Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kan svenskklubben Grimsby Town störa Chelsea i Ligacupen?

Peter Hyllman

Kollade för skojs skull upp det svenska TV-schemat för kvällen och höll på att sätta hallonsaften i strupen när jag såg att Eurosport hade valt MK Dons vs Liverpool som sin huvudmatch under kvällen. Detta alltså samma kväll som Chelsea på Stamford Bridge ska möta Grimsby Town. Svensklaget Grimsby Town skulle kunna påpekas, med Sebastian Ring och Ludvig Öhman i laget, och med svenskbekantingen Michael Jolley som manager.

Visst, Liverpool har naturligtvis irriterande många supportrar i Sverige så det är väl inte så värst svårt att se den rena TV-logiken bakom beslutet. Dessutom kan man väl tänka sig att MK Dons vs Liverpool har potential att bli en betydligt mer spännande match än vad Grimsby Town kommer kunna erbjuda på bortaplan mot Chelsea. Och hur många vet egentligen riktigt vilka Ring och Öhman är? Nåja, Chelsea vs Grimsby Town går hur som helst att se på Eurosport Player.

Grimsby Town har inlett säsongen halvbra kan man kanske säga. De befinner sig för närvarande efter tio omgångar på nionde plats i League Two-tabellen, två poäng och två placeringar från playoff-strecket. Efter en svagare period i september så vann Grimsby Town i helgen mot Macclesfield vilket fick humöret att höjas inför kvällens stormatch mot Chelsea. En typ av match de naturligtvis sällan har möjlighet att spela. En match de tog sig till genom att besegra först Doncaster Rovers och därefter Macclesfield.

Annons

Givet motståndet och givet tillfällets storhet för Grimsby Town är det kanske frestande att tänka sig att de kommer att spela sitt bästa lag. Kanske är det svårt att säga till sina bästa spelare att tyvärr så får ni inte spela matchen mot Chelsea på Stamford Bridge. Samtidigt är det naturligtvis ligaspelet som är Grimsby Towns stora prioritet, vilket kanske talar för att vi får se Sebastian Ring i startelvan ikväll, som normalt sett kanske inte tillhör de ordinarie valen i backlinjen. Ludvig Öhman är tyvärr skadad.

Har Grimsby Town verkligen någon som helst chans mot Chelsea ikväll? På pappret ska de så klart inte ha det och sannolikheterna talar naturligtvis inte till deras fördel. Men som vi också såg igår kväll, när exempelvis Colchester slog ut Tottenham, så kan det mesta hända i engelsk cupfotboll. Och det är väl dessutom så att Chelsea inte på något sätt känns särskilt stabila den här säsongen. Ojämna närmast, där riktigt bra matcher varvas med direkt svaga insatser.

Annons

Dessutom är det ju så att Chelsea minsann har förlorat mot League Two-lag i Ligacupen förut på Stamford Bridge. Backa fyra-fem år och Chelsea, ett åtminstone defensivt betydligt mycket starkare Chelsea, fick spö av Bradford i FA-cupen. En förlust som räknas till en av de stora engelska cupskrällarna, särskilt som Chelsea ledde med 2-0. Anfallare i Bradford den dagen var James Hanson, som dessa dagar råkar vara nyckelspelare och anfallare i – Grimsby Town så klart!

James Hanson vet att Chelsea går att störa i sådana här matcher och, som sagt, dagens Chelsea känns betydligt lättare att störa än Chelsea för fem år sedan. Frank Lampard har inte riktigt lyckats skapa någon riktig grundtrygghet ännu, laget släpper in alldeles för många mål för att det ska vara helt bekvämt, och om Grimsby Town klarar av att trycka in bollen i Chelseas straffområde så kommer de ha goda chanser att skapa målchanser på dem.

Annons

Chelsea hoppas å sin sida förmodligen på att vinna sin första match hemma på Stamford Bridge med Frank Lampard som manager. Egentligen är det så klart uppseendeväckande att de inte har gjort det hittills. Samtidigt puttrar supportrarna helnöjt på med Frank Lampard som manager. Det är naturligtvis omöjligt att föreställa sig något liknande inträffa oavsett vem av Chelseas tidigare managers som varit på plats istället. Men vi visste att Lampard skulle ha mängder av goodwill.

Det hjälper naturligtvis också att Chelsea för första gången gick in till säsongen egentligen utan förväntningar på sig. Transferförbudet och det faktum att de tappat Eden Hazard utan att kunna ersätta honom har gett Frank Lampard precis det andrum han förmodligen behöver. Det förklarar även varför Lampard hyllas med statistiken att alla Chelseas mål hittills har gjorts av egna produkter, snarare än den lite tristare statistiken att Chelsea bara vunnit två av åtta matcher under Lampard.

Annons

Hittills är Chelsea sämre den här säsongen än vad de faktiskt var under Mauricio Sarri. Chelsea har alltså inte blivit bättre (ännu) med Frank Lampard som manager. Ändå så möts Lampard av applåder och sånger medans Sarri bemöttes med burop och nidvisor. Livet kan tyckas orättvist på så vis. Men naturligtvis handlar det om att supportrarna kan identifiera sig med Lampard på ett helt annat sätt. Dessutom, även om Chelsea kanske inte är bättre, så är Chelsea ändå ”roligare” nu.

Enda frågan för Chelsea, och för Frank Lampard, är kanske bara hur länge detta egentligen kan hålla i sig. För i grund och botten har Lampard hittills lyckats lika illa som eller kanske till och med sämre än Ole-Gunnar Solskjaer i Man Utd fast utan den positiva om än bedrägliga start som Solskjaer fick. Enda skillnaden är egentligen att Lampard har lyckats om inte skapa så åtminstone komma in i en situation i Chelsea där egentligen inte resultaten i sig är särskilt betydelsefulla.

Annons

Men den situationen är inte permanent. Och en förlust mot Grimsby Town på Stamford Bridge skulle naturligtvis vara svår att förklara ens med ett transferförbud eller att ha blivit av med Eden Hazard.

Publicerad 2019-09-25 06:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto