POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
3v

Hörnan (#4): Ett derby utan riktiga vinnare på Emirates

PL

Manager: Jürgen Klopp. Att vinna hemma mot Arsenal är en sak, att vinna borta mot Burnley en helt annan sak. Burnley har inlett säsongen riktigt starkt, och det fanns skäl att betrakta matchen mot Burnley som Liverpools tuffaste match hittills den här säsongen. Det blev en överraskande övertygande seger för Liverpool.

TRE TAKEAWAYS:

Frid och fröjd? Allt borde väl egentligen vara kanon för Liverpool som har inlett säsongen lika starkt som de avslutade förra säsongen, och har fyra raka vinster på sina fyra första matcher, senast övertygande vinster i tuffa matcher först mot Arsenal och nu mot Burnley. Ändå anar man vissa friktioner med kanske inte minst Mohamed Salah vars agerande på fotbollsplanen ibland kan betraktas som antingen oklokt eller själviskt. Nu har inte Jordan Henderson fel när han säger att ett lag kan behöva lite sådan spets, och det är alltid risk att man överdriver betydelsen av det där, men det kan vara värt att hålla ögonen på.

Ole & Frank. Går inte att strunta i att både Man Utd och Chelsea ger uttryck för att ha liknande problem, unga och relativt ofärdiga fotbollslag, som tar sig mycket liknande uttryck på planen. Något ska det även bli intressant att se hur länge Solskjaer och Lampard får en slags underförstådd frisedel baserat på sin historia i Premier League, eller när motorsågarna börjar komma fram på riktigt. Lampard förtjänar mer tålamod givet att Chelsea mer tydligt befinner sig precis i början av sitt arbete.

NLD. Blev en riktig fin match på Emirates med den arenan på ett mer elektriskt humör än vad den varit på väldigt länge. Tottenham såg fullständigt dominanta ut under stora delar av första halvlek och gick upp till 2-0, men mycket tack vare några rejäla misstag av Arsenals spelare. Alexandre Lacazettes reducering precis innan halvtid kändes däremot väldigt viktig för matchbilden, Arsenal fick energi, Tottenham tappade auktoriteten på planen och 2-2 var till sist ett kanske lite ”typiskt” resultat just nu för både Arsenal och för Tottenham, ett resultat som egentligen inget av lagen ska vara helt nöjda med utifrån matchbilden och dess förutsättningar.

J.R.

Leicester. Har gått in i den här säsongen med höga förväntningar. Behövde visa att dessa förväntningar var motiverade, och om de är det så är Bournemouth inte minst ett av lagen som Leicester måste visa sig befinna sig åtminstone någon nivå över. Vilket man rimligtvis måste säga att Leicester också gjorde. Leicester inte bara vann matchen, utan vann den övertygande mot Bournemouth. Sakta men säkert börjar Leicestertåget rulla igång den här säsongen.

CLIFF BARNES

Chelsea. Har man 2-0 i halvtid hemma mot Sheffield United så ska man väl rimligtvis kunna stänga matchen kan man tycka. Men Chelsea återföll i ännu en sådan där svag andra halvlek som har präglat deras säsong hittills. Samtidigt som man förvisso inte ska blunda för att Sheffield United också gjorde det bra. Kurt Zouma har haft en väldigt olycklig start på säsongen.

OMGÅNGENS MATCH:

Everton 3-2 Wolves. En match som inleddes i ett vansinnigt tempo med tre mål på blott en kvart. Everton visar på kvalitet samtidigt som Wolves visar på beundransvärd egenskap i att alltid kunna resa sig. Men när Richarlison, som gjorde en strålande match, satte trean för Everton strax efter Raul Jimenez kvittering, och med endast tio minuter kvar av matchen, så var vinsten till slut Evertons.

OMGÅNGENS MÅL:

Sergio Aguero, 2-0 vs Brighton. Aguero hade lika gärna kunnat vara i omgångens elva han också, men Vardy knep platsen. Aguero får istället trösta sig med omgångens mål, som väl egentligen hade kunnat vara både hans första och andra mål. Nu går jag på det första som utöver att ha rätt fin fotboll i uppbyggnadsfasen så visar Aguero även upp en beundransvärd kyla och kontroll i bollmottagningen mitt inne i straffområdet, innan han avslutar distinkt vid närmsta stolpen.

SVENSKKOLLEN:

Victor Nilsson Lindelöf, Man Utd – (++). Okej insats för Man Utd, även om det går att ifrågasätta hans agerande vid Southamptons kvitteringsmål den här gången också.

Emil Krafth, Newcastle – (++). Inte riktigt lika stark match som mot Tottenham, men Krafth visar i alla fall att den matchen inte var någon tillfällighet.

SÄCKARACET:

Javi Gracia, Watford. Tog säsongens första poäng borta mot Newcastle i helgen, och börjar möjligen få sällskap av en viss norrman, men Javi Gracia behåller ändå tätpositionen i säsongens säckarace. Måste förmodligen vända på situationen mycket snart för att kunna sitta kvar. Måste utnyttja landslagsuppehållet på bästa sätt.

BTW

Paul Scholes tror att Man Utd är tre-fyra transferfönster från att utmana om ligatiteln, vilket visar att inte heller han har förstått problematiken.

Kurt Zouma näste spelare att få utstå rasistiska påhopp. Inte lätt att vara svart spelare och göra misstag i Premier League nu för tiden. Ynkryggar!

Riktigt domarkaos, och påföljande spelarkaos och supporterkaos, i matchen mellan Crystal Palace och Aston Villa.

Publicerad 2019-09-01 kl 19:47

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå