POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
2v

Vilka lag ligger sämst till i nedflyttningsstriden?

Åtta omgångar av 38 är spelade i Premier League. Inte särskilt många omgångar men ändå tillräckligt många omgångar för att börja få ett hum om hur säsongen kommer se ut för de flesta lag utan att behöva ägna sig enbart åt gissningar, insatta eller ej. Det börjar kristallisera sig vilka lag som förmodligen kommer vara inblandade i toppen av tabellen, i mitten och i botten av tabellen.

När jag inför säsongen tippade tabellen så hade jag ett några lag allra längst ned i tabellen. Dessa var i stigande ordning Norwich, Newcastle, Crystal Palace, Brighton och Aston Villa. Inte så illa tänkt kan man tycka så här efter åtta omgångar. Crystal Palace är laget som placerat sig betydligt högre upp, men det är självfallet helt orimligt att tänka sig att de ska ligga kvar på tabellens övre halva.

Sedan finns självfallet några lag med i botten av tabellen nu som jag inte alls hade tippat där inför säsongen. Everton och Southampton är de två mest uppseendeväckande av dessa lag. Men precis som det är orimligt att föreställa sig att Crystal Palace ska bli kvar på tabellens övre halva så är det svårt att föreställa sig att Everton och Southampton ska bli kvar där de nu är. Everton mer så än Southampton.

Även Watford befinner sig i nedflyttningsstriden, närmare bestämt allra sist i tabellen på tre poäng utan att ännu ha vunnit en enda match. Watford har redan hunnit med att sparka en manager och Quique Sanchez Flores har knappast fått någon imponerande start som deras nya manager. Av de lag jag inte hade tippat på förhand känns Watford som det lag som löper störst risk att bli kvar i nedflyttningsstriden.

Under veckan har det så klart varit en hot take att Man Utd skulle vara ett lag för nedflyttningsstriden. Man ska väl aldrig säga aldrig så klart, och Man Utds form för närvarande är ju onekligen oroväckande till och med i det avseendet, men än så länge tror jag nog att jag ändå håller fast vid bedömningen att Man Utd helt enkelt är ”för stora för att kunna åka ur”, även om det som vi vet är en rätt farlig attityd.

Efter åtta omgångar gör jag bedömningen att det är fyra klubbar, kanske fem, som framför allt kommer behöva göra upp i nedflyttningsstriden den här säsongen. Det är Norwich, det är Newcastle, det är Watford och det är Aston Villa. Kanske är det också Sheffield United, som hittills trots stundtals rätt bra spel har haft lite svårt att få med sig resultat och poäng. Vilket är lite oroväckande.

Följande klubbar, i fallande ordning med den ”svagaste” klubben först, är de klubbar jag tror kommer vara inblandade i och ligger sämst till i nedflyttningsstriden den här säsongen.

Norwich

Chockade världen när de besegrade Man City omedelbart efter förra landslagsuppehållet, och detta tillsammans med en rätt tilltalande fotboll fick nog många att dra slutsatser på ett rätt tunt material. Norwich ligger ändå under nedflyttningsstrecket trots att två vinster på åtta matcher ändå får anses som bra avkastning för dem. Spelet lovar runt men håller tyvärr tunt och det måste sägas vara ett djupt oroväckande tecken att de i helgen förlorar en match på hemmaplan mot Aston Villa med 1-5.

Newcastle

Chockade absolut ingen när de besegrade Man Utd i helgen. Visst var det en bra seger för Newcastle, men att besegra Man Utd nu för tiden säger inte lika mycket som det en gång gjorde. Newcastle har i övriga matcher sett märkligt uddlöst, inkompetent och energilöst ut och det är nog mer representativt för Newcastles kvaliteter denna säsong än en hemmamatch mot Man Utd. Steve Bruce är djupt ifrågasatt, fattar märkliga taktiska beslut, och atmosfären runt Newcastle andas resignation och nedflyttning.

Watford

Inledde oväntat starkt förra säsongen innan de mot slutet av säsongen ändå föll tillbaka mot en mer naturlig placering. Har inlett den här säsongen oväntat svagt. Betyder det att de den här säsongen till slut kommer återgå till en för dem mer naturlig placering? Kanske. Watford har däremot redan ryckt i managerspaken, och effekten av detta har hur som helst inte visat sig omedelbar. Laget känns spretigt och demoraliserat och i ett tufft Premier League kommer det bli svårt för Watford att hitta luft och lyfta sig ur träsket.

Aston Villa

Har spenderat stora pengar under sommaren för att hålla sig kvar i Premier League, och verkar till stor del ha spenderat klokt och effektivt. Detta får vissa att tro att de absolut borde hålla sig kvar i Premier League, men riktigt så enkel är inte fotbollen. Aston Villa gav sig med sin investering chansen att hålla sig kvar i Premier League, men de var tredje och sista lag att lyckas med uppflyttning förra säsongen, och det fanns en anledning till det. Aston Villa är ett pågående arbete, inledningen har varit tuff och en smula hård mot dem, men vinsten mot Norwich måste ge dem råg i ryggen.

Sheffield United

Har imponerat punktvis under inledningen av Premier League, framför allt spelmässigt, men har också fått kämpa för sina poäng. Många fördomar existerar om Sheffield United som däremot bör kunna ha kvaliteten att hålla sig utanför nedflyttningsstriden helt och hållet, eller åtminstone hålla en relativt trygg distans till den. Samtidigt har säsongen börjat inte riktigt så smidigt för Sheffield United som de kanske hade hoppats, och framför allt känns de möjligen lite tunna offensivt. Om de inte lyckas komma åt den svagheten så riskerar de dras in i nedflyttningsstriden.

Publicerad 2019-10-10 kl 06:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå