield Wednesday; Wigan 0-0 Brentford; samt Middlesbrough vs Norwich.

ANNONS

EFL

SVENSKKOLLEN:

Pontus Jansson, Leeds (++). Ingen kanonmatch av Jansson, som har haft känningar av en skada, men ändå viktigt att han kunde starta. Utbytt mot Jack Clarke när Leeds behövde vända underläge i andra halvlek.

Niclas Eliasson, Bristol City (-). På bänken, ej inbytt.

Alexander Milosevic, Nottingham Forest (-). Utanför laget, ej på bänken.

Jonas Olsson, Wigan (-). Utanför laget, ej på bänken.

Kerim Mrabti, Birmingham (-). På bänken, ej inbytt.

Publicerad 2019-03-30 20:52

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto