POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
1d

Hörnan (#12): Mycket kan ha avgjorts den här omgången

PL

Manager: Brendan Rodgers, Leicester. Får det för andra omgången i rad, men i hård konkurrens den här gången. Sean Dyche och Jürgen Klopp inte minst hade en del att säga i saken. Men till sist var det nog ändå den här vinsten som på något sätt kändes mest emfatisk och kanske mest oviss på förhand.

TRE TAKEAWAYS:

Bottenfajten. Watford vann sin första ligamatch för säsongen och det måste nog räknas som en rejäl missräkning för Norwich som ju dessutom hade hemmaplan. Svårt att inte dra slutsatsen att det förmodligen kommer bli nedflyttning för Norwich den här säsongen, de känns helt enkelt alldeles för svaga, inte minst defensivt. Nu tror jag att Norwich kommer visa stort tålamod med Daniel Farke, som tog dem upp i Premier League, men det börjar finnas skäl att fråga sig om han är rätt person att ta dem vidare.

Champions League-fajten. Leicesters seger öppnade upp ett jättegap till lagen under Champions League-strecket. Liverpool kommer ta sig till Champions League, Man City kommer ta sig till Champions League, Leicester kommer ta sig till Champions League, vågar jag nog nästan säga. Enda hoppet för Arsenal, Man Utd och Tottenham ser då ut att vara Chelsea, som förvisso har sett starka på sistone ut de också, men som också har haft ett förhållandevis bekvämt spelschema så här långt. Nu börjar det bli tuffare.

Toppenfajten. Ett blytungt resultat i titelstriden naturligtvis när Liverpool besegrar Man City på Anfield, och kanske inte minst sättet de gör det på. Det han knappt ens med att bli någon riktig match av det. Lång tid återstår på ligan men det är väldigt svårt att se Liverpool släppa åtta-nio poängs försprång på de 26 omgångar som återstår, framför allt eftersom övriga lag knappast kommer gå rent de heller. För första gången på 30 år ser Liverpool ut att vara på väg att vinna ligan.

J.R.

Liverpool. Spekulerades lite inför matchen att det var en match som båda lagen var intresserade av att inte förlora, och att det skulle komma att påverka matchbilden. Samtidigt fanns naturligtvis väldigt mycket att vinna både för Liverpool och för Man City med att vinna den här matchen. Men Liverpool valde att strunta i vilket och genomförde vad som till sist kändes som en överkörning på Anfield, där det ganska snabbt bara fanns en trolig vinnare. Väldigt imponerande att lyckas göra det på det sättet.

CLIFF BARNES

West Ham. Tung torsk borta mot Burnley, en typ av fotbollsmatch som vi måste börja förvänta oss bättre i av West Ham. Ärligt talat börjar nog jag känna att allt större frågetecken börjar riktas mot Manuel Pellegrini och i vilken utsträckning han faktiskt lyckas göra West Ham. Han har höjt högstanivån på West Ham, men inte alls lyckats göra något åt lagets lägstanivå. Vilket inte känns som någon oviktig brist.

OMGÅNGENS MATCH:

Leicester 2-0 Arsenal. Matcher där Leicester verkligen är på brukar bli rätt underhållande historier och det här var just inget undantag. Till slut var det inget som helst snack om resultatet, Leicester vann inte för att Arsenal är dåliga, utan för att Leicester helt enkelt är ett bättre fotbollslag för närvarande; bakåt, framåt och på mitten.

BTW

Finner det på något sätt omåttligt lustigt att inget lag i Premier League har släppt in lika få mål som Leicester, och endast Man City har gjort fler mål än Leicester.

Daniel Farke, Unai Emery, Ralph Hasenhüttl samt kanske Manuel Pellegrini känns som de managers som kan behöva vara lite oroliga under landslagsuppehållet.

Trodde det skulle gå bättre än väntat för Sheffield United den här säsongen. Trodde inte det skulle gå så här bra.

Tung vinst för Wolves mot Aston Villa.

Pep Guardiola ägnar sig åt sina sedvanliga rökridåer och red herrings efter en tung förlust, inte så mycket att hänga upp sig på.

Publicerad 2019-11-10 kl 19:57

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå