Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Preview: Premier League 2019-20

Så var då den stora dagen här. En lång sommar är till ända, och i fotbollens ständigt snurrande hjul är det återigen dags för ännu en Premier League-säsong att ta sin början, den här gången en fredagskväll, eftersom det är den moderna fotbollen, och en match som på förhand kanske inte känns som någon kioskvältare, den tänkta toppen mot den tänkta botten, det vill säga Liverpool mot Norwich på Anfield.

Gårdagen ägnades huvudsakligen åt två stora inför-frågor. För det första tankarna om hur ligan faktiskt kommer sluta den här säsongen, det vill säga en rak tippning av tabellen som sådan. För det andra en sammanfattning av det engelska transferfönstret, som stängde under gårdagskvällen, en lista över de bästa värvningarna, samt en lista över vilka klubbar som ”vann” transferfönstret.

ANNONS

Dagen ägnas åt lite mer vardagliga frågor, lite mer smått och gott. Här samlas vad som mycket väl kan vara ett trassel av spretiga tankegångar ihop för att sammanfatta de stora frågorna och svaren, intrycken och avtrycken, som snurrar runt i luften inför starten av ännu en Premier League-säsong. Det är brödet och salladen innan pizzan serveras. Det är det djupa andetaget innan våra fötter lämnar bryggan.

Vilka lag kommer prestera bättre än förväntningarna? Vilka lag kommer tvärtom vara sämre än vad många tror på förhand? Hur ser det egentligen ut för de svenska spelarna i Premier League inför säsongen och vad tror vi om deras chanser under säsongen? Vilka är topparna och flopparna bland Premier Leagues transfers? Och hur tror vi egentligen, i stort som i smått, att det till sist går i Premier League 2019-20?

Dessa frågor försöker jag besvara i bloggen. Dessa frågor, liksom övriga frågor, kan ni självfallet diskutera vidare i kommentarsfältet.

Utropstecken!

Tottenham är ett lag många verkar ta för givet håller på att tröttna, men som kommer visa under säsongen att de tvärtom har mycket energi kvar i laget, betydligt mer energi än vad de kunde uppbåda förra säsongen.

ANNONS

Leicester kommer bli ett av säsongens utropstecken. Nej, inte på det sättet! Men de kommer ta flera kliv framåt och bli en livsfarlig konkurrent till Chelsea, Arsenal, Man Utd med flera.

Sheffield United är som jag har varit inne på ett par gånger ett lag som väldigt många verkar underskatta, av lite olika skäl. Men det finns en anledning varför de marscherat raskt genom divisionerna upp i Premier League.

Frågetecken?

Chelsea visar piggt humör efter anställningen av Frank Lampard och den synbara satsningen på ungdomar. Men beroende på vad man faktiskt har för förväntningar på Lampards första säsong kan den här säsongen bli lite av en besvikelse.

Crystal Palace har en på pappret hyfsat stark spelartrupp, åtminstone i sin huvudsakliga startelva, även om det är tunnare under den. Ändå känns situationen runt Crystal Palace så jobbig just nu att nedflyttning måste betraktas som ett seriöst hot.

Watford gjorde en strålande säsong förra året, och Javi Gracia var med i samtalet om säsongens manager i Premier League. Imponerande javisst, men förra säsongens himmel kan mycket väl bli den här säsongens helvete.

ANNONS

Svenskarna

Victor Nilsson Lindelöf i Man Utd är den överlägset störste svenske profilen i engelsk fotboll, och kommer fortsätta vara en viktig pjäs i Man Utds backlinje. Börjar kunna ta en större plats i laget även socialt.

Ken Sema befinner sig i utkanten av laget i Watford, gjorde några positiva insatser under förra säsongen, och kommer få möjligheten att visa upp sig även den här säsongen. Men inleder inte säsongen i Javi Gracias tänkta startelva.

Emil Krafth är ny i Newcastle men har inte värvats utan tanke. Kommer få duktigt med speltid som högerback i Newcastles backlinje, och kan göra ett så pass bra jobb där att han tar starttröjan i landslaget också.

Transferkollen

Gav min syn på de fem bästa värvningarna igår kväll – sammanfattningsvis Djibril Sidibé, Tanguy Ndombele, Tom Heaton, Kieran Tierney och Adam Webster.

De fem värvningar jag har absolut svårast att gå igång på är Erik Pieters till Burnley, James McCarthy till Crystal Palace, Arnaut Danjuma till Bournemouth, Marvelous Nakamba till Aston Villa, samt Victor Camarasa till Crystal Palace.

ANNONS

Inte precis imponerad av Norwichs värvningar heller, men de har överlevererat förut, så jag skär dem lite slack.

Så går det!

Man City vinner förmodligen ligatiteln för tredje gången i rad, men både Liverpool och Tottenham kommer kunna utmana dem om det.

Norwich känns spikade för nedflyttning.

Förste manager någonsin att få rött kort blir Nuno Espirito Santo.

Förste manager att få sparken är Roy Hodgson i Crystal Palace, med Graham Potter, Javi Gracia och Ole-Gunnar Solskjaer som bubblare.

VAR kommer användas i Premier League hela säsongen utan minsta kontrovers eller kritik, och absolut inte användas någon gång som förklaring till varför just ditt lag förlorade!

Harry Kane vinner skytteligan.

Mesut Özil kommer skandalöst nog inte med i säsongens lag den här gången heller.

En bloggrubrik under säsongen kommer vara ”Krafthfullt Newcastle…” eller “Krafthlöst Newcastle…”

Det kommer vara uppenbart under säsongen att det lag jag har absolut svårast för i Premier League är Arsenal, Man City, Liverpool, Chelsea och Man Utd, exakt lika mycket och alla på en och samma gång!

ANNONS

Over-under på Arsenalfansens årliga meltdown är november.

Någon gång i februari kommer Liverpool Echo publicera en sammanställning att om man bara räknade matcher mot Londonlag, samt nickmål efter den 82:a minuten, så skulle Liverpool ligga etta!

Tottenham åker ur Ligacupen innan årsskiftet, återigen bevisandes att Mauricio Pochettino är en fraud.

Man City vinner Champions League!

Publicerad 2019-08-09 kl 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto