Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

EFL-hörnan (#3): Huddersfield sparkar Jan Siewert

Peter Hyllman

Huddersfield 1-2 Fulham; Barnsley 2-2 Charlton; Blackburn Rovers 1-0 Middlesbrough; Brentford 1-1 Hull City; Bristol City 2-0 QPR; Luton Town 1-2 West Brom; Millwall 1-0 Sheffield Wednesday; Nottingham Forest 3-0 Birmingham; Stoke 2-2 Derby County; Swansea 3-2 Preston North End; Wigan 0-2 Leeds; samt (på söndag) Reading vs Cardiff.

TABELL

KANON

Nottingham Forest. Fick en tung start mot West Brom i premiären, men har därefter tvingat Leeds till oavgjort på Elland Road och nu alltså gjort fläsksylt av Birmingham på City Ground. Allt som allt ger det Nottingham Forest en bra start på säsongen och positiva feels runt Sabri Lamouchi.

KALKON

Middlesbrough. Förlust igen för Middlesbrough som däremot inte vunnit en enda match hittills den här säsongen, tagit endast en poäng på tre matcher, och dessutom redan är utslagna ur Ligacupen. Borta mot Blackburn Rovers måste Middlesbrough kunna göra det bättre än att nesligt förlora med 0-1.

Annons

OMGÅNGENS MATCH:

Stoke 2-2 Derby County. Svängig match med hög kvalitet åt båda håll. Derby County tar ledningen, Stoke vänder till 2-1 innan kvitteringen kommer halvvägs in i andra halvlek. Vi fick se tendenser till något positivt för Stoke under Nathan Jones som om inte resultaten börja komma snart lär göra Jan Siewert sällskap.

OMGÅNGENS ELVA:

EFL

Manager: Sabri Lamouchi. Det blev 3-0 till Nottingham Forest mot Birmingham men det hade lika gärna kunnat bli det dubbla. Tidigt på säsongen men Lamouchi har fått Nottingham att spela en fotboll som inte bara ger poäng utan får publiken på City Ground att trivas.

BTW

Målsnålt. Det är nu ganska exakt ett och ett halvt år sedan som Huddersfield gjorde fler än ett mål i samma match på hemmaplan.

Wigan. Bråk på planen och sedan slagsmål på läktarna. Riktigt dåligt humör under matchen mellan Wigan och Leeds på DW Stadium.

Annons

Swansea. Stark inledning på säsongen för Swansea som, tippade för nedflyttning, är obsegrade efter tre omgångar, med två vinster.

SVENSKKOLLEN:

Pontus Jansson, Brentford (+++). Ännu en trygg och stabil insats som kapten i Brentfords mittförsvar.

Nicklas Eliasson, Bristol City (++). Inbytt i 71:a minuten ungefär som brukligt nu för tiden. Spelade av matchen bra för Bristol City.

Kristoffer Petersson och Kristoffer Nordfeldt på bänken för Swansea.

THE LONG STORY SHORT: HUDDERSFIELD

Huddersfield har sparkat Jan Siewert.

Redan i den tredje omgången kommer alltså den första sparkningen. Ändå är det en sparkning som i det här fallet kommer rätt rejält för sent. Hur nu det ens är möjligt. Men när en klubb sparkar sin manager så här tidigt måste man fråga sig varför de inte gjorde det tidigare.

Jan Siewert anställdes redan i januari som David Wagners ersättare. Redan från början stod det däremot klart att han nog tagit sig vatten över huvudet. Tretton förluster och en vinst på sexton ligamatcher fortsatte en väldigt negativ trend. Man undrade varför Huddersfield valde att surra Siewert fast vid misslyckandet.

Annons

Två förluster på hemmaplan, oavgjort borta mot QPR, ett enda spelmål på dessa tre matcher. Ett uppenbart missnöje med Siewert både från spelare och supportrar. Det var bara en tidsfråga innan han skulle få sparken.

Lägg till det att Huddersfield under sommaren har fått både ny ägare och ny director of football. De som anställde Jan Siewert är alltså inte kvar i Huddersfield, och det brukar sällan båda gott för en manager. I synnerhet inte en manager som inte har resultaten med sig.

Det finns en tendens att förvänta sig för mycket av Huddersfield av ingen annan anledning än att de har varit i Premier League. Vilket missar att Huddersfield under tre fjärdedelar av denna vistelse var helt horribla. Liksom att Huddersfields uppflyttning var något av en fluke till att börja med.

Senast Huddersfield avslutade en säsong med positiv målskillnad var 2011-12, i League One. [via Richard Jolly]

Annons

Att förvänta sig toppstrid och att omedelbart gå upp i Premier League igen är med andra ord inte helt realistiskt att förvänta sig av Huddersfield. Istället måste Huddersfield börja om och tänka nytt. Inte som alltid kändes var fallet med Jan Siewert, att man bara ville ”upprepa tricket” som lyckades med David Wagner.

Huddersfields beslut att sparka Jan Siewert redan i den tredje omgången fattades alldeles för sent. Desto viktigare att Huddersfield nu fattar rätt beslut i vem som tar över efter Siewert och i praktiken efter Wagner.

Publicerad 2019-08-17 18:41

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto