POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
3v

Hörnan (#9): Stelt och matt på Old Trafford

PL

Manager: Marco Silva, Everton. Managern som ledde säckaracet inför uppehållet, och nog förmodligen fortfarande leder det, är samtidigt omgångens manager. Vinsten mot West Ham var otroligt viktig och behövlig, men framför allt måste Silva vara nöjda med den energi och den intensitet med vilken Everton genomförde matchen. Så spelar inte ett resignerat fotbollslag.

TRE TAKEAWAYS:

Watford har hittat stinget. Mycket snack om Tottenham efter matchen men Watford ska inte glömmas som gjorde en väldigt bra match. Kanske var det en matchbild som passade dem och deras egna styrkor och svagheter väldigt bra. Watford är framför allt starka på mittfältet och det var där de lyckades ta kampen med Tottenham. Samtidigt är de tveksamma i backlinjen och i anfallet, och där fick Tottenham problem som själva kan falla in i ett något uddlöst anfallsspel när spelet inte riktigt stämmer.

Vilda vändningar. Det var vändningarnas omgång i Premier League, där både Leicester och Aston Villa vände underlägen på hemmplan för att vinna dramatiskt. Båda matcherna var något av en påminnelse om Premier Leagues good old days, med böljande fotboll som kanske inte alla gånger kändes så värst taktiskt genomtänkt. För underhållningens del ska man inte klaga, det är sannerligen roligare än att se Bournemouth och Norwich spela 0-0 mot varandra.

Big game charlies. Man Utd spelade relativt bra mot Liverpool, men får ändå bara oavgjort hemma på Old Trafford. Det säger så klart något det också. Svårt att dra några större slutsatser om Man Utd av detta. Vi har sett exempel på förut hur Man Utd kan prestera rätt bra i de största matcherna, möjligen för att då kommer ”motivationen” mer naturligt hos spelarna. Problemet är inte dessa matcher, utan att Man Utd sällan lyckas visa samma disciplin och arbetsvilja i övriga matcher.

J.R.

Everton. Everton och Marco Silva var satta under rejäl press inför matchen mot West Ham, som med viss rätt gavs etiketten måste vinna-match. Everton lyckades vända detta till något positivt och inte bara vann mot West Ham utan vann med mersmak. Everton inte bara vann utan spelade dessutom väldigt bra matchen igenom. Precis det resultat och besked som Marco Silva behövde och som laget nu måste bygga vidare på.

CLIFF BARNES

Tottenham. Tottenham och Mauricio Pochettino var satta under rejäl press inför matchen mot Watford, som med all rätt ansågs som en match Tottenham absolut skulle vinna. Men till skillnad från Everton lyckades Tottenham och Pochettino inte vända detta till något positivt, istället blev det ännu ett bakslag. Ett resultat som sätter ännu större tryck på Pochettino och gör Tottenhams säsong desto jobbigare.

OMGÅNGENS MATCH:

Aston Villa 2-1 Brighton. Febrig stämning på Villa Park och en härligt intensiv match mellan Aston Villa och Brighton där Aston Villa vänder ett 0-1-underläge till vinst med 2-1, med det matchvinnande målet på tilläggstid på ett exploderande Villa Park. En match det inte gick att slita ögonen från och som stundtals nästan fick en att sitta och hålla andan, eller kanske rättare sagt glömma bort att andas.

BTW

Mourinho berömmer Man Utds styrelse för att de står bakom Solskjaer under svackan som varit – en något tvetydig komplimang kan tyckas.

”Majestätiskt Man City måste hyllas även om de inte vinner ligan” – Ännu ett exempel på den mediala konspirationen mot Man City!

Inget vinstrekord för Liverpool.

Publicerad 2019-10-20 kl 20:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå